به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، در آیین مجازی «رونمایی از جدیدترین آثار منتشرشده توسط ناشران و نویسندگان اقلیتهای دینی» با حضور آرتویت زهرابیان، بهنام مبارکه، فرزانه گشتاسب، دیناز دهنادی و آرش آبایی با مشارکت دفتر مجامع و تشکلهای فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت بیست و هشمین هفته کتاب جمهوری اسلامی، نویسندگان و ناشران این حوزه به ضمن معرفی آثار جدیدشان به ارایه پیشنهادهای جدید و همچنین بیان مشکلات پرداختند.
ناشران این حوزه نیز گرانی کاغذ و مشکلات ناشی از افزایش قیمت بخش چاپ را از جمله مشکلاتشان ارزیابی و مطرح کردند توجه به اهمیت کتاب باید در اولویت آموزش و پرورش قرار بگیرد. آنها در این نشست گفتند در حالی که بسیاری کشورها در دوران کرونا به دلیل محدودیت ها کرونایی میزان رغبت مردمشان به مطالعه و کتابخوانی بیشتر شد که در کشور ما کاهش داشت.
نویسندگان و ناشران در این نشست معتقد بودند علاقه به کتاب باید از کودکی از سوی خانواده ها ایجاد شد از سوی آموزش و پرورش کشور تعمیق و توسعه پیدا کند.
درصدد برگزاری نشست با مدیران ناشران کتب اقلیتهای دینی هستیم
علی فریدونی مدیر کل اداره مجامع تشکلها و فعالیتهای فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: سال گذشته در این نشست حدود ۲۰ کتاب معرفی شد که امسال این میزان به ۳۰ کتاب افزایش یافته است که نشان از توجه به موضوع ادیان دینی است.
وی در ادامه از حمایتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ناشران و نویسندگان اقلیتهای دینی خبر داد و گفت: همچون سالهای گذشته به این حمایتها ادامه خواهیم داد.
فریدونی همچنین به موضوع مطرح در این نشست مبنی بر برگزاری نشست های اختصاصی میان مدیران و ناشران و نویسندگان اقلیت های دینی و مسئولانه وزارت فرهنگ و ارشاد اظهار علاقه کرد و گفت: قطعاً درصدد به برگزاری نشست های خصوصی با مدیران این انتشارات هستیم.
تنوع دینی در ایران موجب شناخت تفاوتهاست
روبرت بیگلریان نماینده ارامنه اصفهان و جنوب ایران همچنین در این نشست استمرار و امکان برگزاری مراسم سیاسی، اقتصادی، فرهنگی جوامع اقلیت های دینی در ایران را نشانه خوب ارزیابی کرد و گفت: با این تنوع انسانی می توانیم تفاوت ها را بشناسیم و به تفاهم یکپارچه ملی برسیم. یکی از ثمرات فهم از این تفاوت ها برگزاری این گونه مراسم ها در کشور ایران است.
همچنین در این مراسم آرش آبایی پژوهشگر و مدرس علوم دینی یهود ضمن معرفی کتاب های منتشر شده در حوزه عرفان و فلسفه یهود گفت: برداشت از آیات رحمانی ادیان مسیحت، یهودیت و اسلام امکان پذیر است و این گونه برداشت از ادیان کاربردی عملی و کاملا امکان پذیر است.
آبایی گفت: دراین دو کتاب با اشاره دوره های زمانی همزیستی مسالمت آمیز این ادیان در کنار یکدیگر تاکید شده است.
تخصصی بودن کتب دینی اقلیتها و ضرورت حمایت از آنها
فرزانه گشتاسب مدیر مسئول انتشارات فروهر نیز با اشاره تخصصی و خاص بود کتاب های منتشر شده در انتشارات، ناشران و نویسندگان اقلیت دینی گفت: به عنوان مثال سال گذشته یکی از عنوان های کتاب ۲۵۰ عدد چاپ شد و تنها ۱۰۰ عدد آن فروش رفت.
وی گفت: دلیل آن نیز اختصاصی بودن این رشته است است؛ زیرا تنها زبان شناسان و محققان این رشته به این کتاب ها مراجعه می کند اما نیازمند حمایت موثر از این کتاب ها هستیم زیرا ممکن است با حمایت نشدن آنها بسیاری موضوعات فراموش شوند.
دیناز دهنادی مدیر انتشارات برسم در این وبینار با اشاره به افزایش هزینههای چاپ و افزایش زیاد قیمت کاغذ گفت: البته کمکهای وزارت فرهنگ وجود دارد اما همچنان مشکلات زیادی مواجه هستیم.
وی افزود: مشکلات روزمره مردم سبب کاهش توجه آنها به کتاب و مطالعه شده است. ما تلاش داریم حتی با فروش الکترونیک متن کتاب ها به مردم برای خرید و مطالعه کتاب کمک کنیم اما همچنان سرانه مطالعه در ایران بسیار کم است.
۲۴ آبان از سال ۱۳۷۲ به عنوان روز کتاب و کتابخوانی تعیین شد. در سالهای گذشته هفته پایانی آبان ماه، هفته کتاب نامگذاری شده است. نخستین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در روزهای چهارم تا دهم دی سال ۱۳۷۲ با پیام رهبر فرزانه انقلاب اسلامی برگزار شد.
همه ساله در هفته کتاب، در مدارس، مساجد، دانشگاهها، و استانهای کشور نمایشگاهها و جشنهای کتاب و سخنرانی در موضوع چاپ و نشرِ کتاب برگزار میشد. اما امسال به دلیل شرایط متفاوت پیش آمده ناشی از شیوع کرونا بیشتر این برنامه ها در بزرگداشت هفته کتاب به فضای مجازی کوچ کرده است. بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار دانایی؛ مانایی ۲۴ آبان تا ۳۰ آبان برگزار میشود.
نظر شما