موزه یاسوج دهه فجر امسال بهره برداری می شود

۲۰ آبان ۱۳۹۹، ۲۱:۱۵
کد خبر: 84106028
موزه یاسوج دهه فجر امسال بهره برداری می شود

یاسوج- ایرنا- رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: با برنامه ریزی های صورت گرفته موزه یاسوج تا دهه فجر امسال تجهیز و آماده بهره برداری می شود.

به‌ گزارش ایرنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد علی سلحشوری در بازدید از طرح موزه باستان‌شناسی یاسوج اظهار داشت: اعتبار مورد نیاز برای ‌تجهیز ساختمان موزه یاسوج تامین می شود.

وی افزود: کار احداث ساختمان موزه یاسوج به پایان رسیده و ۵ درصد باقی مانده مربوط به تجهیز وسایل امنیتی، گرمایشی و سرمایشی، صوتی و تصویری طرح است.

سلحشوری تصریح کرد: با برنامه ریزی های صورت گرفته موزه یاسوج تا دهه فجر ۹۹تجهیز و آماده بهره برداری می شود.

وی تاکید کرد: این پروژه به لحاظ امکانات و تجهیزات  در جنوب کشور بی نظیر است.

مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: این پروژه در پنج طبقه شامل سالن نمایشگاه دائم، نمایشگاه موقت و سالن اجتماعات، آزمایشگاه و کارگاه مرمت، رستوران و چاپخانه و کتابخانه احداث شده است.

مجید صفایی عنوان کرد: مساحت سالن نمایش موزه ۶۰۰ مترمربع است و سه هزار شی موزه‌ای کهگیلویه و بویراحمد در این سالن به نمایش گذاشته می‌شود.

موزه شهر یاسوج با احتساب محوطه سازی ۹ هزار مترمربع مساحت دارد و زیربنای آن نیز ۲ هزار و ۷۰۰ مترمربع است.

۳۱۰ شیء تاریخی از سه هزار و ۵۰۰ قطعه آثار تاریخی این استان در مکانی به مساحت۱۵۰ متر مربع نگهداری می شود.

در این موزه اشیای فلزی شامل انواع ظروف فلزی، کاسه،جام و گلدان،ابزار آلات جنگی مانند خنجر، شمشیر، پیکان و ابزار آلات تزئینی مانند مهره‌ها، گوشواره ها، حلقه ها و النگوها، همچنین سکه های دوران ساسانی و متعلق به پادشاهانی چون خسرو دوم و سکه‌های دوره الیمایی و چند مهره از دوره ساسانی نگهداری می شود.

یکی از برجسته ترین اشیائی که در موزه یاسوج نگهداری می‌شود قطعه‌ای از نقش برجسته شاپور اول ساسانی است که برروی سنگ حفاری شده است.

در موزه یاسوج همچنین اشیایی از دوره اسلامی شامل سکه های اوایل اسلام، سکه های عهد صفوی و قجری،ظروف چینی آبی و سفید و اشیای دیگر چون خنجر و باروت به چشم می خورد.

این موزه از یک بخش باستان شناسی نیز تشکیل شده است و اشیای به نمایش درآمده در آن بیشتر در کاوش‌های باستان شناختی از دست قاچاقچیان اشیای عتیقه کشف شده و شامل سه دوره باستان شناسی پیش از تاریخ ،دوره تاریخی و دوره اسلامی است.

به گفته مدیرکل سابق میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد امسال ۱۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل این موزه اختصاص یافت.

استان کهگیلویه و بویراحمد متشکل از هشت شهرستان ۱۷ شهر و یک هزار و ۷۰۰ روستای دارای سکنه با جمعیت ۷۲۰ هزار نفر در جنوب غربی کشور است.

کهگیلویه وبویراحمد با بیش از ۱۶ هزار کیلومتر مربع وسعت بین استان‌های فارس، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، اصفهان و خوزستان واقع شده است.

این استان دارای دو منطقه سردسیری و گرمسیری است.

شهرستان‌های بویراحمد و دنا در منطقه سردسیری قرار گرفته‌اند و شهرستان‌های گچساران، باشت، چرام، کهگیلویه، لنده و بهمئی هم در منطقه گرمسیری واقع شده‌اند.

افزون بر ۲ هزار و ۶۰۰ اثر تاریخی، فرهنگی و طبیعی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha