بهگزارش روزدوشنبه پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، "اسماعیل نمازی"افزود:دستگاه آنالایزر اکسیژن مورد نیاز نیروگاهها که ساخت آن تا پیش از این در انحصار شرکتهای خارجی بود و هزینه بالایی بابت خرید نمونه خارجی این وسیله صرف میشد، برای نخستین بار در کشور بهدست متخصصان داخلی طراحی و ساخته شد.
وی اضافه کرد: براساس فرآیند احتراق درون کوره نیروگاههای حرارتی به سوخت و هوا نیاز است و برای احتراق بهینه، میزان ترکیب سوخت و هوا اهمیت زیادی در کاهش اتلاف انرژی و افزایش بازدهی تولید انرژی دارد.
به گفته نمازی، اکسیژن موجود در دود خروجی یکی از فاکتورهایی است که در سنجش کیفیت و بهینهسازی فرآیند احتراق نقش مهمی را ایفا میکند و با توجه به اینکه در فرآیند احتراق همه اکسیژن موجود در هوا با سوخت ترکیب نمیشود، بنابراین مقداری اکسیژن اضافی برای احتراق کامل مورد نیاز است.
مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت برق حرارتی افزود: میزان این هوای اضافی را دستگاه آنالایزر اکسیژن مشخص کرده و به سیستم کنترل ارسال میکند و سیستم کنترل نیز بر مبنای آن میزان هوا را تغییر میدهد.
نمازی با تاکید بر اینکه نبود دستگاه آنالایزر اکسیژن در کوره موجب کنترل نشدن اتوماتیک اکسیژن اضافی میشود، گفت: زیاد شدن اکسیژن در دود خروجی مقداری انرژی حرارتی را با خود خارج میکند و اکسیژن داغ در ترکیب با نیتروژن سبب آلایندگی محیط زیست می شود.
وی خاطرنشان کرد: امسال به عنوان جهش تولید با بهرهبرداری موفق از پروژه یاد شده، ضمن جلوگیری از خروج ارز از کشور برای خرید آنالایزرهای اکسیژن مورد نیاز صنایع کشور، گام مهم دیگری در چارچوب کاهش وابستگی صنایع داخلی به خارج از کشور برداشته شد.
به گزارش ایرنا، مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی پیش از این گفت: ظرفیت اسمی نیروگاههای حرارتی در روزهای آغازین سال ۱۳۹۰ حدود ۵۴ هزار مگاوات بود که این رقم اکنون با افزایش ۲۵ درصدی از مرز ۶۸ هزار مگاوات عبور کرده است.
«محسن طرزطلب» افزود: اوایل دهه ۹۰ حداکثر نیاز مصرف حدود ۴۲ هزار مگاوات بود که این رقم تابستان امسال به بیش از ۵۸ هزار مگاوات افزایش یافت.
نظر شما