کرونا به حوزه تربیتی دانش‌آموزان ضربه وارد کرده است

زنجان - ایرنا - معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش گفت: با شیوع کرونا خلاهای آموزشی دانش آموزان توسط خانواده ها، شبکه آموزشی شاد و قالب بسته‌های آموزشی طراحی شده، تامین می‌شود اما به طور طبیعی وضعیت حاکم آسیب و ضربه‌ای به حوزه تربیتی این قشر وارد کرده است.

علیرضا کاظمی روز پنجشنبه در حاشیه مراسم تودیع و معارفه مدیران کل آموزش و پرورس استان زنجان در گفت و گو با خبرنگاران یکی از نگرانی های اساسی آموزش و پرورش را دغدغه های تربیتی دانش آموزان عنوان کرد و افزود: بر این اساس جامعه معلمان، خانواده و متولیان دغدغه مند مسایل تعلیم و تربیت باید به این حوزه کمک کرده و تلاش کنند نقش تربیتی معلمان در کنار نقش آموزشی آنان برجسته شود و والدین نیز به موضوع مهم تربیت بیندیشیند.

این مسؤول با بیان اینکه حضور مستمر دانش آموزان در فضای مجازی آسیب هایی را به دنبال دارد، اضافه کرد: علاوه بر آن، یکسری فعالیت های تربیتی به دلیل نقش الگویی معلمان در ارتباط حضوری کاهش یافته است که نباید از آسیب فضای مجازی دانش آموزان در روزهای کرونایی غافل  بود.

وی  اظهار داشت: حضور مداوم دانش آموزان در فضای مجازی علاوه بر آسیب های جسمانی از قبیل کم تحرکی، اضافه وزن، ضعف بینایی و انزوا گرایی، بعد روانی - اجتماعی افسردگی و کاهش ارتباطات فردی را نیز به دنبال دارد همچنین مسایلی در بعد اخلاقی و اعتقادی را برای گروه های هدف موجب شده است.

کاظمی افزود: بر این اساس این معاونت بسته هایی را برای کاهش آسیب های فضای مجازی در دست تدوین دارد که به زودی ابلاغ خواهد شد که یکسری اقدامات ایجابی، سلبی به ویژه در حوزه زیررساختی از قبیل طراحی تبلت های ویژه دانش آموزی تا سیم کارت و اینترنت را شامل میشود.

به گفته این مسؤول، وزارت آموزش و پرورش اپلیکیشن هایی در حال تولید دارد تا بعد نظارتی خانواده ها را در این بخش تقویت کند تا والدین بتوانند حضور دانش آموزان در فضای مجازی را بیش از گذشته رصد کنند.

 معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: علاوه بر آن، دوره های آموزشی در قالب کارگاه‌هایی با عنوان "سواد رسانه ای دانش آموزان،  اولیا و معلمان" و تولید محتوای مناسب در فضای مجازی طراحی و سبدهای متنوعی نیز برای فعالیت های فرهنگی دانش آموزان لحاظ شده تا آنان بتوانند اوقات فراغت خود را با رویکرد نشاط آور و امید بخش متناسب با ذائقه های خود پُر کنند.

وی اظهار داشت: در شبکه شاد، بخش فعالیت های فرهنگی و تربیتی شامل سبدهای متنوعی از فعالیت های قرآنی، جشنواره های مختلف در سطح  استان و فعالیت های دیگر وجود دارد که دانش آموزان و فرهنگیان می توانند از آنها استفاده کنند.

کاظمی افزود: در شرایط کرونایی کشور  یکسری مدارس مجازی با عنوان هایی از قبیل شعر و داستان و بازی سازان فردا در سطح ملی و در شبکه شاد طراحی شده که دانش آموزان می توانند با شرکت در آن از ظرفیت استان های برجسته ملی استفاده کنند.

وی اضافه کرد: مدرسه مجازی بازی سازی های فردا با همکاری بنیاد ملی بازی های رایانه ای طراحی شده که طی هفته آینده رونمای خواهد شد و در واقع این معاونت با انجام اقداماتی به سمت توانمند سازی پیش می رود.

 معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: این وزارتخانه برای توسعه خدمات مشاوره ای بسته ای ویژه برای ارائه خدمات مشاوره ای به دانش آموزان در نظر گرفته که طرح هایی از قبیل همدل، صدای مشاور و پیام مشاور را شامل می شود که می تواند مشاوره های تخصصی را به دانش آموزان در کوتاه ترین زمان ممکن ارائه کند.

وی خاطرنشان کرد: برخی اقدامات زیرساختی آموزش و پرورش با هماهنگی وزارت ارتباطات و بخش خصوصی در حال پیگیری است که بزودی محقق خواهد شد و  این وزارتحانه با ایجاد شبکه شاد فضای ایمنی را  برای دانش آموزان فراهم کرده است که مهمترین اقدام پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی محسوب می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha