به گزارش روز شنبه پایگاه اطلاع رسانی شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی ایران، «محسن طرزطلب» افزود: همچنین در اوایل دهه ۹۰ حداکثر نیاز مصرف حدود ۴۲ هزار مگاوات بود که این رقم تابستان امسال به بیش از ۵۸ هزار مگاوات افزایش پیدا کرد.
وی ادامه داد: این بدان معنی است که متوسط رشد ظرفیت منصوبه نیروگاههای حرارتی طی سالهای اخیر بیش از متوسط رشد مصرف بوده که بدین ترتیب نیروگاههای حرارتی با تامین بیش از ۹۰ درصد برق مورد نیاز کشور سهم بسزایی را در عبور موفق از دوره اوج باردر سالیان اخیر به خود اختصاص دادهاند.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی افزود:همچنین ظرفیت فعلی منصوبه نیروگاههای کشور به ۸۴ هزار و ۶۷۴ مگاوات رسیده است که در تلاشیم این رقم نیز تا پایان امسال به حدود ۸۶ هزار مگاوات افزایش پیدا کند.
وی میزان تولید برق نیروگاههای حرارتی در نیمه نخست سال ۹۰ راحدود ۱۲۱ هزار میلیارد کیلووات ساعت و در ۶ ماهه نخست سال گذشته ۱۵۲ هزار میلیارد کیلووات ساعت عنوان کرد که این رقم در نیمه نخست سال جهش تولید با افزایش حدود ۱۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته از مرز ۱۶۷ هزار میلیارد کیلووات ساعت گذشت.
طرزطلب ادامه داد:در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد انرژی الکتریکی تولیدی کشور توسط نیروگاههای حرارتی تامین میشود.
وی با اشاره به اینکه در آن مقطع زمانی میزان مصرف سوخت سالانه نیروگاههای کشور حدود ۵۷ میلیارد مترمکعب بود که این رقم سال گذشته به ۷۴ میلیارد مترمکعب رسید افزود: در آن سالها ۶۲ درصد سوخت نیروگاهها توسط گاز طبیعی و ۳۸ درصد آن توسط سوخت مایع تامین میشد، عاملی که افزایش ضریب خروج اضطراری واحدها، دشواری بهرهبرداری نیروگاهها و آسیبدیدگی بویلرها را به همراه داشت.
مدیرعامل برق حرارتی ادامه داد: اقدام های صورت گرفته در طی چند سال اخیر موجب شده است تا در نیمه نخست امسال از میان ۴۵ میلیارد مترمکعب سوخت مصرفی نیروگاهها حدود ۴۰ میلیارد مترمکعب آن از طریق سوخت گاز طبیعی تامین شود.
طرزطلب افزود: راندمان نیروگاهها در آن دوران حدود ۹/ ۳۶ درصد بود که این رقم در حال حاضر با اقدام هایی از قبیل تبدیل نیروگاههای گازی به سیکلترکیبی برای نخستین بار به ۷/ ۳۸ درصد افزایش یافته و براساس برنامهریزی صورت گرفته تا پایان سال به حدود ۳۹ درصد خواهد رسید.
وی افزود: اوایل سال ۹۰ ضریب خروج اضطراری واحدها ۶/ ۱۶ درصد و میزان آمادگی نیروگاهها حدود ۴/ ۸۳ درصد بود که میزان خروج اضطراری واحدها در حال حاضر به هفت درصد کاهش پیدا کرده و آمادگی نیروگاهها از مرز ۹۳ درصد عبور کرده است.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی افزود: افزایش ۱۰ درصدی آمادگی نیروگاهها در طی چند سال اخیر ۵/ ۳ میلیارد دلار صرفهجویی به همراه داشته است که این امر با انجام به موقع تعمیرات نیروگاهی و اتکا به توان داخلی در ساخت تجهیزات نیروگاهی حاصل شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد تجهیزات نیروگاهی در کشور توسط متخصصان داخلی ساخته میشوند این در حالی است که صنعت نیروگاهی ایران در قبل از انقلاب اسلامی به طور کامل وابسته به کشورهای خارجی بوده است.
