نوربخش حاتمی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، اظهارداشت: از حدود ۱۰ سال قبل روند توسعه کشت زعفران در استان آغاز شد و همچنان ادامه دارد.
وی با بیان اینکه سطح زیرکشت زعفران استان از نیم هکتار در سال ۸۹ به ۴۲۲ هکتار رسیده است، گفت: از این میزان سطح زیرکشت ۱۲۰ هکتار امسال به مساحت زعفران کاری کرمانشاه اضافه شده است.
رییس جهاد کشاورزی کرمانشاه با بیان اینکه این سازمان امسال ۴۳ میلیارد ریال اعتبار برای توسعه کشت زعفران اختصاص داد، افزود: این میزان اعتبار صرف خرید ۳۷۵ تن پیاز زعفران شد که به صورت رایگان در اختیار کشاورزان قرار گرفت.
حاتمی عنوان کرد: سازمان جهاد کشاورزی به منظور حمایت از کشت زعفران در استان نیمی از پیازهای موردنیاز کشاورزان را به صورت رایگان در اختیار آنها قرار می دهد و کشاورزان باقی پیاز موردنیاز خود را از بازار آزاد تهیه می کنند.
رییس جهاد کشاورزی کرمانشاه توضیح داد: زعفران های برداشت شده از مزارع استان در پنج واحد فرآوری و بسته بندی برای عرضه به بازار آماده می شود.
حاتمی با بیان اینکه بیشترین سطح زیرکشت زعفران استان مربوط به شهرستان کرمانشاه است، اظهارداشت: علاوه بر کرمانشاه در شهرستان های دالاهو، هرسین، سنقر، صحنه، کنگاور، جوانرود، اسلام آبادغرب، ثلاث باباجانی و گیلانغرب برداشت زعفران آغاز شده است.
وی گفت: براساس آزمایش های انجام شده زعفرانی که در کرمانشاه تولید می شود با بهترین زعفران های تولیدی رقابت می کند و توان حضور در بازارهای جهانی را دارد.
رییس جهاد کشاورزی کرمانشاه، کشت زعفران را گام مناسبی در راستای گسترش اشتغال کشاورزی دانست و گفت: کشت زعفران می تواند به صورت دایمی و دوره ای افراد بسیاری را مشغول به کار کند.
به گزارش ایرنا، اکنون قیمت هر کیلوگرم زعفران در بازار بین هشت میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تا ۱۴ میلیون تومان است که زعفران نگین در بازار بین ۱۰ میلیون تا ۱۴ میلیون تومان و زعفران پوشال بین ۱۰ میلیون تا ۱۱ میلیون تومان است.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای ۹۴۵ هزار هکتار زمین کشاورزی و باغ است که سالانه بیش از چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات از آن برداشت می شود.