خبر فوری: رفع فیلترینگ

آتش‌سوزی منابع طبیعی کرمانشاه ۵۲ درصد کاهش یافت

کرمانشاه- ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمانشاه اعلام کرد: میزان آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع استان در سال‌جاری نسبت به سال قبل ۲۶ درصد از نظر سطح و ۵۲ درصد از نظر تعداد کاهش پیدا کرد.

ماشاالله کولانی روز دوشنبه به ایرنا گفت: در فصل گرمای امسال ۳۰ فقره آتش سوزی مهم در سطح استان رخ داد که با تلاش شبانه روزی نیروهای امدادی و مردمی مهار شد.

وی افزود: در سال گذشته ۶۲ فقره در آتش سوزی به مساحت ۱۶۴ هکتار در منابع طبیعی استان رخ داد که این آمار امسال از نظر سطح ۲۶ درصد و از نظر تعداد ۵۲ درصد کاهش یافت.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمانشاه گفت: این کاهش آمار در حالی بود که بارش نزولات آسمانی باعث رشد چند برابری پوشش گیاهی و در حقیقت عوامل گسترش حریق در ماه‌های گرم شده بود.

کولانی، با بیان اینکه ۶۵ درصد حریق‌های امسال ناشی از حضور و بی توجهی گردشگران بود، اظهارداشت: براساس آمار ۱۴ درصد به دلیل سرایت از آتش زدن پس چر مزارع، ۱۵ درصد ناشی از اختلافات قومی قبیله ای، چهار درصد ناشی از سرایت حریق از جنگل‌های کشور همسایه و ۲ درصد عوامل طبیعی بود.

به گفته وی، عمده آتش سوزی های استان در منابع طبیعی شهرستان‌های پاوه، جوانرود، ثلاث باباجانی، گیلانغرب و کرمانشاه رخ داد.

مدیرکل منابع طبیعی کرمانشاه، عوامل کاهش حریق در سال ۹۹ را فرهنگ سازی، اطلاع رسانی، همکاری رسانه‌ها و تلاش دستگاه های اجرایی دانست.

کولانی، تشکیل ۱۷ پایگاه موقت اطفای حریق، تشکیل ۴۰ اکیپ واکنش سریع در سطح ادارات، ۱۶۵ گروه ۱۰ نفره متشکل از افراد بومی را از دیگر عوامل موثر در کاهش آتش سوزی ها دانست و گفت: امسال ۲۴۰ دستگاه دمنده اطفای حریق با کمک دولت و خیرین خریداری و در اختیار گروه های اطفا حریق قرار گرفت.

وی گفت: سال ۹۹ برای جنگل‌ها و دوستداران طبیعت سال خوبی از نظر حریق نبود چرا که چهار نفر از یاوران جنگل جان خود را فدا کردند و چهار جنگلبان مجروح شدند تا از منابع طبیعی محافظت کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمانشاه توضیح داد: با آغاز فصل بارش ها نگرانی برای بروز حریق نیز تا شروع دوباره فصل گرما خاتمه پیدا کرد.

استان کرمانشاه ۲ میلیون و ۴۹۹ هزار هکتار مساحت دارد که ۷۰ درصد آن را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.

این استان دارای سه منطقه حفاظت شده شامل منطقه حفاظت شده بیستون که ۵۴ هزار هکتار است، بوزین و مرخیل در پاوه ۲۳ هزار هکتار و قلاجه هم حدود ۴۳ هزار هکتار است.

یک پناهگاه حیات وحش بیستون نیز در منطقه ورمنجه در جاده سنندج وجود دارد و در مجموع استان کرمانشاه دارای چهار منطقه شکار و تیراندازی ممنوع به مساحت ۱۶۱ هزار هکتار است.

اخبار مرتبط