علی نیری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به فضاسازیهای صورت گرفته در این خصوص افزود: سازمان بسیج رسانه خراسان رضوی در این خصوص بیانیه صادر کرده و مطالبه برای جذب این دانشآموز را مطرح کرده است در حالی که در خصوص ماهیت و چرایی موضوع این دانشآموز روشندل هیچ مذاکره و گفت و گویی با دانشگاه فرهنگیان انجام نشده است و این در حالی است از طبیعت کار رسانه این انتظار میرود که نسبت به ابعاد مختلف یک موضوع تحقیق و پرس و جو کند.
وی ادامه داد: در هوش و توانمندی این دانشآموز شکی نیست اما بسیاری از افراد مشابه رتبه و وضعیت این دانشآموز هستند که با مطالعه دقیق و آگاهی از شرایط و ضوابط پذیرش دانشجو در دانشگاه فرهنگیان اقدام به انتخاب این دانشگاه نکردهاند.
رییس دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی گفت: ضمن تمام احترامی که برای معلولان از جمله نابینایان عزیز قائل هستیم باید دانست که این دانشگاه در قالب پذیرش دانشجو و استخدام نیرو در قالب ماده ۲۸ هرساله شماری دانشجو پذیرش می کند که طبق قانون استخدام کشوری سه درصد سهمیه در این بخش متعلق به معلولان است.
نیری تاکید کرد: پذیرش دانشجوی معلول در چارچوب و قالب تعریف شده خود باید انجام شود و خارج از آن میتواند موجب ناعدالتی و نارضایتی در بین افراد دیگر با شرایط مشابه شود.
وی ادامه داد: ضوابط و قوانین انتخاب رشته در دانشگاههای مختلف متفاوت و این ضوابط در دفترچه شماره ۲ انتخاب رشته و ضمائم مربوط به آن دقیقا اطلاعرسانی شده است و متقاضیان باید بر این اساس انتخاب رشته نمایند.
رییس دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی گفت: از جمله دانشگاههای خاص و دارای شرایط ویژه جذب و پذیرش دانشجو، دانشگاه فرهنگیان است که شیوه پذیرش دانشجو و شرایط عمومی و اختصاص مورد نیازش در قالب دفترچه مذکور به اطلاع متقاضیان رسیده است.
نیری افزود: از جمله ویژگیهای مطرح شده در این دفترچه توانایی و مهارت گفتاری، قدرت بینایی و نداشتن کوررنگی و انحراف چشم است بنابر این انتخاب رشتههای این دانشگاه از سوی متقاضیان به معنای نوعی خوداظهاری و اعلام آگاهی نسبت به شرایط اعلامی و البته پایبندی به آن است.
وی اضافه کرد: بر همین اساس متقاضیان پس از انتخاب رشته و در صورت کسب امتیاز لازم برای طی مراحل تکمیلی که شامل بررسی و تایید پزشکی، گزینش و مصاحبه تخصصی میشود فراخوان میشوند و رد شدن در هر یک از مراحل 3مذکور به معنای عدم امکان حضور در مرحله بعد و رد شدن در پذیرش است.
رییس دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی گفت: مرکز تخصصی بررسیهای پزشکی نیز با توجه به دستورالعمل وزارتی اعلامی اقدام به بررسی توانایی و سلامت متقاضیان مینماید و بر این اساس تا کنون از مجموع بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ متقاضی ورود به دانشگاه فرهنگیان تعداد ۳۳ نفر از جمله دانشآموز "نرگس خدادادی" به دلیل نابینایی به دلایل پزشکی رد صلاحیت شدهاند.
در عین حال مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز در این زمینه گفت: با تاکید استاندار خراسان رضوی، آموزش و پرورش استان مسوول پیگیری مشکل این دانش آموز شده است.
قاسمعلی خدابنده افزود: فرآیند جذب دانشجو در دانشگاه فرهنگیان بر اساس دستورالعملهای وزارت آموزش و پرورش و سازمان سنجش صورت میگیرد و تمامی معاینات پزشکی با در نظرگرفتن شاخصهای ابلاغی با حضور تیم متخصص انجام میپذیرد.
وی ادامه داد: هرساله تعداد زیادی از دانشجویان برای حضور در دانشگاه فرهنگیان متقاضی هستند و باید با گذر از فیلترهای در نظر گرفته شده مجوز تحصیل در این دانشگاه را دریافت کنند اما در مورد شرایط دانشآموز روشندلی که از شهرستان گناباد در کنکور سراسری امسال رتبه خوبی کسب کرده است ولی در معاینات پزشکی ورودی دانشگاه فرهنگیان موفق به کسب حدنصاب لازم نگشته با پیگیریهای استاندار و رایزنی و مکاتبه اداره کل آموزش و پرورش در تلاش هستیم تا در صورت امکان مشکل را برطرف کنیم.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: تلاش داریم از تمام ظرفیتهای قانونی برای حل این مشکل استفاده کنیم و بر همین اساس مکاتباتی را با وزارت آموزش و پرورش برای ارائه راهکار قانونی جهت رفع مشکل انجام دادهایم.
گفتنی است رییس سازمان بسیج رسانه خراسان رضوی در بیانیهای اعلام کرده است: مسوولین امر اگر نتوانند مشکل "نرگس خدادادی" را حل کنند رسانه های استان را در حمایتش بسیج میکنیم.
عباس محمدیان ادامه داده است: از ساعات اولیهای که گزارش بیعدالتی در حق دانش آموز نابینای گنابادی در ورود به دانشگاه فرهنگیان به ما شده، پیگیریهای لازم را انجام دادیم و فعلا منتظریم که ببینیم تلاش مسوولین به کجا میرسد.
استان خراسان رضوی دارای بیش از یک میلیون و ۳۵۰ هزار دانشآموز است که حدود ۹ درصد جمعیت دانشآموز کشور میشود.
هم اکنون در دانشگاه فرهنگیان استان خراسان رضوی بیش از ۶ هزار دانشجو و تعداد ۳۶۵ عضو هیات علمی و استاد مدعو فعالیت آموزشی دارند.
نظر شما