داریوش سعیدی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا، اعتبار تامین این تعداد آبگرمکن خورشیدی را ۱۷۸ میلیون تومان اعلام کرد و افزود: بهبود رفاه ساکنان، کاهش و حذف عوامل تخریب و وابستگی اهالی به چوب درخت، جلوگیری و قطع درختان جنگل و صیانت از جنگلهای زاگرسی از اهداف توزیع این تجهیزات گرمایشی است.
وی تصریح کرد: تا سال گذشته ۶۴۰ دستگاه آبگرمکن خورشیدی بین ساکنان مناطق جنگلی غرب استان توزیع شد و بر این اساس همه ساکنان منطقه پُشتکوه دوم بطور تقریبی این وسیله را دارند و در صدد تحویل به اهالی پشتکوه اول هستیم.
معاون حفاظت و امور اراضی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان با اشاره به لزوم تامین اعتبارات برای اجرای طرح جاگزینی سوخت فسیلی اظهارداشت: سال قبل هر دستگاه آبگرمکن سه میلیون تومان قیمت داشت اما امسال به ۴.۸ میلیون تومان افزایش پیدا کرد و میطلبد که اعتبارات این بخش هم متناسب با گرانیها بیشتر شود.
سعیدی با بیان اینکه پاک بودن، رایگان بودن و فقدان آلایندگی از دیگر مزایای استفاده از آبگرمکن خورشیدی به شمار میرود اضافه کرد: پیش بینی میکنیم در سه سال آینده بقیه منازل ساکنان مناطق جنگلی غرب استان به این وسیله گرمایشی تجهیز شود.
وی به پرداخت یارانه حمل هشت هزار سیلندر گاز در سالجاری اشاره کرد و گفت: این اقدام برای ۵۰۰ خانوار هفت روستا در مناطق غربی استان انجام گرفت.
به گفته معاون حفاظت و امور اراضی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان، در مجموع امسال ۳۳۰ میلیون تومان برای طرحهای مرتبط با جایگزینی سوخت فسیلی در این خطه انجام شده است.
استان اصفهان به مرکزیت شهرستان اصفهان با ۲۴ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از این مساحت را معادل ۹.۸ میلیون هکتار عرصههای منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار جنگل معادل (۴ درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع معادل (۶۴ درصد ) و سه میلیون هکتار بیابان معادل ( ۳۲ درصد) در بر گرفته است.
جنگلهای استان اصفهان بطور عمده در ۲ شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار پراکنده است و سرانه جنگل درکمتر از ۰.۱ هکتار است اما با وجود سطح به نسبت کم از تنوع گونهای خوبی ( ۳۵ گونه درختی ودرختچه ای) برخوردار است.
این استان از نظر تقسیم بندی نواحی رویشی در ۲ ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته که ناحیه رویشی زاگرسی غرب و جنوب استان را شامل میشود و بقیه مناطق استان جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی است.
این استان واقع در مرکز کشور دارای اقلیم خشک و نیمه خشک است و از این پهنه ۳.۲ میلیون هکتار معادل ۳۲ درصد سطح استان را اراضی بیابانی و شنزار تشکیل داده که به طور عمده در بخشهای شمالی و شرقی آن پراکنش دارند.
نظر شما