چرخ کارخانه اسید سیتریک کرمانشاه دوباره به حرکت درآمد

کرمانشاه- ایرنا- استاندار کرمانشاه گفت: کارخانه اسید سیتریک کرمانشاه پس از ۱۰ سال تعطیلی باتلاش و پیگیری مستمر احیاء و چرخ تولید این پروژه هزار میلیارد تومانی بار دیگر به حرکت درآمد.

هوشنگ بازوند روز یکشنبه در بازدید از کارخانه اسید سیتریک افزود: راه اندازی مجدد این کارخانه به لحاظ بهره مندی از توان مهندسان داخلی نمونه ای بارز از اقتصاد مقاومتی و مصداقی از تلاش برای جهش تولید به خاطر شروع مجدد فعالیت بعد از ۱۰ سال است.
وی اظهار داشت: در کشور ۲ کارخانه تولید اسید سیتریک داریم که امروز با همدلی و همراهی وزارتخانه های ذی ربط و شستا بارقه های امید در کارخانه ای که سال‌ها تعطیل بود، دوباره دمیده شد و ضمن کمک به روند افزایشی اشتغالزایی، چرخ تولید را نیز به صدا در آورد.
استاندار کرمانشاه با اشاره به اینکه واردات محصولات مشابه خارجی منوط به اخذ مجوز و تأیید از طرف ۲ کارخانه تولیدی کشور است، تأکید کرد: با برنامه ریزی صورت گرفته اجازه نخواهیم داد چرخ تولید این کارخانه متوقف شود و تمام توان مسوولین اقتصادی استان را برای حمایت از تولید خواهیم گذاشت.
فعال‌سازی کارخانه اسیدسیتریک یکی از آرزوهای صنعتی کرمانشاه بود و با پیگیری و بازدیدهای مکرر، رایزنی‌های متعدد با شستا (شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی) به عنوان سرمایه‌گذار اصلی این کارخانه، برپایی ده‌ها جلسه و همت مسوولین کارخانه و مهندسان داخلی فعالیت خود را بعد از چند سال وقفه از سر گرفت.
آغاز فعالیت اسیدسیتریک کرمانشاه به سال ۱۳۸۶ برمی‌گردد که شرکت «کیمیاورزان مهرغرب» با سرمایه‌گذاری شستا فعالیت خود را در زمینه تولید اسیدسیتریک با ظرفیت ۱۲ هزار تن در سال آغاز کرد.
این واحد تنها تولید کننده اسیدسیتریک از نوع آبدار و بدون آب در زمان خود بود و محصولات تولیدی آن باکیفیتی قابل توجه می‌توانست علاوه بر تامین نیاز داخل، بعد صادراتی هم داشته باشد. اما همه چیز برعکس شد و نه تنها صادراتی صورت نگرفت، بلکه واردات اسیدسیتریک خارجی باعث شد دیگر تولیدات این کارخانه صرفه اقتصادی نداشته باشد و کارخانه بعد از مدت کوتاهی فعالیت تعطیل شد.
اما امروز در سال جهش تولید کارخانه اسیدسیتریک کرمانشاه با سرمایه گذاری هزار میلیارد تومان و فعالیت در سه شیفت نمونه ای از تلاش و کوشش مستمر برای رونق تولید نام گرفت. 

برای راه اندازی این واحد صنعتی که سالانه ۱۲ هزار تن اسید سیتریک تولید می کند بالغ بر ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو و ۳۰۰ میلیارد ریال در مجموع ۵۲۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است. 
این واحد صنعتی در زمینی به مساحت ۱۱۰ هزار متر مربع احداث شده که تولیدات آن کشور را از واردات اسید سیتریک بی نیاز می کند. 
اسید سیتریک کاربرد گسترده ای در فرآوری های غذایی، آشامیدنی، پاک کننده ها و شوینده ها، دارویی و بهداشتی ، تنظیم کننده PH، اصلاح آب بویلر و راکتورها دارد.