آغاز طرح ۳۰۷۰ سازمان تامین اجتماعی از امروز در سراسر کشور

تهران - ایرنا - مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از آغاز طرح ۳۰۷۰ از امروز(دوشنبه) در سراسر کشور با هدف کاهش مراجعات حضوری به شعب و کارگزاری‌های این سازمان خبر داد.

به گزارش ایرنا، مصطفی سالاری روز دوشنبه  در نشست خبری که به مناسبت آغاز طرح ۳۰۷۰ برگزار شد، اظهار داشت: سازمان تامین اجتماعی در مسیر تحول دیجیتال و خدمات الکترونیک پیشگام بوده است؛ اما ضرورت کاهش مراجعات حضوری در حال حاضر با توجه به شیوع ویروس کرونا بیش از پیش احساس می‌شود.

وی افزود: کاهش این مراجعات ضمن کمک به کاهش بیماری، سبب کاهش هزینه و اتلاف وقت است و دولت الکترونیک نیز به عنوان سیاست کلی کشور اکنون در این راستا عمل می‌کند و برنامه سازمان تامین اجتماعی نیز در این جهت تعریف شده است.

سالاری ادامه داد: طی ماه‌های گذشته، قبل از شیوع ویروس کرونا در کشور بر بهره‌گیری از فضای مجازی تاکید می‌شد، اما با شیوع این بیماری، این مساله مورد تاکید مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری به ویژه در جلسات شورای فناوری اطلاعات همراه با کنترل، نظارت و صدور مصوبه قرار گرفت که سبب تسریع در روند ارائه خدمات غیرحضوری دستگاه‌های اجرایی کشور و همچنین انسجام اقدامات شد.

این مقام مسئول افزود: سازمان تامین اجتماعی نیز با یک برنامه‌ریزی فشرده و مستمر در این زمینه با ارائه ۳۰ خدمت الکترونیک، ۷۰ میلیون مراجعه به شعب وکارگزاری‌های این سازمان را کاهش می‌دهد.

وی ادامه داد: علل نامگذاری طرح نیز تحت عنوان «۳۰۷۰» به دلیل کاهش ۷۰ میلیون مراجع سازمان است که در هفته‌های آتی، بعد از رونمایی طرح، برای خدمات آینده نیز برنامه‌ریزی می‌شود.

به گفته سالاری، تا بهمن سال جاری، این ۳۰ خدمت برای کاهش ۷۰ میلیون (از مجموع ۹۶ میلیون مراجع تامین اجتماعی) که با لحاظ عدم نیاز به چاپ دفترچه در این ایام در طرح نسخه‌نویسی الکترونیک پیگیری می‌شود، بیش از ۷۵ درصد از مراجعات حضوری مردمی را کاهش می‌دهد.

سالاری با بیان این که ۷۵ درصد مراجعات حضوری تامین اجتماعی درواقع برابر با سه‌چهارم مراجعان این سازمان است، ادامه داد: یکی دیگر از مهمترین اقدامات تامین اجتماعی پرداخت کمک هزینه ازدواج است که سبب حذف مراجعات حضوری بیمه‌شدگان (زن ومرد) به منظور درخواست واخذ این کمک هزینه می‌شود.
وی با اشاره به تبادل اطلاعات با سامانه ثبت احوال کشور اظهار کرد: براساس این تعامل، ازدواج‌های ثبت شده، به صورت آنلاین برای تامین اجتماعی ارسال و پس از دریافت پیام و احراز شرایط توسط سازمان، کمک هزینه ازدواج (همان روز) پرداخت خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به خدمات غیرحضوری هفته‌های آتی گفت: گاه شماری از اطلاعات برای دریافت کمک هزینه درباره برخی از اقشار جامعه، توسط یک مرجع رسمی ثبت نمی‌شود، این جمعیت برای دریافت خدمات سازمان تامین اجتماعی نیازمند درخواست غیرحضوری با سامانه بیمه و انجام اقدامات حضوری است.
به گفته سالاری، کمک هزینه فرزند و...اما (که عمدتا توسط یک مرجع رسمی در کشور نیز به ثبت می‌رسد) بدون ثبت ودرخواست مراجعه حضوری به شعب وکارگزاری‌ها پرداخت می‌شود.
۴۴ میلیون نفر در کشور تحت پوشش تامین اجتماعی است
مهرداد قریب معاون بیمه‌ای سازمان تامین اجتماعی نیز در ادامه این نشست عنوان کرد: در حال حاضر بیش از ۴۴ میلیون نفر تحت پوشش این سازمان قرار گرفته است و این جمعیت نیازمند مراجعات غیرحضوری به ویژه در حال حاضر با شیوع ویروس کرونا در کشور است.
وی با اشاره به پرداخت کمک هزینه ازدواج ادامه داد: اکنون تعداد تراکنش تامین اجتماعی برابر با ۴۲ تراکنش است و این در حالی است که طی سال‌های گذشته دریافت خدمات سازمان تامین اجتماعی مستلزم حداقل بیش از ۵ مرتبه مراجعه حضوری به شعب وکارگزاری‌ها بوده است.
قریب همچنین در خصوص حذف مراجعات حضوری فرزندان مستمری‌بگیران تامین اجتماعی گفت: سالانه با ۹۰۰ هزار تراکنش باید گفت، اقدامات موثری در این زمینه نیز در سازمان تامین اجتماعی انجام پذیرفته است.
سالاری ادامه داد: حذف تامین اعتبار در شعب سازمان که خردادماه انجام گرفت نیز ۴۰ میلیون بار مراجعه در سال را حذف کرد.
به گفته معاون بیمه‌ای تامین اجتماعی، طرح‌ها وبرنامه‌های آتی هم برای ارائه خدمات موثرتر جهت کاهش وحذف مراجعات حضوری ذی نفعان این سازمان انجام خواهد گرفت.

