به گزارش روز شنبه روابط عمومی دفتر این نماینده، «محمد رضا دشتی اردکانی» با اشاره به واکنشهای اخیر نسبت به تخریب بخشی از خانهای تاریخی در بافت تاریخی شهر اردکان؛ دغدغه فعالان میراث فرهنگی و گردشگری نسبت به این مسأله را امری قابل ستایش و قدردانی دانست .
وی تأکید کرد: بافت تاریخی اردکان به ثبت ملی رسیده و هرگونه مداخله و تخریب در عرصه این بافت غیرقانونی و قابل پیگیری است و نباید و نمیتوان سلیقهای با این بافت برخورد کرد؛ چه بنای تخریب شده به ظاهر دارای ارزش باشد و چه بخش باقیماندهای از یک بنای دیگر باشد.
این نماینده افزود: به عنوان نماینده مردم از ابتدای وقوع حادثه، این موضوع را از مسوولان و نهادهای ذیربط پیگیری کردم و معتقدم باید عوامل تخریب مورد بازخواست واقع شوند.
دشتی اردکانی ضمن تأکید بر اینکه حفظ بافت تاریخی اردکان که بخشی از هویت ماست در اولویت بوده و هست، افزود: به دور از جنجالهای رسانهای و به صورت علمی در زمینه حفظ بافت تاریخی اردکان در حال اقدام هستیم از جمله همکاری با دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی در فعالیتهای منسجم علمی مرتبط با بافت تاریخی اردکان که در این حوزه اتفاقات خوب و مثبتی درحال صورت گرفتن است.
رییس فراکسیون گردشگری، زیارت و میراث فرهنگی مجلس شورای اسلامی در ادامه یادآور شد: گرچه برخورد با عوامل تخریب بافت تاریخی امری لازم است ولی نباید به این بهانه؛ سایر برنامهها و اقدامات صحیح و اثربخش در بافت تاریخی نادیده گرفته شود.
اردکان، یکهزار اثر تاریخی دارد که ۲۴۰ مورد آن ثبت ملی شده است.
شهرستان ۱۰۵ هزار نفری اردکان که مرکز آن در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد، متشکل از شهرهای عقدا، احمدآباد و اردکان است.
نظر شما