حامد قربانی روز سهشنبه در نشست ستاد مقابله با کرونا در گناباد با اشاره به رویکرد وزیر کشور و قرارگاه ملی مقابله با کرونا در استفاده از ظرفیت و توان پایگاههای مساجد و بسیج برای بیماریابی و ارایه خدمات لازم به مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ گفت: این ظرفیت باید با برنامه ریزی مناسب جهت دهی شود.
وی با تاکید بر بهره گیری از ظرفیت هلال احمر برای فرهنگ سازی و ارایه تذکرات لازم به مردم برای رعایت پروتکلهای بهداشتی افزود: کاهش شیوع کرونا نیازمند افزایش مشارکت مردم در رعایت پروتکلهای بهداشتی و پرهیز از حضور غیر ضروری در اجتماعات و معابر عمومی است.
فرماندار گناباد با اشاره به محدودیت فعالیت اصناف گروههای صنفی ۲، سه و چهار در این شهرستان از روز شنبه ۲۴ آبان ماه تا بیستم آذرماه سالجاری ادامه داد: این محدودیت که از ۶ روز گذشته نیز آغاز شده بود تا سه روز آینده هم ادامه دارد و از آن به بعد تا ساعت مقرر به فعالیت ادامه می دهند.
وی گفت: تعطیلی آموزش حضوری در مدارس نیز به قوت خود باقی است و آموزشها از طریق فضای مجازی انجام می شود.
قربانی افزود: ستاد مقابله با کرونا در گناباد مانند سایر ستادهای شهرستانی زیرمجموعه ستاد استانی است و در هیچ یک از تصمیم ها در زمینه های مخلف از جمله اعمال محدودیتها به صورت مستقل تصمیم گیری نمی کند و تنها پیشنهاداتی بدین منظور به مسوولان ذیربط ارایه می کند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی گناباد هم با اشاره به روند صعودی تعداد مبتلایان و تستهای مثبت و فوتی های ناشی از بیماری کووید ۱۹ در شهرستانهای زیرپوشش این دانشگاه گفت: این روند دستکم تا ۱۰ روز آینده ادامه دارد و هر اندازه مراودات اجتماعی و رفت و آمدهای مردم بیشتر شود شاهد افزایش این بیماری خواهیم بود.
دکتر جواد باذلی افزود: دانشگاه علوم پزشکی گناباد در ارایه خدمات درمانی به بیماران مبتلا به کووید ۱۹ با کمبود دستگاه اکسیژن ساز روبرو است و دستگاههای فعلی که با توان تولید یک هزار و ۵۰۰ لیتر در ثانیه فعالیت دارند ، جوابگوی نیاز بیماران نیست و هر اندازه تعداد بیماران بیشتر شود این نیاز افزایش می یابد.
محمد صفایی نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی هم ضمن تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیتهای مردمی مانند سایر حوادث غیرمترقبه و بحرانها از قبیل سیل، جنگ و زلزله برای مقابله با شیوع کرونا خواستار بهره گیری بیشتر از توان رسانه ها و فضای مجازی برای فرهنگ سازی و اطلاع رسانی به مردم در مناطق شهری و روستایی شد.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه گناباد هم گفت: طرح مسجد سنگر سلامت با هدف استفاده از ظرفیتهای مساجد و پایگاههای بسیج برای مقابله با شیوع کرونا از امروز همزمان با دیگر مناطق کشور با همکاری دانشگاه علوم پزشکی این شهرستان در ۴۰ مسجد و ۸۰ پایگاه بسیج این شهرستان آغاز شد و در هر پایگاه ۱۰ تا ۱۲ نفر متشکل از امام جماعت، فرمانده پایگاه، رابطان بهداشتی و فرهنگی و امر به معروف و نهی از منکر مشارکت دارند.
سرهنگ علیرضا محبی مهمترین بخشهای این طرح را شناسایی و غربالگری مبتلایان کرونا و افراد دارای تست مثبت، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی به آنان برای لزوم قرنطینه در منزل، کنترل بیماران بعد از درمان در بیمارستان برای طی ۱۴ روز قرنطینه، ارایه خدمات و توزیع بسته های بهداشتی و کمک معیشتی و همراهی خانوادههای مبتلایان به این بیماری توسط بسیجیان در انجام فعالیتهای اقتصادی از جمله برداشت زعفران برای ماندگاری بیشتر آنان در منازل ذکر کرد.
مرکز شهرستان ۹۰ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
نظر شما