به گزارش ایرنا، به مناسبت بسته شدن دو اردوگاه در استانهای دیاله و الانبار، وزارت مهاجرین و راندهشدگان عراق امروز (چهارشنبه) اعلام کرد که تاکنون اردوگاههای آوارگان در دو استان بغداد و کربلا به دلیل بازگشت همه خانوادههای آواره به شهر و دیارشان، تخلیه شده و این اردوگاه به طور کامل، بسته شدند.
وزارت مهاجرین و راندهشدگان عراق در اوائل سال جاری تعداد کل اردوگاههای آوارگان موجود در کشور را 86 اردوگاه عنوان کرده بود که در آن 68 هزار آواره درگیریها به گروههای تروریستی زندگی میکردند.
وزیر مهاجرین و راندهشدگان عراق در 21 ژوئن گذشته (یک تیرماه 99) از بسته شدن 20 اردوگاه در استان الانبار و ادغام آوارگان آنها در دو اردوگاه اصلی در این استان به نامهای «عامریه» و «شهرک گردشگری» خبر داده بود.
بغداد و کربلای معلی تاکنون تنها دو استان عراق هستند که اقدام به بستن اردوگاهها کردهاند، در بغداد پایتخت عراق دو اردوگاه و در کربلای معلی یک اردوگاه برای پناه دادن به آوارگان ناشی از درگیری با تروریستها ایجاد شده بود.
اغلب آوارگان عراق متعلق به حمله گروه تروریستی «داعش» در تابستان 2014 میلادی است که منجر به آوارگی بیش از سه میلیون نفر در این کشور شد و بخش کمی از آوارگان نیز به دلیل جنگهای طائفهای سالهای 2006 تا 2008 میلادی مجبور به ترک محل زندگی خود شده بودند.
بزرگترین اردوگاههای آوارگان ناشی از درگیری با تروریستها در عراق در اقلیم کردستان این کشور و استانهای نینوا و الانبار در شمال و غرب عراق قرار دارند.
طبق این گزارش، در جنوب موصل مرکز استان نینوا 6 اردوگاه، در دهوک 17، در اربیل 6 و در سلیمانیه چهار اردوگاه همچنان برای آوارگان وجود دارند که اغلب آنها از مسیحیان و اقلیت ایزدی هستند.
در استان مرزی دیاله با تخلیه اردوگاه «الوند 2» در شهرستان خانقین (شمال دیاله) تعداد اردوگاههای آن امروز به دو مرکز و در کرکوک نیز به دو اردوگاه و صلاح الدین به یک اردوگاه کاهش یافته است.
استان الانبار با بیش از 20 اردوگاه دارای بیشترین اردوگاهها در غرب عراق بود که به دنبال بازگشت بیش از 95 درصد آوارگان به شهرهایشان، تعداد اردوگاهها به دو مورد کاهش یافت.
«ایفان فائق جابرو» وزیر مهاجرین و راندهشدگان عراق در ژوئن گذشته تعداد کل خانوادههای آواره ساکن در دو اردوگاه الانبار را یک هزار و 706 نفر ذکر کرده بود.
تعداد ساکنان اردوگاهها در عراق متغیر بوده و از 40 تا چهار هزار نفر میرسد.
وزیر مهاجرین و راندهشدگان عراق پیشبینی کرده است که کشورش در اوائل 2021 تمامی اردوگاهها را در کشور بسته و آوارگان را به شهرهایشان برگرداند.
علاوه بر آوارگان ناشی از درگیری با تروریستها در عراق، بخشی از آوارگان این کشور در جریان حمله گروه تروریستی «داعش» در 2014 میلادی به خارج از عراق از جمله کشورهای اروپایی گریخته و بخشی از آنها نیز اکنون در اردوگاههایی در سوریه اقامت دارند.
نظر شما