داروخانه ها با ارسال نسخه الکترونیک ۳۰ درصد پول دارو را دریافت می کنند

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی همچنین در ادامه نشست در پاسخ به سوالات خبرنگاران در خصوص برخی مشکلات طرح نسخه ‌نویسی الکترونیک، با بیان این که انتقال اطلاعات و پهنای باند اینترنت سه برابر و ۶ برابر شد و زمینه را برای تراکنش روان فراهم کرد، گفت: در حال حاضر داروخانه‌ها نیز با ارسال نسخه الکترونیک به سازمان تامین اجتماعی ۳۰ درصد از پول دارو را در روز دریافت می‌کنند.

درمورد بیمه تاکسی داران 

وی همچنین در خصوص بیمه تاکسی‌داران اظهار داشت: براساس آمار سال ۸۶ تا ۹۱ که مطابق با اسامی تاکسی‌داران (۵۵۰ هزار نفر) به تامین اجتماعی داده شد، مقرر شد، ۱۳.۵ از ۲۷ درصد حق بیمه را سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها مطابق با قانون و ۱۳ درصد را نیز تاکسی‌داران پرداخت کنند.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی افزود: با تغییر در جمعیت این قشر اما ۴۸۰ هزار نفر (که به تاکسی‌رانی اشتغال ندارند) به تاکید وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و اتحادیه تاکسی رانی باید جایگزین تاکسی‌داران واقعی شوند.
سالاری اضافه کرد: ۸۰ هزار نفر نیز باید به جمعیت تاکسی دارن اضافه شده تا همه جمعیت این قشر تحت پوشش تامین اجتماعی قرا گیرد.
وی همچنین با اشاره به تفاهمنامه با وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی تاکید کرد: با امضا وتایید این تفاهمنامه توسط وزارتخانه وموافقت سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، تامین اجتماعی نیز تعهدات خود در مقابل این جمعیت را انجام خواهد داد.

مطالبات وزارت بهداشت پرداخت شده است 

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در ادامه در خصوص بدهی به مراکز درمان نیز اظهار داشت: سازمان، ۱۴ ماه گذشته در پرداخت بدهی به مراکز درمان اعم از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و بخش خصوصی به میزان ۱۸ ماه بدهی معوقه داشت. در حال حاضر اما این مطالبات پرداخت به طور کامل پرداخت شده است.
به گفته وی، پزشکان نیز با بهره‌گیری از نسخه‌نویسی الکترونیک به صورت روزانه مطالبات را دریافت می‌کنند. 

بستری بیش از ۶۷ هزار بیمار در مراکز بهداشت ودرمان تامین اجتماعی 
سالاری ادامه داد: اکنون مجموع مراجعه‌کنندگان و بستری‌شدگان مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های تامین اجتماعی نیز برابر با ۶۷ هزار و ۱۵ نفر و مراکز این سازمان با تبعیت کامل از وزارت بهداشت در اختیار مردم به منظور مواجهه با بحران کرونا است.

