علیرضا رزم حسینی روز شنبه پس از بازدید هوایی از باراندازهای کالاها در بندر، محوطه ها و پسکرانه مجتمع بندری شهید رجایی به عنوان بزرگترین بندر تجاری کشور در نشست بررسی موانع و مشکلات ترخیص کالاهای اساسی و مواد اولیه در بنادر و گمرکات درجمع مدیران اقتصادی افزود: از مجموع ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تن کالا در گمرک های کشور حدود ۸۰۰ هزار تن کالای اساسی ترخیص شده است.
وی ادامه داد: سه و نیم میلیون تن کالای اساسی دیگر و چهار میلیون تن مواد اولیه برای تولید در حال ترخیص است و از سوی دیگر بازرگانانی که به ارز نیاز ندارند و خود ارز مورد نیاز را تامین کرده اند، امکان ترخیص دارند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: سامانه جامع تجارت چندین ماه به صورت آزمایشی راه اندازی شده و بازرگانان و تجار میتوانند از سامانه برای کارهای تجاری خود استفاده کنند، البته مشکلهایی دارد که باید تا ۹ آذر حل شده تا به صورت رسمی آغاز بکار کند.
رزم حسینی تصریح کرد: با توجه به شرایط خاص کشور که در جنگ اقتصادی هستیم نیاز است بروکراسی اداری کمتر شده و این آفت و مصیبتی که اقتصاد را تحت تاثیر خود قرار داده کاهش شود.
وی جمعه شب هم در نشست کارگروه رفع موانع تولید هرمزگان با اشاره به اینکه با احتساب کالاهای اساسی در مجموع هشت میلیون و ۳۰۰ هزار تن کالا در گمرکات کشور معطل مانده،گفته بود ۴۰۰ هزارتن از این کالاها نیز مربوط به مواداولیه کارخانهها بوده که درهفتههای آینده ترخیص میشود.
وزیر صنعت، معدن وتجارت به موضوع تحریم اقتصادی دشمن علیه ایران اشاره کرد وگفت: در شرایط کنونی جنگ اقتصادی، تامین کالاهای اساسی از مهمترین اولویتها و دغدغههای مسوولان کشور است و صاحبان کالاها موظف به ترخیص کالاهای معطل مانده درگمرکات هستند.
هرمزگان استانی مهم در زمینه تجارت واقتصاد کشور است
وزیر صنعت، معدن وتجارت همچنین در بخشی دیگری از سخنان خود از هرمزگان به عنوان استانی مهم در زمینه تجارت واقتصاد کشور نام برد وگفت: این استان با داشتن پنج منطقه ویژه اقتصادی و ۲ منطقه آزاد قشم وکیش، نقش منحصر به فردی در اقتصاد ایران دارد.
رزم حسینی همچنین در خصوص موضوعهای مطرح شده از سوی صادرکنندگان و فعالان اقتصادی هرمزگان و دیگر مسوولان این استان در زمینه مشکلات اقتصادی و همچنین ترخیص کالا در گمرکات وبنادر استان بیان داشت: موارد مطرح شده بزودی در نشستی با حضور استاندار هرمزگان و مسوولان کشوری بررسی و پیگیری میشود.
وی همچنین به دغدغه مسوولان هرمزگان مبنی بر تفویض اختیارات بیشتر به استانها نیز اشاره کرد و اظهارداشت: بخشی از این تفویض اختیارات تاکنون صورت گرفته و اختیارات استانی بیشتر نیز میشود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه به معادن راکد و غیرفعال در کشور اشاره کرد وگفت: براساس بخشنامه صادرشده، چنانچه مسوولان معادن کشور نسبت به فعال سازی آن اقدام نکنند، این معادن به مزایده گذاشته شده و به سرمایه گذار دیگری واگذار خواهدشد.
در نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید هرمزگان که با حضور استاندار، نمایندگان مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی و مدیران دستگاههای مربوطه تشکیل شد، شماری از صادرکنندگان و فعالان اقتصادی این استان دیدگاهها و مشکلات خود از جمله تامین خوراک واحدهای صنایع فولاد، مشکلات ارزی بازرگانان و تجار هرمزگانی، تامین آب شهرکهای صنعتی استان در مسیر خط انتقال آب شیرین کن، تفویض اختیار تمدید پروانه بهره برداری معادن، حذف عنوان گچ دانه بندی شده از مصادیق موادمعدنی خام و سایر مسایل حوزه صنعت،معدن و تجارت استان را مطرح کردند که رسیدگی به حل این مشکلات دردستورکار وزیر صنعت، معدن و تجارت قرارگرفت.
علیرضا رزم حسینی عصر جمعه ۲۳ آبان ماه با ورود به بندرعباس، خط تولید ماسک سه لایه ویژه کودک و بزرگسالان این شهر و همچنین ساختمان نظام مهندسی معدن هرمزگان را افتتاح کرد.همچنین با حضور وی، ۱۶ واحد معدن غیرفعال درهرمزگان به چرخه فعالیت بازگشت.
نظر شما