۲۵ آبان ۱۳۹۹، ۸:۴۱
کد خبرنگار: 2469
کد خبر: 84106869
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

پیشروی تولید ۴ واکسن کرونا در ایران همگام با سایر کشورها

تهران- ایرنا- این روزها در کنار خبرهای ناراحت کننده سیر صعودی مرگ و میر ناشی از همه‌گیری کرونا در دنیا، خبرهای خوشی نیز از تلاش محققان در زمینه تولید واکسن به گوش می‌رسد. در این بین محققان ایرانی نیز بیکار ننشسته و تلاش‌هایی را به ثمر رسانده‌اند.

به گزارش ایرنا، هر از چند گاهی محققان یکی از کشورها خبر خوشی از نتایج مطلوب در زمینه اثربخشی واکسن کرونا در از بین بردن این ویرس اعلام می کنند و بارقه ای از امید را در دل مردم روشن می کنند اما اینکه این امید چه زمانی به ثمر بنشیند، هنوز به طور کامل مشخص نیست چرا که باید مطالعات و تحقیقات انجام شده توسط سازمان های جهانی مرتبط تایید شوند.

در این مدت که دنیا با همه گیری ویروس کرونا دست و پنجه نرم می کند، برخی از کشورها از قبیل روسیه و چین خبر از تولید واکسن کرونا داده اند و به تازگی ایران و آمریکا نیز دستاوردهای خود در این زمینه را اعلام کرده اند، چندی پیش خبر ساخت نخستین نمونه واکسن نوترکیب نسل جدید علیه ویروس کرونا به همت محققان ایرانی اعلام شد.

شرکت دانش بنیان هوم ایمن زیست فناور با همکاری شرکت بیوسان فارمد وابسته به مجموعه دارویی برکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) موفق به ساخت نخستین نمونه واکسن نوترکیب نسل جدید علیه ویروس کرونا شد.

بابک نگاهداری مدیرعامل شرکت دانش بنیان هوم ایمن زیست فناور در نشست خبری در روزهای آخر مهرماه اعلام کرد: بر اساس آخرین وضعیت تولید واکسن در دنیا که در ۱۵ اکتبر ۲۰۲۰ منتشر شده، ۴۲ کاندیدای واکسن در مرحله انسانی و ۱۵۶ نامزد واکسن در فاز حیوانی قرار دارند؛ این نوع واکسن ها از نوع ذرات شبه ویروس RLA ویروس نوترکیب واحدهای پروتئینی، ویروس های ضعیف و غیرفعال و DNA بوده که در حال ارزیابی و بررسی هستند.

به گفته وی، پیشرفته‌ترین کشورها نظیر چین، آمریکا، آلمان، انگلیس، روسیه، ژاپن، هند، فرانسه و اخیرا کوبا و قزاقستان به حوزه ساخت واکسن ورود پیدا کرده اند، ایران نیز برای اولین بار با توجه به ساخت قطعی نامزد واکسن کرونا ورود خود را به این مجموعه به طور رسمی اعلام کرده است.

این واکسن هم اکنون در حال آزمایش روی حیوان و برنامه ریزی برای تولید جهت انجام فاز انسانی است. ساخت این واکسن مبتنی بر فناوری بسیار پیشرفته است که در اختیار پنج مجموعه فناور بزرگ دنیا است.

در چند روز گذشته نیز خبر تولید واکسن توسط شرکت فایزر آمریکایی با همکاری شرکت بیون تک آلمان با ایمنی بخشی بیش از ۹۰ درصد اعلام شد. حال باید ببینیم کدام یک از دستاوردهای محققان در کدام کشور به مقابله با ویروس منحوس کرونا خواهد رفت؟

پیشروی تولید ۴ واکسن کرونا در ایران همگام با سایر کشورها

دکتر مصطفی قانعی رییس کمیته علمی ستاد مقابله روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگا و آموزش ایرنا در خصوص آخرین وضعیت تولید واکسن کرونا در ایران، از پیشرویی فعالیت های کشور در زمینه تحقیقات و تولید چهار واکسن کرونا همگام با سایر کشورها خبر داد.

وی بیان کرد: مطالعات تولید واکسن کرونا در ایران مطابق با بهترین واکسن هایی که در دنیا در حال پیشرویی است، در حال انجام است.

قانعی گفت: تحقیقات و فعالیت برای تولید چهار واکسن مقابله با کرونا در ایران نیز در حرکت رو به جلو است. منتهی با یک فاصله سه تا چهار ماهه از آنچه که در دنیا وجود دارد.

رییس کمیته علمی ستاد مقابله با ویروس کرونا ادامه داد: احتمالا اوایل اردیبهشت ماه سال آینده واکسن های ایرانی ضدکرونا وارد فاز انسانی می شود.

وی یادآور شد: هم اکنون فاز حیوانی تولید این واکسن ها درحال اتمام است و می توان گفت فاز حیوانی یکی از چهار واکسن مقابله با ویروس کرونا ایرانی اواخر آذرماه سال جاری به اتمام می رسد و مابقی در اسفند یا اردیبهشت سال آینده انجام خواهد شد.

قانعی با اشاره به اینکه درحال حاضر چهار پروژه تولید واکسن برای مقابله با کرونا در ایران در حال انجام است و پیش می رود، گفت: اکنون یک رقابت بین المللی وجود دارد که قبل از انتشار نتایج علمی در مجله‌های علمی و داوری شدن آن، کشورها تلاش می‌کنند از بازاری که توسط کرونا ایجاد شده، نفع اقتصادی ببرند. در نتیجه هر کشوری که چیزی داشته باشد، ادعای خود را رسانه‌ای می‌کند و این ادعاها بدون چاپ مقاله در مجله‌های علمی قابل اعتنا نیست.

وی ادامه داد: امیدورایم هر چه زودتر دستاورد محققان در این زمینه با ارایه مدارک و تایید سازمان بهداشت جهانی اعلام شود تا شاهد از بین رفتن این ویروس همه گیر باشیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha