به گزارش ایرنا ، این نشست که قرار بود اسفند ماه پارسال برگزار شود با دو بار تاخیر به علت شرایط قرمز کرونایی سرانجام امروز به صورت نیمه حضوری و نیمه مجازی برگزار شد.
بخش حضور این همایش به صورت محدود و با رعایت دستورالعملهای بهداشتی بود که در آغاز آن آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه کشور به صورت ویدئو کنفرانس برای حاضران سخنرانی کرد. نمایندگان ولی فقیه در مازندران و کاشان هم سخنرانان بخش حضوری این همایش بودند.
آیت الله اعرافی در این اجلاس نهج البلاغه را کتاب انسان ساز، حیات بخش و امید بخش معرفی کرد و گفت: در میان نامهها و عهدهای مکتوب حضرت امام علی (ع) ، عهد مالک اشتر همانند خورشیدی میدرخشد و جامعترین و مفصل ترین منشور حکمرانی شایسته و حاکمیت متعالی در عهد مالک اشتر وجود دارد و این عهد از نامههای مشهور امام علی (ع) است.
حجت الاسلام محمود نظری خادم الشریعه نیز به عنوان رییس ستاد دهه غدیر کشور در این اجلاس اظهارکرد: دنیا در دوران کنونی آشفته بازار است و برای همین دهکده جهانی را مطرح کردیم .
وی افزود : دهکده جهانی معرفت در راستای حکمرانی شایسته مطرح شده است. در دنیا به خاطر مقام و مال با شیعه و اسلام مشکلاتی دارند ، در حالی که این شیعه است که می تواند شایسته سالاری را نشان دهد.
نظری گفت : دهکده جهانی معرفت در میان مسلمانان و شیعه و ایران همین حکمرانی شایسته غدیر است . امروز رشته ریسمان الهی و حکمرانی شایسته در زمان غیبت باید دست مجتهدین جامع الشرایط و ولی فقیه باشد و مجتهد نیز باید دارای بصیرت، اندیشه نگری و آینده نگری باشد.
رییس ستاد دهه غدیر کشور افزود : دنیای بشریت اگر بخواهد به تعادل برسد باید تابع مرجع و رهبر باشد و شعارهایی که در هشت اجلاس دهکده جهانی معرفت داده شده همه منطق و دلیل داشته و بر این اساس بوده است.
وی ادامه داد : دهه غدیر و دهکده جهانی معرفت باید در عرصه خلقت طنین انداز شود و حکمرانی شایسته را تحت زعامت ولی فقیه و مقام رهبری حاکم کند.
نظری گفت : اسلام تا دامنه قیامت بهترین است و علما و مرجعیت و رهبریت است که تا پایان جهان باید مردم را هدایت کنند و اصل غدیر نیز بر همین مبنی تاکید دارد.
وی افزود : با برادران اهل سنت دعوا نداریم، امیرالمومنین (ع) از روز ازل امیر بود و خدا در روز غدیر برای ناسوتیان او را معرفی کرد.
نماینده ولی فقیه در کاشان نیز در این اجلاس اظهارداشت: غدیر یک روز، یک دهه و یا یک سال نیست، غدیر یک مکتب است.
حجت الاسلام شیخ عباسعلی سلیمانی با بیان این که غدیر سنت، محور، بنیاد و مبدا است ، افزود : همه باید برای ترویج فرهنگ غدیر در جامعه تلاش کنیم و اگر فرهنگ غدیر را در جامعه زنده کنیم اختلافات در جامعه کمرنگ می شود.
در این دوره از همایش بیش از ۳۰ مرکز دانشگاهی و حوزوی داخلی و خارجی مشارکت کردند که بیش از ١٠ مرکز علمی خارجی حامیان علمی این همایش هستند.
تحلیل مفهومی - نظری در اندیشه غدیر ، ابعاد سطوح حکمرانی شایسته ، ملاک مصادیق حکمرانی شایسته ، غدیر و نظام های سیاسی جهان ، دکترین مهدویت و آسیب شناسی حکمرانی شایسته از محورهای این همایش بود.
بر اساس اعلام مسئولان برگزاری همایش ، بیش از ٢٠٠ مقاله از داخل کشور و کشورهای عراق ، لبنان، سوریه، ترکیه، آذربایجان، تاجیکستان ، افغانستان ، مالزی ، مصر و عربستان سعودی به دبیر خانه دکترین غدیر ارسال شد که پس از انجام داوری از بین این مقاله ها ٣٩ مقاله به عنوان سخنرانی و ٨١ مقاله در قالب پوستر مورد پذیرش قرار گرفت.
مجموعه مقالات برگزیده این رویداد نیز تحت عنوان «غدیر و حکمرانی شایسته» به چاپ رسیده و امروز همزمان با همایش از این مجموعه رونمایی شد و مقرر گردید در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام نمایه سازی شود.
نظر شما