«حمیدرضا مرادی» روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: تولید ۲۰۰ هزار اصله نهال آتریپلکس در سال جاری برای مقابله با حرکت گرد و غبار در مناطق کویری این استان هدفگذاری شده است.
وی ادامه داد: نهال آتریپلکس در حاشیه خشک دریاچه کویر میقان با هدف جلوگیری از انتشار گرد و غبار، حرکت شنهای روان و فرسایش بادی کشت میشود.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی از آغاز برداشت بذر آتریپلکس در کویرمیقان اراک خبرداد و گفت: ۱۰ هزار هکتار از اراضی بیابانی کویرمیقان این شهرستان زیر کشت آتریپلکس رفته و پیشبینی میشود از هر هکتار این اراضی ۱۰۰ کیلوگرم بذر این گیاه برداشت شود.
مرادی افزود: آتریپلکس از جمله گیاهان غیربومی منطقه است و تکثیر و پرورش این گیاه سازگار به خسکی نیازمند شرایط خاص بوده و بهصورت طبیعی گیاه در این منطقه نمو و زادآوری ندارد.
وی ادامه داد: با توجه سازگاری و تثبیت شنهای روان کویرمیقان اراک از سوی گیاه آتریپلکس بذر این گیاه جمع آوری و به روش کشت گلدانی نهال آن تولید میشود.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی خاطرنشان کرد: سالانه ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار اصله نهال آتریپلکس در این استان تولید و در حدود ۵۰۰ هکتار از اراضی بیابانی استان برای تثبیت شنهای روان کشت میشود.
استان مرکزی با ۲۹ هزار و ۵۳۰ کیلومتر مربع وسعت، حدود یک و ۸۲ صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده که ۷۰ درصد آن را عرصه های منابع طبیعی تشکیل میدهند.
نظر شما