طرزطلب خاطرنشان کرد: حفظ آمادگی تولید نیروگاههای حرارتی یکی از مهمترین عوامل تامین برق پایدار در دوره اوج بار است. از این رو هر ساله بعد از پایان دوره اوج بار تعمیرات واحدهای نیروگاهی از مهرماه تا اردیبهشتماه سال بعد طبق زمانبندی معین انجام میشود و تامین قطعات نیروگاهی و انجام به موقع تعمیرات نقش بهسزایی در قابلیت اطمینان تولید واحدها خواهد داشت.
وی افزود:ایران هماکنون در میان سازندگان سرآمد توربینهای گازی نیروگاهی قرار گرفته و در زمینه ساخت توربینهای گازی و واحدهای بخار تکنولوژی ۱۰۰ درصدی در داخل کشور وجود دارد؛ به طوری که محصولات تولیدی توسط متخصصان داخلی به سایر کشورها صادر میشود. در همین راستا ظرف دو سال آینده نیروگاههای کلاس اف (راندمان بالا) نیز به دست متخصصان ایرانی ساخته خواهد شد.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی افزود : از برنامههای اقتصاد مقاومتی شرکت برق حرارتی برای سال جهش تولید طراحی توربین ملی با راندمان ۶۰ درصد است که در تلاشیم کار ایجاد نیروگاه ملی در مکان فعلی نیروگاه بعثت تهران عملیاتی شود و در هفتههای آینده با صدور مجوز از سوی سازمان حفاظت از محیطزیست، کلنگ احداث بر زمین زده خواهد شد.
وی ادامه داد: تهران به دلیل وجود نیروگاههای فرسوده با راندمان پایین در آن، برای احداث نیروگاه ملی اولویت دارد و همه تلاشها به کار گرفته خواهد شد تا این امر در تهران محقق شود.
طرزطلب گفت: اکنون نیروگاههای فرسوده تهران هم آلایندگی بالایی دارند و هم مصرف آب آنها زیاد است، بنابراین ضروری است با مساعدت سازمان حفاظت محیطزیست نیروگاه ملی در این شهر احداث شود.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی افزود: در حال حاضر برنامه بازنشسته کردن سه نیروگاه ری، طرشت و بعثت استان تهران در دستور کار گرفته است و عملیات اجرایی پروژه نیروگاه ری نیز مردادماه امسال با آغاز ساخت پست جدید برق این مجموعه آغاز شده است.
وی افزود : ظرفیت اولیه نیروگاه ری در زمان احداث حدود یک هزار و ۱۷۰ مگاوات با برخورداری از ۴۰ واحد گازی کوچک بوده است که ظرفیت فعلی نیروگاه به دلیل قدمت بالا و از کار افتادن برخی از واحدها به حدود ۵۰۰ مگاوات رسیده و هماکنون ۲۰ واحد گازی مجموعه با راندمان پایین حدود ۲۰ درصد در حال فعالیت هستند که به دلیل هزینههای بالای تعمیرات و بهرهبرداری، راندمان پایین واحدها و قدمت و فرسودگی مجموعه، پروژه نوسازی و احداث واحدهای جدید نیروگاه ری در دستور کار قرار گرفته است.
طرزطلب گفت: در حال حاضر این مجموعه با برخورداری از ۶ واحد گازی ۲۵ مگاواتی آسک، ۱۱ واحد ۱۷ مگاواتی هیتاچی، سه واحد ۶۵ مگاواتی میتسوبیشی و یک واحد فیات ۲۵ مگاواتی در حال تامین برق منطقه جنوب تهران و پایتخت است.
وی افزود : نیروگاه جدید ری دارای دو واحد گازی کلاس F و یک واحد بخار با مجموعه ظرفیت یک هزار و ۷۰ مگاوات خواهد بود که با افتتاح این طرحها، واحدهای قدیمی نیروگاه ری برچیده خواهند شد و بخشی از کسری موجود تولید برق تهران را جبران خواهند کرد.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی افزود :هماکنون با کسری سه هزار مگاواتی تولید برق در استان تهران مواجه هستیم و برای جبران این رقم لازم است طی سالهای آتی واحدهای جدید به نیروگاههای موجود استان افزوده شود که با اجرای سه طرح یاد شده علاوه بر افزایش توان تولیدی تهران، راندمان نیروگاههای استان نیز از حدود ۲۲ درصد فعلی به بیش از ۵۵ درصد افزایش خواهد یافت.
نظر شما