۲۳ آبان ۱۳۹۹، ۱۴:۲۳
کد خبرنگار: 1768
کد خبر: 84106805
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

تعامل؛ تدبیر دولت برای عبور از حاشیه‌ها

۲۳ آبان ۱۳۹۹، ۱۴:۲۳
کد خبر: 84106805
تعامل؛ تدبیر دولت برای عبور از حاشیه‌ها

تهران-ایرنا- رویکرد دولت و شخص دکتر «حسن روحانی» در تعامل با قوه مقننه و قوه قضاییه باعث تنهایی و انزوای جریاناتی شده که برای پیش‌برد اهداف خود به گفتمان تهدید و توهین به مقامات کشور روی آوردند.

نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری دوره سیزدهم باعث شده جریاناتی که پایگاه محدودی در بین عامه مردم دارند تلاش کنند با برخی اقدامات غلط، توجه بخشی از مردم را به سمت جریان خود جلب کنند. جریاناتی که در بهترین حالت  و در انتخابات سراسری نتوانسته‌اند بیش از ده درصد آرای مردم را کسب کنند اما چنان میدان فراخی پیدا کرده‌اند که به خود اجازه می‌دهند منتخب مردم با رای ۲۴ میلیونی را آماج توهین‌ها و تهمت‌ها قرار دهند. تضعیف دولت از منظر این گروه‌ها فعلا تنها مسیر بدون هزینه است تا بلکه بتوانند در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده تاثیر گذار ظاهر شده و تعداد آرای خود را افزایش دهند.

منافع ملی یا منافع گروهی؟

در حالی تضعیف دولت از سوی جریانات تندرو در دستور کار قرار گرفته که در این میان و با این رویکرد تخریبی علیه دولت، تنها مولفه‌ای که نادیده گرفته می‌شود لزوم توجه به منافع ملی است. کنشگری در عرصه سیاست داخلی باید منتج به تامین منافع ملی شود نه اینکه نتیجه و خروجی فعالیت جریانات و احزاب سیاسی و نهادهای مختلف مثل مجلس شورای اسلامی در نهایت باعث تضییع و از دست رفتن منافع مردم و سخت‌تر شدن زندگی و معشت قشرهای آسیب پذیر شود.

رویکرد تخریبی علیه دولت باعث ناامیدی در سطح جامعه می‌شود، اتفاقی که علاوه بر کاهش سرمایه اجتماعی نظام باعث افزایش فشارهای دشمن هم خواهد شد چرا که ناامیدی مردم این پالس را به تحریم کنندگان می‌فرستد که برای رسیدن به نتیجه نهایی زمان زیادی باقی نمانده و با قدری فشار بیشتر ایران وادار به تسلیم خواهد شد. از سوی دیگر توجه به این نکته ضروری است که این نوع سخنان و رویکردها با مبانی اخلاقی و شرعی در نظام جمهوری اسلامی مطابقت ندارد و رهبر انقلاب هم آن را حرام اعلام کردند.

نکته مهم دیگری که باید به آن توجه کرد این مسئله است که رویکرد مخالفان در تضعیف دولت مخالف تصمیم کلان نظام برای عبور از تحریم‌ها و مشکلات ناشی از کرونا است. نظام جمهوری اسلامی با اتخاذ رویکرد وحدت و انسجام بین همه نهادها سعی کرده تحریم‌ها را بی اثر کند در این میان تضعیف فرمانده جنگ اقتصادی مخالف این رویه است. آیا این جریانات می‌توانند ادعا کنند که توهین به رئیس جمهور و تلاش برای تضعیف دولت هم‌راستا با رویکرد رهبری در تشکیل شورای عالی اقتصادی سران قوا برای هماهنگی همه نهادها و قوت بخشیدن به تصمیمات دولت برای مدیریت کشور در اوضاع فعلی است؟

بزرگترین مخالف جریانات تندرو و توهین کننده به مقامات اجرایی کشور شخص مقام معظم رهبری هستند که در سخنرانی‌های مختلف خودشان به صراحت از این رویه‌ها انتقاد کرده و همه را به رعایت اخلاق و انصاف دعوت کردند. هر چند این جریانات با توجیهات مختلف از جمله اینکه رهبری مصداق تعیین نکردند به رویه خود ادامه می‌دهند. از سوی دیگر و در کنار رهبر انقلاب، دلسوزان کشور از هر دو جناح سیاسی هم توهین و تعضعیف دولت را رویکرد اشتباهی می‌دانند که برخی از جریانات در پیش گرفته‌اند و خروجی نهایی آن تضعیف بیشتر معیشت مردم است. این دلسوزان تاکید می‌کنند که هر کسی اندکی به منافع ملی و وضعیت مردم فکر می‌کند در این شرایط تحریم و کرونا حداقل توهین و تضعیف دولت را تعطیل کند تا بلکه در نتیجه کرونا یک نفر کمتر حیات خود را از دست دهد و در نتیجه تحریم‌ها یک بیمار کمتر مشکل تهیه دارو داشته باشد.

  ۲۹ مهر ۹۹  «علی ربیعی» سخنگوی دولت در نشست خبری خود با اصحاب رسانه رویکرد دولت در قبال این حواشی و توهین‌ها را دوباره مورد تاکید قرار داد. او با بیان انیکه دولت در کانون جنگ اقتصادی است و متزلزل نشان دادن دولت پیام‌ آشکار به دشمنان ایران است گفت: به نظر می‌رسد عده‌ای کاری به رییس جمهور ندارند و فقط دنبال آن هستند که حرفی زده شود تا اهانت کنند. این افراد کاری ندارند که فلسفه آن صحبت چه بوده و چه چیزی گفته شده، هر اقدامی را بهانه قرار داده و توهین می‌کنند...همه اعضای دولت بر این اعتقادند که امروز انسجام بین ارکان نظام و قوا، حل کردن مسائل مردم، موفقیت کوچک ایجاد کردن برای عبور از شرایط سخت، در کنار مردم قرار گرفتن، باید بیشترین دلمشغولی ما باشد و نباید به اینگونه مسائل بپردازیم.

دولت و رویکرد پرهیز از حاشیه‌ها

بیشترین توهین‌ها و تهمت‌ها طی ماه‌های اخیر نسبت به شخص رئیس جمهور بیان شده است. اما در مقابل، پاسخ روحانی تدبیر بود. تدبیری به نام تعامل و عدم توجه به این حواشی تا در روزگار کرونا و تحریم کشور کمتر دچار آسیب شود. روحانی هم‌راستا با فرمایشات رهبری رویکرد هم‌افزایی و تعامل با همه نهادها و گروه‌ها را در پیش گرفته است. هم زمان با شروع مجلس یازدهم رئیس جمهور اعلام کرد که آماده همکاری و تعامل با نمایندگان جدید است. بعد از رویه ناصواب برخی نمایندگان در مجلس و توهین به رئیس جمهوری هم روحانی سخن از اتحاد، وحدت و همکاری به میان آورد.

روحانی در جلسه هیات دولت که چهارشنبه ۲۱ آبان برگزار شد.با تاکید بر اینکه برخی از دوستان به شایعات و القائات نادرست در داخل کشور ادامه ندهند، گفت: بگذارید فضای بهتری که در ذهن مردم به وجود آمده باقی بماند و برخی‌ها موضوعات منافع ملی را به انتخابات کشور گره نزنند، تبلیغات و فضای انتخاباتی هیچ اشکالی ندارد اما باید توجه داشت که منافع ملی را نباید فدای انتخابات کرد.

رئیس جمهور همچنین در جلسه هیات دولت در ۷ آبان به مسئله تعامل همه نهادها اشاره کرده بود. روحانی با بیان اینکه من از همه قوای دیگر، از نیروهای مسلح، از نخبگان و از همه آنهایی که امروز در جامعه می‌توانند نقش ارزشمندی داشته باشند، می خواهم که همدیگر را یاری کنیم گفت: مجلس، نماینده مردم است و دولت هم نماینده مردم است، رئیس جمهور منتخب مردم است و نمایندگان هم منتخب مردم هستند... آنچه برای ما مهم است اینکه باید منافع مردم و رفع گرفتاری‌ها و مشکلات مردم را دنبال کنیم و این مسوولیت را بر دوش ما گذاشته اند برای اینکه بتوانیم خدمت بیشتری به مردم انجام بدهیم.

رئیس دستگاه اجرایی کشور سپس به نیاز دولت به کمک دیگر نهادها اشاره کرد و از قوه قضاییه و قوه مقننه درخواست کرد به دولت کمک کنند تا کشور سریع‌ترا ز مشکلات فعلی خارج شود. رویکرد تعاملی که می‌توانند کارزار فشار حداکثری ترامپ را بی اثر کند اگر برخی جریانات سیاسی و برخی افراد برای منافع کوتاه مدت و گروهی خود دست از تضعیف دولت بردارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha