زندانی که متنبه شده، نیازی به ماندن در زندان ندارد

تهران - ایرنا - رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور با تاکید بر اجرای دقیق بخشنامه پایش زندانیان، گفت: وقتی به این نتیجه می‌رسیم که فردی در زندان متنبه شده و از اشتباهات گذشته خود درس گرفته است، دیگر نیازی به ماندن او در زندان وجود ندارد.

به گزارش روز جمعه ایرنا از سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور، «محمدمهدی حاج محمدی» در نشست ویدئویی با مدیران زندان‌های سراسر کشور با اشاره به اینکه برای تدوین این بخشنامه از ظرفیت‌های حقوقی استفاده شده است، اظهارداشت: بخشنامه رصد زندانیان، آرزوی دیرینه تغییر نگاه به زندانیان را محقق می‌کند.

حاج محمدی افزود: خوشبختانه این بخشنامه و الزامات اجرایی آن، این امکان را میسر کرده است که زندان به عنوان متولی اصلی فرایند اصلاح و تربیت عمل کند و در صورت مشاهده تغییر رفتار در زندانیان، گزارش آن را برای مراجع قضایی ارسال کند تا آنها نیز بتوانند با استفاده از ظرفیت های قانونی، زمینه آزادی مشروط، کاهش یا تعلیق مجازات محکومان را فراهم کنند.

رئیس سازمان زندان ها با تقدیر از نگاه ویژه رئیس قوه قضاییه به موضوع زندان و زندانی گفت: مدیران زندان‌ها برای اجرای این طرح باید تلاش مضاعف انجام دهند تا بتوانیم به اهداف مورد نظر این بخشنامه برسیم.

در ادامه این جلسه، فراهانی معاون قضایی، اجرای احکام و امور مجلس سازمان زندان‌ها، در خصوص جزئیات این بخشنامه، تنظیم کاربرگ های ویژه زندانیان و نحوه پیگیری و تعامل با مراجع قضایی نکاتی را بیان کرد.

بنابراین گزارش، برخی از استان‌ها گزارشی از شروع اجرای این طرح و نتایج حاصله از آن را ارائه کردند.

به گزارش ایرنا، بیستم آبان ماه سال جاری، رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور از آغاز طرح پایش و غربالگری زندانیان در زندان‌های کشور خبر داد و گفت: به موجب بخشنامه اخیر رئیس قوه قضاییه وضعیت زندانیان و تحقق اهداف اجرای حبس، رصد و پایش می‌شود.

وی افزود: طبق بخشنامه پایش وضعیت زندانیان، به بیمارانی که توانایی تحمل حبس ندارند یا افرادی که در طول یک سال گذشته هیچ ملاقات کننده ای نداشتند و یا افرادی که در مواعد قانونی درخصوص ادامه بازداشت شان تصمیم گیری نشده است همچنین کسانی که مستحق برخورداری از ارفاقات قانونی همچون آزادی مشروط یا تعلیق اجرای مجازات هستند، بیش از گذشته مورد توجه و پیگیری واقع می‌شوند.

حاج محمدی گفت: در این بخشنامه ملاقات چهره به چهره قضات با زندانیان توصیه شده است و اگر قرار باشد به موجب تصمیم قضایی تغییری در وضعیت زندانیان موضوع بخشنامه ایجاد نشود، ملاقات قاضی با زندانی در زندان یا دادگاه الزامی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha