محمدرضا محمدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: فعالیت سالنهای سینما و تئاتر و آموزشگاههای هنری و نگارخانه هیچگاه در ساعات اولیه روز نبوده است و مردم نیز در این ساعات از این برنامهها استقبالی ندارند.
وی ادامه داد: براساس مصوبه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سالنهای تئاتر، سینما و آموزشگاههای هنری و نگارخانهها در مراکز استانها و شهرهایی که از نظر شیوع کرونا در وضعیت قرمز بودند از هفتم تا ۱۶ آبان در سراسر کشور مدت ۱۰ روز تعطیل شدند.
معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: اجرای مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر ممنوعیت فعالیت مشاغل غیرضروری از ساعت ۱۸ به بعد از ۲۰ آبان ماه به مدت یکماه، دیگر جایی برای فعالیت سالنهای تئاتر و سینما و آموزشگاههای هنری و نگارخانهها نمیگذارد.
وی افزود: پس از شیوع کرونا و اعمال محدودیتها در شکل گیری اجتماعات در فضاهایی مانند مراکز فرهنگی و هنری، سینماداران، گروههای نمایش، نگارخانهداران و آموزشگاههای هنری استان ضرر بسیار متحمل شدند و اجرای مصوبه جدید ستاد ملی مقابله با کرونا نیز وضعیت آنها را بدتر خواهد کرد.
محمدی ادامه داد: با این حال به آموزشگاههای هنری و نگارخانهها توصیه شده است زیرساختهای فعالیتهای آنلاین خود را ایجاد و برای فعالیت در فضای مجازی متمرکز شوند، همچنین به گروههای نمایش خراسان رضوی پیشنهاد ساخت تله تئاتر و اجرای آنلاین نمایشها داده شده است.
وی گفت: در مجموع با توجه به روند طولانی مدت شیوع کرونا، چارهای جز توسعه اجراها و آموزشهای آنلاین هنری در خراسان رضوی نیست.
۵۶ سالن سینما و ۱۲ سالن تئاتر در استان ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی وجود دارد.
سالنهای سینما و تئاتر از ۱۲ اسفند پارسال به مدت ۹۹ روز بخاطر شیوع ویروس همهگیر کرونا تعطیل شدند. یکم تیر ماه امسال این سالنها برای مدتی کوتاهی بازگشایی شدند اما دوباره فعالیت آنها متوقف شد و ۱۶ شهریور دوباره مجاز به بازگشایی شدند.
کمیته اپیدمیولوژی کووید۱۹ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جدیدترین گاهنامه اپیدمیولوژی ایران به وضعیت اپیدمی کرونا در هفته منتهی به ۱۶ آبان پرداخته است و در این گاهنامه رسمی اعلام کرده که موارد ابتلا و مرگ و میر کووید ۱۹ در کشور زیاد است و روند کلی آن با ثبات و همراه با تغییرات مختصر صعودی بوده است.
بر اساس اعلام کمیته اپیدمیولوژی کووید۱۹ وزارت بهداشت، روند این بیماری در ۹ استان شامل ایلام، لرستان، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، البرز، اصفهان، گیلان و هرمزگان با ثبات همراه با تغییرات مختصر صعودی است.
همچنین در ۱۴ استان شامل یزد، خراسان جنوبی، همدان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، زنجان، خراسان رضوی، چهارمحال و بختیاری، تهران، قزوین، خوزستان، گلستان، فارس و سیستان و بلوچستان، روند اپیدمی کووید ۱۹ صعودی است یا شروع اوج جدید در آنها مشاهده شده است.
براساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۶۸۲ هزار و ۴۸۶ نفر در ایران به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۴۵۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان این بیماری در کشور به ۳۸ هزار و ۲۹۱ نفر رسیده است.
همچنین تاکنون ۵۲۰ هزار و ۳۲۹ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
نظر شما