ایرج شریفی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: خرمای پیارم به علت خشک و قابل نگهداری بودن به مدت طولانی، طرفداران زیادی در بازارهای داخلی و خارجی دارد و مرغوبترین خرمای جهان است.
وی ادامه داد: هرسال حدود ۱۰ هزار تن خرمای پیارم از ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار از نخلستانهای حاجیآباد برداشت میشود که بیش از نیمی از آن (معادل ۶ هزار تن) به کشورهای حاشیه خلیج فارس، کشورهای اروپایی و آسیای مرکزی صادرمیشود.
بنا به اظهار وی این خرمای مشتری پسند بیشتر از طریق اینترنتی به فروش میرسد که این امر موجب شده تا بازرگانان و تاجران ایرانی بتوانند این محصول را مستقیم از تولید کننده، تهیه و با قیمت بسیار مناسبتری به فروش برسانند.
خرمای پیارم عمده در استان هرمزگان تولید شده و به علت بازار پسندی بسیار خوبی که دارد، اغلب به کشورهای خارجی صادر میشود. این نمونه از خرما به دلیل جذب بازارهای داخلی و خارجی، بهعنوان یکی از خرماهای صادراتی بشمار میرود.
خرمای پیارم یکی از خوشمزهترین خرماهای نیمه خشک دنیا و به لحاظ ارزشی گرانترین خرمای روز ایران است که دلیل این گران بودن کشت کم و خواص فوق العاده این محصول میباشد، از از سال ۱۳۷۰ فروش عمده خرما پیارم حاجی آباد رونق قابل توجهی در سراسر دنیا گرفت و این محصول به صورت فلهای و بسته بندی شده به بازار عرضه میشد.
طرح ثبت ملی خرمای پیارم حاجی آباد به عنوان مرغوبترین خرمای صادراتی کشور و میراث ملی این منطقه درسال ۹۵ در فهرست آثار طبیعی- ملی ایران به ثبت رسید، بعد از ثبت ملی خرمای پیارم در شهریورماه سال ۹۵، اقدامهای لازم جهت ثبت جهانی شدن این محصول ارزشمند نیز از همان سال آغازشد.
نظر شما