به تازگی، دانشگاه ایالتی آیووا در آمریکا، کمک مالی ۲ میلیون دلاری از کیم رینولدز، فرماندار این ایالت، از طریق قانون (حفاظت از بیمار) CARES برای کمک به دانشگاه در زمینه مطالعه نانو واکسن دریافت کرده است.
دانشگاه ایالتی آیووا اعلام کرد که این نانوواکسن متفاوت از واکسنهای رایج است زیرا در آن نیازی به سوزن (آمپول) نیست و فقط به یک دوز از واکسن نیاز است. همچنین برای نگهداری واکسن احتیاجی به سردخانه نیست.
قرار است این نانوواکسن به کسانی که ممکن است دچار محدودیتهایی در استفاده از برخی از واکسنهای فعلی هستند، کمک کند.
طبق اظهارات مقامات ایالت آیووا، «واکسنهای نانو حاوی پروتئینهای ویروسی بوده و این پروتئینها درون نانوذرات بارگزاری شدهاند. در نتیجه، این نانوذرات حاوی پروتئین در برابر ویروس مقاومت ایجاد میکنند. این نانوذرات حدود ۳۰۰ میلیاردم متر عرض دارند و از پلیمرهای قابل تجزیه ساخته میشوند. این نانوذرات در اسپری بینی گنجانده شده و از طریق استنشاق مصرف میشوند. استعمال استنشاقی این نانوواکسن باعث میشود سیستم ایمنی بدن به ویروس حمله کند.»
مایکل وانموئلر، دانشیار موسسه نانوواکسن و استاد دانشگاه ایالتی آیووا، هدایت این تحقیق در زمینه نانوواکسن را بر عهده خواهد داشت. شرکائی از صنعت نیز در این پروژه مشارکت دارند که از جمله میتوان به شرکتهای Skroot Laboratory Inc.، Zeteo Biomedical و موسسه تحقیقات سوثوست اشاره کرد.
براساس گزارش ستاد نانو، محققان این پروژه میگویند: «راهبرد ما به تولید و آزمایش پیش بالینی یک نانوواکسن جدید ضدویروس SARS-CoV-۲ منجر خواهد شدکه بر نقایص موجود غلبه کرده و در نهایت، این واکسن برای آزمایشهای بالینی با همکاری چندین شریک آماده خواهد شد. این کار توانایی رفع نیاز فوری بهداشت عمومی و شروع سریع اقتصاد آیووا را دارد.»
اولین واکسن کووید – ۱۹ ساخت شرکت آمریکایی فایزر که ادعا می شود میتواند بیش از ۹۰ درصد افراد را از ابتلا به ویروس مصون کند هفته گذشته رونمایی شد.
شرکت آمریکایی فایزر و شرکت آلمانی بایونتک خبر دادند که واکسن این دو شرکت روی ۴۳ هزار و ۵۰۰ نفر در ۶ کشور آزمایش شده است.
نظر شما