به گزارش ایرنا، دیده بان حقوق بشر با صدور بیانه ای که امروز (چهارشنبه) در رسانه های عربی نیز منتشر شده، اعلام کرد که کشورهای عضو گروه ۲۰ ( G۲۰) قبل از برگزاری اجلاس رهبران این گروه باید رژیم عربستان را تحت فشار قرار دهند تا همه کسانی که به طور غیرقانونی بازداشت کرده را آزاد کند و پاسخگوی اقدامهای گذشته خود برای نقض حقوق بشر باشد.
این دیده بان حقوق بشری در ماه ژوئیه و آگوست در نامهای به رهبران دولتهای گروه ۲۰ از آنها خواسته بود تا درباره حقوق بشر در عربستان سعودی شفاف صحبت کنند.
به رغم حمله مداوم دولت عربستان به آزادیهای اساسی از جمله حبس و آزار و اذیت مخالفان و فعالان حقوق بشر و حمله غیرقانونی به غیرنظامیان یمن و بیارزش قلمداد کردن درخواست های بینالمللی برای پاسخگویی درباره قتل فجیع «جمال خاشقچی» روزنامه نگار منتقد عربستانی به دست عوامل سعودی در کنسولگری این رژیم در استانبول، کشورهای عضو گروه ۲۰ ریاست این گروه را برای سال ۲۰۲۰ به عربستان اعطا کردند!.
«مایکل پیج» معاون مدیر خاورمیانه دیده بان حقوق بشر «هیومن رایتس وچ»، گفت: گروه بیست (G۲۰) در حال اعطای جایگاه بینالمللی ناعادلانه به دولت «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان است و این گروه به جای ابراز نگرانی از تخلفات شدید عربستان و با وجود افزایش قابل توجه سرکوب [مخالفان] از سال ۲۰۱۷، زمینهای را برای تلاش تبلیغاتی دولت عربستان به منظور اصلاح چهره و تقویت جایگاه خود در سطح بینالملل فراهم کند.
دو سالی که از قتل وحشیانه «جمال خاشقچی» روزنامه نگار عربستان به دست ماموران این کشور در اکتبر ۲۰۱۸ میگذرد، برخی از مقامات عالی رتبه مرتبط با این جنایت به طور تشریفاتی محاکمه شدهاند و از آن زمان، عربستان در یک استراتژی آگاهانه میلیاردها دلار برای میزبانی رویدادهای مهم تفریحی، فرهنگی و ورزشی بزرگ به منظور تغییر چهره این کشور ناقض حقوق بشر هزینه کرده است.
کشورهای گروه ۲۰ باید با درخواست از عربستان برای انجام اقدامات زیر از کمک به عربستان برای نقض حقوق بشر و کمک به این کشور برای منحرف کردن توجه فکار عمومی نسبت به حقوق بشر نقض شده توسط مقامات این کشور جلوگیری کنند.
۱- آزادی بدون قید و شرط تمامی فعالان حقوق بشر دستگیر شده در عربستان با اتهامات مبهم به دلیل فعالیت از جمله تماس با سازمانهای بینالمللی حقوق بشر، شورای حقوق بشر سازمان ملل و رسانههای بین المللی؛ در بین آنها فعالان برجسته حقوق زنان از جمله «لجین الهذلول»، «نسیمة السادة»، «سمر بدوی»، «نوف عبد العزیز» و همچنین مردان فعالان حقوق بشر از جمله «صلاح حیدر»، «ولید أبو الخیر»، «عصام کوشک» و «رائف بدوی» حضور دارند.
۲- اجازه دادن به گروه متخصصان برجسته سازمان ملل در امور یمن برای دسترسی آسان به مقر ائتلاف و واحدهای هدف قرار گرفته و نظارت بر ریاض و تیم مشترک ارزیابی حوادث و وزارت دفاع سعودی به منظور انجام ماموریت خود و همچنین تسهیل ورود آنها به یمن.
۳ - اجازه دادن به یک کمیسیون مستقل بین المللی برای تحقیق درباره قتل جمال خاشقچی و بررسی تمامی اسناد دادگاه از محاکمه (تشریفاتی) کسانی که مسئول این جنایت هستند (این محاکمه در ماه سپتامبر پایان یافت).
معاون مدیر خاورمیانه دیده بان حقوق بشر «هیومن رایتس واچ» همچنین گفته که کشورهای گروه ۲۰ میتوانند تغییراتی ایجاد کنند و نقش مهمی در ترغیب عربستان برای توقف نقض حقوق بشر در این کشور داشته باشند.
۶۵ نماینده اروپا در بیستم مهر امسال با ارائه طرحی خواستار آن شدند که اتحادیه اروپا نمایندگان خود در اجلاس گروه ۲۰ که قرار است در ریاض برگزار شود را کاهش دهد و این به نسبت شدیدترین پیام سیاسی است که از سوی این نمایندگان اروپایی به عربستان سعودی ارسال شده است.
نشست سران گروه ۲۰ قرار است در تاریخ ۲۱ و ۲۲ نوامبر بصورت ویدئو کنفرانس به میزبانی عربستان سعودی برگزار شود و این کشور اولین کشور عربی است که این اجلاس را میزبانی میکند.
چهره عربستان و «محمد بن سلمان» ولیعهد این کشور پس از تجاوز به یمن و قتل فجیع «جمال خاشقچی» روزنامه نگار منتقد به دست ماموران دولتی عربستان لکه دار شده و مقامات عربستان سعی می کنند با استفاده از میزبانی از رویدادهای بین المللی از جمله اجلاس گروه ۲۰، چهره منفور این کشور را در سطح جهان و افکار عمومی تا حدودی صیقل دهند.
نظر شما