عرضه آرد با سبوس پایین  در نانوایی‌های استان مرکزی متوقف می‌شود

اراک - ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: کارخانه‌های آردی که در استان الگوی استاندارد سبوس را در محصول نهایی رعایت نمی‌کنند و بیش از حد سبوس‌گیری دارند مجاز به فروش آرد خود به نانوایی ‌ها نیستند و فعالیت واحد فروش آنان متوقف خواهد شد.

«بهروز اکرمی» روز یکشنبه در کارگروه تخصصی امور اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان مرکزی گفت: مطابق استاندارد سبوس‌گیری در آرد نان سنگگ باید ۷تا ۱۲ درصد باشد اما، برابر گزارش نمونه گیری دانشگاه علوم پزشکی استان برخی کارخانه‌ها بیش از ۱۵ درصد سبوس ‌گیری می‌کنند که این مسئله سلامت مردم را تهدید می‌کند.

وی اظهار داشت: ۸۰ درصد آرد تولید شده در استان مرکزی با نرخ دولتی تامین می‌شود و ۲۰ درصد نانوایی‌های آزادپز هستند و آرد خود را هم از کارخانه‌های داخل استان و هم از خارج استان تامین می‌کنند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: نان به عنوان غذای اصلی مردم تلقی می‌شود بنابراین حلقه نظارتی دستگاه‌های متولی در تولید نان مرغوب و کیفی ضروری است.

اکرمی افزود: دستورالعمل‌های متعددی در راستای تولید نان مرغوب وجود دارد اما مشکل اساسی در حوزه اجرا است و باید در اولین گام جهاد کشاورزی به‌عنوان تولیدکننده گندم بکوشد تا ماده اولیه کیفی را به کارخانه‌های ارد تحویل دهد و در مراحل بعد غله و اتحادیه نانوایی‌ها با همراهی دانشگاه علوم پزشکی برای تامین نان سالم اقدام کنند.

وی اظهار داشت: موانع و مشکلات کارخانه آرد آشتیان که سبوس‌گیری آن در حد صفر است باید هرچه سریعتر رفع شود تا این مجموعه در استان به کار خود ادامه دهد و هر مصوبه‌ای که برای سامان تولید آرد کیفی در این واحد نیاز است باید به تصویب برسد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: تولید آرد کامل در کارخانه آرد آشتیان با سرمایه گذاری بخش خصوصی اهمیت زیادی دارد که باید متولی آن تشویق و به آن امتیاز هم داده شود.

اکرمی افزود: همانگونه که محصولات ارگانیک قیمت بیشتری نسبت به سایر تولیدات دارند نان ارگانیک هم می‌تواند قیمت بالاتری داشته باشد و افراد برای حفظ سلامتی نان مرغوب خریداری کنند.

وی در ادامه اظهار داشت: استفاده از کنجد در نانوایی‌ها منع قانونی ندارد اما سلامت آن باید مورد تایید باشد و دانشگاه علوم پزشکی باید  گزارش تخلف در این راستا را ارایه کند.

 معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی گفت: بر اساس مصوبه سال گذشته کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان تاکید ویژه بر رعایت استاندارد سبوس در دستورکار قرار گرفت اما این  طرح  با همه اهمیتش به طور کامل در استان اجرا نشده است.

دکتر «عباس علیمرادیان» افزود: نامرغوب بودن گندم، تهیه گندم با درصد پروتئین بالا، عدم اصلاح استاندارد ملی ایران به شماره ۱۰۳، عدم رعایت انطباق نوع آرد مصرفی با نوع پخت از سوی  برخی نانوایی‌ها و انجام فرآیند عمل‌آوری خمیر از دلایل اجرا نشدن طرح کاهش درصدگیری سبوس آرد در استان است.

وی اظهار داشت: برخی واحدهای نانوایی تخلف‌هایی مانند استفاده از جوش شیرین و جوهر قند برای تخمیر سریع دارند که برای سلامتی به شدت زیان‌بار است.

معاون فنی دانشگاه مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: سه هزار و ۱۶۵ مورد  نمونه‌گیری از خمیر نانوایی‌های استان در نیمه نخست امسال انجام شد که ۹۷ درصد این خمیرها به لحاظ میزان نمک وضعیت مطلوبی داشتند.

دکتر«عباس اسماعیلی» افزود: در تهیه یک درصد از نمونه خمیر مصرفی نانوایی‌های استان نیز از جوش شیرین استفاده شده بود که باید فرایند مذکور حذف شود.

وی اظهار داشت: از ۴۲ نمونه‌گیری آرد در استان ۳۵ مورد  میزان سبوس مطلوب داشتند و ۱۸ نانوایی نیز به خاطر مصرف غیراستاندارد نمک و سبوس به مراجع قضایی معرفی شدند.

فرماندار اراک نیز در این نشست گفت: میزان سبوس‌گیری در واحدهای تولیدآرد  اراک بیشتر از میزان استاندارد اعلام شده و علت آن نیز نبود صرفه اقتصادی برای کارخانه عنوان شده است.

«حسین بختیاری» افزود: نظارت بهداشتی بر نانوایی‌هایی که سهمیه آرد آزاد دارند باید تقویت شودزیرا قیمت نان در این واحدها بیش از  نانوایی‌ ها با سهمیه آرد دولتی است.

وی اظهار داشت: بیشترین ارزش غذایی گندم در ریزمغزی‌های آن است که در سبوس است و استفاده مستمر از آرد بی‌کیفیت با سبوس پایین در دراز مدت بیماری‌های گوارشی ایجاد می‌کند.

۵۷ هزار صنف مختلف زیر نظر یکصد و ۷۳ اتحادیه صنفی در نقاط مختلف استان مرکزی فعالیت دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha