کاظم سیف حقیقت روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اکنون هزینه تمام شده هر کیلوگرم مرغ زنده ۱۶۰ هزار ریال است و باید تولید کننده آن را به نرخ ۱۸۵ هزار ریال بفروشد تا سود معقولی داشته باشد ولی قیمتی که تنظیم بازار استان ارائه کردهاست، ۱۴۴ هزار ریال است.
وی اضافه کرد: یک بررسی میدانی بیانگر تفاوت محسوس قیمت مرغ در استان با استان های همجوار است که این موضوع باعث میشود تولید کنندگان تولیداتشان را به استانهای همجوار بفروشند که تاثیر منفی بربازار مرغ آذربایجان غربی میگذارد.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران آذربایجان غربی با بیان اینکه به علت کمبود و گرانی نهاده ها در ۴۰ روز قبل میزان جوجه ریزی در استان کاهش داشت، افزود: در صورت جوجه ریزی به موقع، به علت کمبود مواد مغذی در نهاده و دان مرغ میزان وزن گیری مرغهای عرضه شده پایین بوده و یا ۱۰ روز طولانی تر شدهاست.
وی با بیان اینکه به حد کافی نهاده دولتی در اختیار تولید کندگان استان نیست، افزود: فقط ۴۰ تا ۵۰ درصد نهاده مورد نیاز توزیعی به دست مرغدار میرسد و این سیستم توزیع متضرر شدن تولید کننده را در پی دارد.
این مرغدار با اشاره به اینکه مرغداران برای عدم تعطیلی واحد های خود نهاده ها و ریزمغذی ها را به چندین برابر قیمت خریداری میکنند، گفت: کمبود نهاده دولتی و به موقع نرسیدن به دست تولید کننده مرغداران را مجبور به این اقدام میکند چرا که جوجه ریزی انجام شده و باید ریزمغذی و غذای مرغ تامین شود.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران آذربایجانغربی اضافه کرد: هر کیلو ذرت با قیمت دولتی ۱۷ هزار ریال و هر کیلو سویا ۳۲ هزار ریال است که به علت کمبود پنج تا هشت برابر از بازار آزاد تهیه میشود.
وی حمایت به موقع دولت از مرغداری های استان با عرضه به موقع نهاده ها و ریزمغذی ها را تنها راهکار برون رفت از مشکلات را در مسیر تولید و عرضه این محصول عنوان کرد.
آذربایجانغربی از نظر تولید در این بخش جزو ۱۰ استان پیشتاز کشور به شمار می رود، سالانه ۳۰ درصد از گوشت مرغ مازاد استان به سایر استان ها صادر می شود.
۱۳۰ هزار نفر در بخش دام و طیور استان مشغول به کار هستند که از این تعداد ۶ هزار نفر در صنعت مرغداری فعالیت می کنند.
نظر شما