عادل سپهر روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: منتظر تشکیل جلسه شورای فرهنگ عمومی برای تعیین جایگاه این مجسمه هستیم ولی از ابتدای امسال تاکنون این جلسه تشکیل نشده است.
وی ادامه داد: این در حالی است که مالک این مجسمه تصمیم گرفته است تا آن را به یکی از املاک شخصی خود در پارک جنگلی طرق منتقل کند.
عضو هیت علمی دانشگاه فردوسی مشهد افزود: همانگونه که پیش از این به رسانهها اعلام شد دانشگاه فردوسی برای ساخت این تندیس حتی یک ریال هزینه نکرده زیرا تمام هزینههای آن بر عهده شهروندی نیکوکار است که به هویت ایرانی و اسلامی کشورمان ارج مینهد.
سپهر ادامه داد: حدود ۳۰ هزار دانشجو در دانشگاه فردوسی مشهد مشغول تحصیل هستند که امکان گفتگو و نظرخواهی از تک تک این عزیزان میسر نیست ولی به طور حتم برای نصب تندیس فردوسی با نمایندگان اصحاب اندیشه و مدیران اجرایی به گفتگو خواهیم نشست تا زمان و مکان این اقدام مشخص شود.
مدیر دفتر ریاست و روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: به طور قطع اجرای هر کاری موافقان و مخالفانی دارد اما موضوع باید در محیط نخبگانی بررسی و کنکاش شود تا نتیجه درستی از آن به دست آید زیرا با حاشیه سازی برای این گونه موضوعات به نتیجه نخواهیم رسید.
رییس دانشگاه فردوسی مشهد نیز روز 25 اردیبهشت در پیامی به مناسبت روز بزرگداشت ابوالقاسم فردوسی گفت: مجسمه فردوسی بزرگ که یکی از فرزندان خراسان و دوستداران فردوسی تمام هزینههای آن را تقبل کرده در حال ساخت است و بنا بود در چنین روزهایی ساخت آن پایان یابد که این طرح نیز تحت تأثیر همهگیری ویروس کرونا قرار گرفت و به تأخیر افتاد.
دکتر محمد کافی در این پیام آورده بود: هرگونه تصمیم قطعی بر عهده دانشگاه و با همفکری صاحبان خرد و مدیران اجرایی خواهد بود زیرا فردوسی نه تنها یک شاعر ملی که نماد هویت ملی ایرانیان و دوستداران زبان فارسی است و پاسداشت نامش هویت بخشی به این سرمایه ملی خواهد بود بنابراین کوشش بر آن است تا این چهره ماندگار و میراث ارزشمند خراسان روز به روز در این استان ریشه دارتر شود و امکان مصادره آن توسط دولتهای خارجی فراهم نیاید.
دانشگاه ۷۱ ساله فردوسی مشهد که سال ۱۳۲۸ تأسیس شد، سومین دانشگاه باسابقه ایران پس از دانشگاههای تهران و تبریز هماینک در قالب دانشکدههای "ادبیات و علوم انسانی، الهیات و معارف اسلامی، علوم، مهندسی، کشاورزی، علوم ریاضی، علوم اداری و اقتصادی، دامپزشکی، علوم تربیتی و روانشناسی، منابع طبیعی، علوم ورزشی، معماری و شهرسازی، حقوق و علوم سیاسی" ۲۵ هزار دانشجو دارد.
دو هزار و ۵۰۰ نفر از این دانشجویان در مقطع دکترا، و شش هزار نفرشان در مقطع کارشناسی ارشد و بقیه در مقطع کارشناسی مشغول تحصیل هستند.
۸۲۰ عضو هیات علمی در دانشگاه فردوسی فعالیت دارند که ۶۵۰ نفرشان دارای مدرک دکتری یا رتبه استادی و پروفسوری هستند.
این دانشگاه به عنوان بزرگترین مرکز آموزش عالی در شرق کشور هفت پژوهشکده تخصصی نیز دارد.
همچنین هزار و ۷۵۰ دانشجوی خارجی از دیگر کشورهای جهان در دانشگاه فردوسی تحصیل میکنند و این دانشگاه از نظر تعداد دانشجویان خارجی رتبه نخست را در میان دانشگاههای ایران دارد.
مجموعه متمرکز دانشگاه فردوسی مشهد شامل ۱۳ دانشکده، هفت پژوهشکده، ۱۳ خوابگاه (هشت خوابگاه دختران، پنج خوابگاه پسران و یک خوابگاه دانشجویان متاهل)، کتابخانه مرکزی، ساختمانهای اداری، تاسیسات و محوطههای ورزشی و فضای سبز در گسترهای ۳۰۰ هکتاری در شمال غرب کلانشهر مشهد واقع است. حدود ۴۰ هکتار از این وسعت را زیربنای ساختمانها و تاسیسات دانشگاه تشکیل میدهد و بقیه ۲۶۰ هکتار آن شامل خیابانها، مسیرهای دسترسی به دانشکدهها و گستره قابل توجه فضای سبز دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان "دانشگاه سبز" است.
نظر شما