۱۹ آبان ۱۳۹۹، ۱۱:۰۱
کد خبرنگار: 1014
کد خبر: 84103780
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

پرورش آبزیان در البرز از برنامه ششم توسعه جلوتر است

کرج - ایرنا - مدیر شیلات و آبزی پروری جهاد کشاورزی استان البرز گفت که با وجود محدودیت ها و مشکلات بخش آبزی پروری همچون کمبود منابع آبی و نقدینگی، پرورش و تولید آبزیان در این استان از سهم ابلاغی در برنامه ششم توسعه جلوتر است.

لاله ضیاییان روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: برای سال جاری  تولید ۲ هزار و ۴۳۷ تن  آبزیان خوراکی به البرز ابلاغ شده که طبق برنامه ریزی تا پایان سال بیش از این میزان ، تولید خواهیم داشت.

وی ادامه داد: استان البرز سال گذشته موفق به تولید ۲ هزار و ۵۰۰ تن انواع آبزیان خوراکی شامل ۲ هزارو ۴۰۱ تن ماهی سردآبی و ۹۹ تن ماهی گرمابی شد که این میزان تولید بیش از برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی بود.

استفاده بهینه از ظرفیت های آبی موجود برای جهش تولید

ضیاییان به برنامه های توسعه ای در بخش شیلات اشاره کرد و گفت: رویکرد شیلات استان برای جهش تولید و توسعه واحدها در سال جاری بر مبنای استفاده بهینه از ظرفیت های آبی موجود استان برای تولید آبزیان با جلب مشارکت بخش خصوصی برای ایجاد واحدهای جدید است.

وی، تکمیل و راه اندازی واحدهای در حال احداث، حمایت از طرح های الگویی و توسعه مکانیزاسیون و افزایش راندمان تولید و همچنین آبزی پروری تلفیقی با کشاورزی و استفاده بهینه و دو منظوره از استخرهای ذخیره کشاورزی موجود در استان با هدف ایجاد اشتغال و ارزآوری را از دیگر برنامه های بخش آبزی پروری استان دانست.

ظرفیت  بالای البرز در تولید ماهیان زینتی

مدیر شیلات و آبزی پروری جهاد کشاورزی استان البرز به تولید ماهیان زینتی نیز در استان اشاره کرد و گفت:  واحدهای پرورش ماهیان زینتی استان، سال گذشته ۱۳ میلیون و ۸۰۰ هزار قطعه ماهی در این استان تولید کردند.

وی افزود: تکثیر و پرورش ماهیان زینتی در استان البرز یکی از فعالیت های مهم آبزی پروری است که با حضور تولید کنندگان مطرح در ۲۳ مرکز دارای رتبه برتر کشور هستیم.
ضیاییان ادامه داد: کیفیت تولیدی در این بخش قابل توجه بوده و درسال های گذشته علاوه بر تامین نیازهای داخلی بخشی از تولید به کشورهای عراق ، افغانستان و ترکیه صادر شده است.
وی خاطرنشان کرد: نیاز به سرمایه کم، مصرف کم آب، اشتغالزایی بالا( به ازای هر ۲۵ هزار قطعه یک نفر اشتغالزایی) ، قابلیت اجرا در فضای کوچک ودر قالب مشاغل خانگی، داشتن بازار داخلی و خارجی از جمله شاخصه های مثبت فعالیت در بخش پرورش ماهیان زینتی است.
ضیاییان گفت: توسعه تکثیر و پرورش ماهیان زینتی می تواند نقش مهمی در افزایش تولید، ارتقاء درآمدهای استان، گسترش صادرات و ارز آوری و اشتغال زایی را به دنبال داشته باشد و این بخش از فعالیتها مزیت تولیدی و اقتصادی برجسته ای دارد که در سایه حمایت جدی از این حوزه و با رفع پاره ای از مشکلات موجود به طور قطع در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی تاثیر بسزایی خواهد داشت.
اکنون ۱۰۰ گونه ماهی زینتی در البرز پرورش داده می شود.

در استان البرز ۱۲۴ واحد پرورش ماهی شامل ۱۰۶ واحد سردابی و ۱۲ واحد گرم آبی و ۲۳ واحد پرورش ماهیان زینتی فعال است.

مرکز پرورش ماهی کاسپین (ماهی سرای کرج) به عنوان  قدیمی ترین مرکز پرورش ماهی قزل آلای کشور در استان البرز مستقر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha