دانش بنیان‌ها با قابلیت های سنگ فیروزه آشنا می‌شوند

تهران- ایرنا- دانش بنیان‌ها با قابلیت‌های گوهر سنگ فیروزه با برگزاری چندین نشست توسط کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار جواهرات و سنگ‌های قیمتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آشنا می‌شوند.

با توجه به گردش مالی قابل توجه جواهرسازی در منطقه و پیشینه تاریخی ایران در این حوزه، معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری اقدام به تاسیس کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار جواهرات و سنگ‌های قیمتی کرد تا در این زمینه یک تحول ساختاری به وجود آید.

به گزارش روز چهارشنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با توجه به سیاست‌های این معاونت در زمینه توسعه منطقه‌ای صنایع گوناگون این کانون مرکز اصلی فعالیت‌های خود را مناطقی از کشور قرار داده است که در آنها ذخایر اصلی معدنی کشور قرار دارد یا از دیرباز کانون فعالیت‌های مرتبط با سنگ‌های قیمتی بوده‌اند،

بر اساس این راهبرد، کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار جواهرات و سنگ‌های قیمتی ایران، پیش از این نشست سراسری آنلاینی را با مرکزیت شهر بابک واقع در استان کرمان برنامه‌ریزی و اجرا کرد.

این نشست با همکاری مراکز علمی و دستگاه‌های اجرایی محلی، برگزار شد و تمام موضوعات مربوط به سنگ فیروزه از قبیل ظرفیت‌های فیروزه شهر بابک، جایگاه ملی و جهانی فیروزه شهر بابک، ایده‌پردازی و توسعه کسب وکارهای فیروزه‌ای و گردش مالی بازار سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی مورد توجه قرار داده شده است.

کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار جواهرات و سنگ‌های قیمتی در نظر دارد چند نشست مشابه نیز در شهرهای مختلف شرق کشور برای آشنایی شرکت های دانش بنیان و خلاق با مزیت‌های کار در این حوزه برگزار کند.

جواد پیشبین رییس این کانون گفت: با توجه به هم‌پوشانی قابل توجه حوزه کاری بسیاری از شرکت‌های خلاق با حوزه سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، زمینه کاری بسیاری خوبی در این زمینه وجود دارد،  برای مثال شرکت‌های خلاق فعال در حوزه صنایع دستی می‌توانند با کمک این کانون از سنگ‌های نیمه قیمتی و قیمتی مانند فیروزه در ساخت صنایع دستی زیبا استفاده کنند.

وی خاطرنشان کرد: ساخت بسیاری از محصولات مرتبط با صنایع نرم و خلاق و همچنین جواهرات و دیگر تولیدات تزئینی در برخی از کشورهای توسعه یافته فعال است و یکی از محورهای اصلی ایجاد ارزش افزوده مالی در صنایع نرم و خلاق محسوب می شود، بر این اساس امیدوار هستیم با توجه به ظرفیت قابل توجه شرکت‌های خلاق در کشورمان، این شرکت‌ها در این زمینه نیز حضور پیدا کنند.

به گزارش ایرنا، فیروزه یکی از سنگ های قیمتی است که از عهد باستان در ایران شناخته شده، از کتیبه بنیاد کاخ داریوش بزرگ در شوش معلوم می شود که در آن تاریخ فیروزه (احسائین) نامیده می‌شد و از خوارزم برای زینت‌آلات کاخ آورده شده بود، فیروزه سنگ آرزوهای تمام پادشاهان ممالک از زمان کورش و داریوش کبیر است که به عنوان هدیه از طرف آنها به تمام سلاطین داده می‌شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha