دکتر «بهنام محمودیه» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: اگر بیمار مشکوک به کرونا در هفته اول یعنی زمانی که ویروس در حال تکثیر است به مراکز درمانی مراجعه و با تشخیص پزشک، بستری و یا در منزل قرنطینه شود، به طور قطع شرایط برای مداوا بهتر خواهد بود.
فوق تخصص مراقبتهای ویژه دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی گفت: اغلب بیماران کرونایی که در بیمارستانها بستری میشوند به علت مراجعه دیرهنگام است که از این تعداد ۲۰ درصد نیاز به بستری در آی سی یو پیدا میکنند.
دکتر محمودیه افزود: بیماران کرونایی که در بخش مراقبتهای ویژه بستری میشوند وضعیت وخیمی دارند که نیاز به داروهای متعدد و تنفس مصنوعی دارند و ۳۰ تا ۷۰ درصد بیماران این بخش به علت شدت بیماری فوت میکنند.
وی اظهار داشت: بیماران کرونایی که در بیمارستان بستری میشوند افرادی هستند که بعد از یک هفته تا ۱۰ روز از شروع علایم به مراکز درمانی مراجعه کردهاند که از دست دادن این زمان، برای درمان مطلوب نیست.
رئیس مرکز آموزشی و درمانی حضرت ولی عصر(عج) اراک گفت: در شرایط کنونی درمان قطعی و کاملی برای این بیماری پیدا نشده و مردم با مشاهده کوچکترین علائم شبیه به سرماخوردگی، تبهای مداوم، سرفههای مکرر، اسهال، دردهای شکمی، ضعف و بیحالی که همگی به معنی داشتن کرونا تلقی میشود، به نزدیک ترین بیمارستان و مرکز درمانی مراجعه کنند.
دکتر محمودیه افزود: در حال حاضر رعایت پروتکلهای بهداشتی، قرنطینه بودن افراد مشکوک و مبتلا، زدن ماسک بطور صحیح، رعایت فاصلههای اجتماعی و پرهیز از حضور در مراسمهای و مهمانیها و مجالس عروسی یا عزا حتی در فضاهای باز، تنها راههای کنترل این بیماری هستند که مردم با رعایت آنها میتوانند در مدیریت و کنترل و کاهش آمار کمک کنند.
بر اساس اعلام سیما ساداتلاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مجموع بیماران کووید-۱۹ در کشور تا ۲۱ آبان ۹۹ به ۷۱۵ هزار و ۶۸ نفر و شمار جانباختگان ناشی از این بیماری به ۳۹ هزار و ۲۰۲ نفر رسیده و ۲۷ استان همچنان در وضعیت قرمز کرونا هستند.
نخستین مورد مثبت ویروس کرونا در استان مرکزی، اول اسفندماه پارسال پس از قم در اراک به ثبت رسیده است.
نظر شما