درباره بیمه بیکاری در دوران شیوع کرونا

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی همچنین درباره بیمه بیکاری در دوران شیوع کرونا نیز گفت: با تاکید مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری بر بحث بیکاری و معیشت، پشتیبانی و حمایت اقتصادی دولت و همچنین تصویب ستاد ملی مقابله با کرونا اقدامات مهمی در این زمینه انجام پذیرفت. 
وی افزود: در حال حاضر سازمان تامین اجتماعی با پنج گروه مشمول قانون بیمه بیکاری و تحت پوشش تامین اجتماعی، بیماران کرونا (که در این بحران مرخصی استعلاجی می‌گیرند)، بیمه‌های اختیاری و مشاغل آزاد (که مشمول این بیمه واقع نمی‌شوند)، جمعیتی که تحت پوشش مشاغل رسمی نیستند و آمار و مشخصات جامع و دقیق در دسترس ندارند و بازنشستگان تامین اجتماعی که خواهان متناسب‌سازی حقوق‌اند؛ روبه‌رو است.
سالاری ادامه داد: تاکید مقام معظم رهبری درحقیقت بر جمعیتی است که شرایط دریافت بیمه بیکاری را ندارد، اما به دلیل بحران کرونا آسیب دیده است. برای هریک از این اقشار ضوابطی معین تدوین، در کمیسیون اجتماعی مورد بررسی و با پیشنهاد ۲ فوریتی به مجلس شواری اسلامی ارسال شد و در حال حاضر مستلزم موافقت سازمان برنامه وبروجه کشوری است.

حقوق ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار بازنشسته متناسب‌سازی شد

سالاری در ادامه دررابطه با متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان نیز یادآور شد: حقوق ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار بازنشسته در مرداد ماه سال جاری متناسب‌سازی و ماهانه ۱۰ هزار میلیارد تومان به این قشر پرداخت شد.
وی با اشاره به افزایش یک ونیم برابری این مبلغ افزود: پرداختی ماهیانه به بازنشستگان این سازمان برابر با ۶ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بوده است، اما با پایداری منابع، این پرداخت‌ها باید افزایش نیز یابد.
مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی همچنین با اشاره به طرح تأمین کالاهای اساسی خاطرنشان کرد: این طرح در سطح یک پیش‌نویس اولیه مطرح شد و باید بخشی از اعتبارات همسان‌سازی حقوق بازنشستگان را تامین می‌کرد که به تایید نمایندگان مجلس شواری اسلامی نرسید.
سالاری اضافه کرد: از دوران شیوع ویروس کرونا ۶۶۰ هزار نفر (غیر از ۲۲۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه بیکاری) درخواست این بیمه را مطرح و روش پرداخت نیز به تأیید ستاد ملی مقابله با کرونا رسید. بنابراین این اعتبار برای یک میلیون و ۵۰ هزار نفر پرداخت و ۶۲ هزار نفر هم طی روزهای آتی این اعتبار را دریافت می‌کنند.
به گفته این مسئول، این جمعیت متعلق به اسفند، فروردین و اردیبهشت ماه است و از خرداد مطابق با روال معمول پرداخت‌های بیمه بیکاری انجام خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با برخی از کانون‌های بازنشستگی ادامه داد: از آذرماه همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی مطابق با محاسبات جدید پرداخت می‌شود. ۱۷ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان نیز بدین منظور اختصاص داده شده و مصوبه هیئت مدیره دررابطه با اصلاح همسان‌سازی حقوق این قشر با مشاغل سخت و زیان‌آور به هیئت امنا ارسال و در آذرماه اجرا خواهد شد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در ادامه در خصوص مرخصی زایمان زنان شاغل نیز گفت: اعتبار این طرح مستلزم تامین سازمان برنامه وبودجه و حسابرسی است که در صورت تایید وتوافق اجرا خواهد شد.
سالاری همچنین در رابطه با پرسشی در خصوص اصلاح قانون تأمین اجتماعی یادآور شد: اصلاح قانون از جانب این سازمان درخواست نشده است.
وی با تاکید بر حفظ وصیانت از منافع کارگر وکارفرما نیز عدم تعارض منافع این ۲ قشر در سازمان تامین اجتماعی را مطرح کرد.
سالاری  نیز در باره مطالبات این سازمان از دولت با تاکید بر ضرورت حمایت دولت و ارائه خدمات ارزنده به بیمه‌شدگان تامین اجتماعی تصریح کرد: ۳۲ هزار میلیارد تومان از مطالبات این سازمان در حال حاضر پرداخت شده و براساس هماهنگی‌ها ۳۰ تا ۴۰ هزار میلیارد تومان هم تا پایان ۹۹ در نیمه دوم سال باید پرداخت شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha