۲۴ آبان ۱۳۹۹، ۱۷:۱۰
کد خبرنگار: 1295
کد خبر: 84106898
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کودتای حقوقی ترامپ راه به جایی نبرد

۲۴ آبان ۱۳۹۹، ۱۷:۱۰
کد خبر: 84106898
کودتای حقوقی ترامپ راه به جایی نبرد

تهران-ایرنا- دونالد ترامپ با شبهه افکنی و طرح شکایت‌های متعدد در ایالتهای مختلف، در حال طراحی کودتای حقوقی در آمریکا بود. با این حال نتایج اعلام شده از سوی رسانه‌های آمریکایی نشان می‌دهد که تلاش‌های ترامپ تاکنون راه به جایی نبرده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دونالد ترامپ، رئیس جمهور کنونی آمریکا که تنها دو ماه از ادامه ریاست جمهوری‌اش باقی مانده پس از شکست در انتخابات در مورد اشکالات شمارش آرا حرف‌هایی زده و اتهاماتی را در مورد وجود تقلب در انتخابات بر زبان رانده است. این در حالی است که تلاشهای حقوقی و شکایات ترامپ راه به جایی نبرد و رسانه های آمریکایی با اعلام کسب ۳۰۶ رای الکترال از سوی بایدن در مقابل ۲۳۲ رای الکترال ترامپ عملا مهر بطلان بر این تلاشهای کمپین ترامپ زدند. علاوه بر این در روزهای گذشته بسیاری از رهبران سیاسی جهان  و حتی برخی از جمهوریخواهان پیام های تبریک خود را برای بایدن ارسال کردند. اما دونالد ترامپ همچنان برادعای خود مبنی بر پیروزی در این انتخابات و وقوع تقلب‌های گسترده در جریان شمارش آرا اصرار دارد.

البته طرح چنین ادعاهایی از سوی دونالد ترامپ چندان عجیب نیست. او از ماه‌ها پیش حدودا از ماه آوریل/ فروردین در بیش از ۷۰ توییت با طرح احتمال تقلب در رأی گیری پستی، در مورد این شیوه ابراز تردید کرده بود. ترامپ از همان زمان در حال طراحی سناریویی برای زیر سوال بردن نتایج انتخابات بود که بتواند در صورت شکست با ایجاد شکاف اجتماعی و آشوب شرایط را به نفع خود تغییر دهد.

رویکرد ترامپ در سیاست داخلی شباهت زیادی به رویه او در سیاست خارجی دارد. ترامپ اساسا با قانون مشکل دارد. در عرصه داخلی از پرداخت مالیات فرار کرد و درعرصه بین المللی از تعهدات و توافقات بین المللی خارج شد.

ترامپ طی روزهای اخیر تلاش کرد با طرح ادعاهایی بدون مدرک و سند نتیجه انتخابات ریاست جمهوری را زیر سوال ببرد. اغلب اعضای کمپین وی پی برده اند که این تلاشها راه به جایی نمی‌برد با این حال ترامپ حاضر به پذیرش شکست نیست.

دونالد ترامپ دوشنبه ۱۹ آبان برای چندمین بار با انتشار پیام‌هایی در توئیتر تأکید کرد که در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا که رسانه‌های این کشور نتیجه‌اش را به نفع جو بایدن اعلام کرده‌اند، انواع مختلفی از تقلب و تخلف روی داده است. او ابتدا در حساب کاربری رسمی خود در توئیتر نوشت: تعداد زیادی از آرا تحت تاثیر قرار می‌گیرند، گوش به زنگ باشید! در توئیت دیگری مدعی شد: نوادا دارد به منجلابی از آرای تقلبی تبدیل می‌شود. مت اسکلاپ و آدام لگزالت (از حقوقدانان عضو ستاد ترامپ) در حال یافتن چیزهایی هستند که افشای آنها کاملا تکان‌دهنده خواهد بود. در توئیت سوم افزود: اوضاع در ویسکانسین بسیار خوب به‌نظر می‌رسد. از لحاظ حقوقی تنها به اندکی زمان نیاز است. این اتفاق به‌زودی خواهد افتاد! در توئیت دیگری نوشت: مقامات پنسیلوانیا از نظارت ما بر شمارش بخش زیادی از آرا جلوگیری کردند. یک اتفاق غیرقابل‌تصور و غیرقانونی در این کشور. در پنجمین توئیت متوالی خود درباره تقلب در انتخابات آمریکا نوشت: جورجیا یک پیروزی بزرگ برای ریاست‌جمهوری  خواهد بود،  همان‌طور که شب انتخابات اینگونه بود!

در حال حاضر بسیاری از کارشناسان معتقدند که ترامپ در حال کارشکنی در انتخابات و زیر سوال بردن دموکراسی است. اصطلاحی که کارشناسان در مورد اقدامات ترامپ به کار می‌برند «کودتای حقوقی» است. ترامپ با طرح شکایت‌های گوناگون و آغاز اقدامات سیاسی – حقوقی به دنبال آن بود که نتیجه انتخابات را به سود خود تغییر دهد.

ویلیام بار، وزیر دادگستری آمریکا در نامه به دادستان‌های فدرال و اف‌بی‌آی خواستار تحقیقات درباره ادعاهای گسترده مطرح شده درباره تقلب در انتخابات ریاست جمهوری و تخلفات در رای‌گیری شده است. به گزارش رویترز، این نخستین باری است که وزیر دادگستری آمریکا درباره ادعاهای مکرر و اثبات نشده دونالد ترامپ درباره تقلب گسترده در انتخابات و پیروزی جو بایدن در انتخابات اظهارنظر و اقدام کرده است. نامه وزیر دادگستری و دادستان کل آمریکا درباره تحقیقات درخصوص تخلفات انتخاباتی چند ساعت بعد از دیدار او با میچ مک کانل رهبر اکثریت جمهوری‌خواه سنای این کشور صادر شد.

اقدامات ترامپ باعث تحریک بسیاری از طرفداران او شده است. طی روزهای گذشته صدها تن از حامیان ترامپ در شهر هریسبورگ پنسیلوانیا در اعتراض به تقلب گسترده در انتخابات تظاهرات کردند. رویترز گزارش داده است که ترامپ در حال برنامه‌ریزی جهت برگزاری تجمعات اعتراضی در ایالت‌های کلیدی است. خبرها حاکی از آن است که ستاد ترامپ برای برگزاری یک تجمع میلیونی فراخوان داده که هواداران ترامپ روز شنبه به  واشنگتن بروند و کاروانی از طرفداران ترامپ از تگزاس شروع به حرکت کرده است. مشاوران ترامپ می‌گویند هدف از این فراخوان تلاش برای وارد کردن فشار به منظور بازشماری آرا، در چند ایالت کلیدی است. به نظر می رسد ترامپ می خواهد سناریو آشوب را عملیاتی کند.

بر اساس گزارش شبکه خبری سی‌ان‌ان، میان حلقه نزدیکان ترامپ در مورد ادعاهای او و نپذیرفتن نتیجه انتخابات اختلاف وجود دارد.  رودی جولیانی وکیل ترامپ ادعا کرده است که شواهد محکمی برای وقوع تقلب در انتخابات وجود دارد. به گفته جولیانی تیم او ویدئوهایی مستند و ۵۰ شاهد در اختیار دارد.

از سوی دیگر خبرگزاری رویترز گزارش داده که تیم بایدن به دلیل تاخیر در اعلام پیروزی او در انتخابات و تعویق فرآیند انتقال قدرت توسط اداره خدمات عمومی که مسئول این امر است قصد دارد به اقدامی قانونی دست بزند. یکی از مسئولان تیم انتقالی بایدن در تماس تلفنی با رسانه‌ها توضیح داده که زمان آن رسیده تا اداره خدمات عمومی، رئیس‌جمهور منتخب را به رسمیت بشناسد زیرا در غیر این صورت با اقدام حقوقی از سوی تیم بایدن مواجه خواهد شد.

برخی تحلیلگران معتقدند که از منظر حقوقی اقدامات ترامپ عملا بی‌تاثیر است. در قانون اساسی آمریکا نظارت و پیشبرد انتخابات برعهده هر پنجاه ایالت این کشور نهاده شده و هر ایالتی در این زمینه قوانین خود را دارد. ترامپ می‌تواند نتیجه اعلام شده انتخابات در ایالت معینی را نپذیرد و علیه آن به دادگاه شکایت کند. موضوعی که او هم اکنون نیز به دنبال آن است.

ظاهرا ایالات متحده آمریکا با پدیده‌ای جدید روبرو است. ترامپ صراحتا در مقابل رسانه‌ها و مردم آمریکا ساختار انتخاباتی آمریکا را به تقلب و دروغ متهم می‌کند. این نشان می‌دهد که آمریکا با شخصیتی روبه‌رو است که به هیچ قانونی پایبند نیست و صرفا فردگرایی و منافع خود را دنبال می‌کند. هرچند بعید است تلاش‌های ترامپ و شکایت‌های وی راه به جایی ببرد با این حال شخصیت منحصر به فرد و قانون‌گریز وی به همراه پشتوانه رای بالا ممکن است ترامپ را به سمت رفتارهای هیجانی بکشاند علاوه بر این ترامپ می‌تواند مشروعیت دولت‌ آینده ‌آمریکا را هم زیر سوال ببرد. در این شرایط باید دید دولتمردان و ساختار سیاسی آمریکا چگونه می‌توانند وضعیت دوقطبی شده جامعه آمریکا و رفتارهای ترامپ را مدیریت کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha