مدیر روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان ضمن اعلام این خبر بیان کرد: فیلم مستند "ملوانان تنها به دریا نمیروند" پس از حضور موفقیتآمیز و کسب جایزه بهترین مستند بلند سومین جشنواره فیلمهای ورزشی کنیا، این بار در بخش مسابقه سی و هشتمین دوره فیلمهای ورزشی میلان ایتالیا بعنوان فینال جشنوارههای فیلمهای ورزشی پنج قاره حضور می یابد.
قاسم مصفا اظهار داشت:در این دوره جشنواره از تاریخ ۷ تا ۱۱ نوامبر (۱۷ تا ۲۱ آبان )، ٩٧٠ فیلم از کشورهای جهان شرکت کردند که حدود ١۴٠ فیلم مطرح با موضوعات مختلف ورزشی توسط کمیته بینالمللی المپیک برای بخش مسابقه انتخاب شدند.
وی ادامه داد: از ایران نیز سه "فیلم ملوانان تنها به دریا نمیروند" ، "جایی برای فرشتهها نیست" و "شهسوار" در این بخش حضور دارند؛ مقر FICTS در میلان ایتالیا است و ۱۲۰ کشور عضو این فدراسیون هستند و در متن منتشر شده از سوی دبیرخانه جشنواره میلان درباره موضوع فیلم ملوان تیمی با اهمیت و معنای فرهنگی عالی توصیف شده است.
اللهکرم رضائیزاده کارگردان مستند یادشده نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا و در تشریح موضوع فیلم گفت: این اثر به مدت زمان ٧۵ دقیقه مستندی است از عشق و دلدادگی مردمان یک شهر بندری مشتاق فوتبال که همیشه و هر زمان هوادار سرسخت و وفادار تیم شهرشان "ملوان" بودهاند.
وی مردمان انزلی را دلباخته و شیفته تیم شهرشان توصیف می کند و می گوید: تیم ملوان، برآمده از دل مردم انزلی است که باعث شده از دهها سال پیش این تیم به عنوان نماد هویت و فرهنگ این شهر بندری مطرح باشد.
رضائیزاده ادامه داد: هدف از ساخت فیلم هم نشان دادن همین شور و اشتیاق مردم بندرانزلی به یک تیم فوتبال از بُعد اجتماعی و جامعهشناختی است؛ شور و هیجانی خاصی بین مردمان انزلی وجود دارد که این جذابیت مرا راغب به تولید این فیلم کرد.
وی اضافه کرد: در همین خصوص با اینکه بومی انزلی بودم و شناخت کاملی نسبت به تیم شهرم و هواداران آن داشتم اما قبل از تولید، مطالعات دقیق جامعهشناختی به مدت دو سال در این راستا انجام شد؛ چرا که شناخت از مهمترین شاخصه ها در تولید فیلمهای مستند است و بخش مهمی از موفقیت این اثر تاکنون به همین موضوع مربوط بوده است.
تهیهکننده و کارگردان فیلم "ملوانان تنها به دریا نمیروند" در خصوص ایده ساخت این اثر هم گفت: به عنوان یک شهروند بندرانزلی از دهه ۶۰ که اوج سالهای افتخار ملوان بود ایده ساخت آن را در ذهن پروردم؛ حتی زمانی که ملوان در سال ۶۵ بازگشت شکوهمندانهای از مرحله مقدماتی جام باشگاههای آسیا را داشت اقدام به ثبت و ضبط استقبال بی نظیر مردم انزلی و مصاحبه با ستارههای آن زمان ملوان همچون زندهیاد سیروس قایقران نمودم که در این فیلم برای اولین بار استفاده شده است.
رضائیزاده با اشاره به بیش از نیم قرن قدمت تیم ملوان خاطرنشان کرد: این مستند به تاریخچه پربار این تیم و نحوه شکلگیری آن از بدو تاسیس تاکنون پرداخته و افتخاراتی را که در عرصههای مختلف داخلی و خارجی کسب کرده به تصویر میکشد؛سعی شده زوایای مختلف تاریخ ملوان که مهم اما کمتر شناخته بودند نیز دیده شود.
این کارگردان اهل انزلی تصریح کرد: امید محور اصلی و نتیجه نهایی فیلم است؛ اگرچه ملوان بندرانزلی اکنون در لیگ دسته اول حضور دارد اما هواداران ملوان همیشه به بازگشت به لیگ برتر و تکرار موفقیت های ملوان امیدوارند و عاشقانه از آن حمایت میکنند؛ لذا در این مستند، تیم ملوان، امیدوار و در اوج روایت شده است.
نظر شما