سیده عالمه میرشفیعی پنجشنبه شب به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی در نشست مجازی نقد کتاب «گاه روشن گاه تاریک» فرهاد حسنزاده در جمع والدین اعضای مرکز فرهنگی هنری شماره ۴ کانون پرورش فکری هرمزگان اظهارداشت: هر کدام از والدین و نوجوانان نیز با یک کتاب و داستان میتوانند تجربیات و آگاهیهای خود را در گفتگو به دیگری منتقل کنند.
وی در پاسخ به پرسشهایی از جمله شیوههای نقد و بحث کتاب بین والدین به چه صورت انجام میشود و نقد داستان و رمان چه تاثیری بر زندگی نوجوانان در درازمدت دارد؟ ادامه داد: والدین نیز میتوانند در برابر نظرگاههای نوجوان سعه صدر داشته باشند، زیرا افق دید نوجوان متناسب با دانش، تجربه و میزان دادههایی است که از طرف والدین و محیط به آنها منتقل میشود.
این کارشناس ادبی و شاهنامهپژوهش استان مازندران تاثیر نقد کتاب را در بالارفتن اعتماد به نفس نوجوانان،خوب صحبت کردن، گسترش دایره واژگانی، قدرت انتخاب کلمات در گفتار، شکل گیری گفتار مناسب در روابط، قدرت نقد پذیری، صبور بودن و انعطاف داشتن موثر دانست.
میرشفیعی همچنین با توجه به نکاتی که والدین گفتند آموزههای رمان گاه روشن گاه تاریک را مورد واکاوی قرار داد، بیان داشت: حس همدلی و ارتباط دوستانه با همسایگان، پرهیز از قضاوت کردن دیگران، کمک به دیگران بدون به چالش کشیدن عزت نفس آنها از آموزههایی است که والدین به آن دست یافتهاند.
مسوول مرکز فرهنگی هنری(شماره ۴ بندرعباس) کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز هدف از برگزاری نشست مجازی نقد کتاب «گاه روشن گاه تاریک» فرهاد حسنزاده ویژه والدین را هدف فرهنگسازی کتابخوانی خانوادهها به ویژه والدین و لذت کتابخوانی در کنار فرزند و تاثیر نقد کتاب بر آینده نوجوانان عنوان کرد.
به گفته فاطمه تقیزاده، کتاب مورد نظربه صورت پی دیاف در اختیار والدین قرار گرفت تا مطالعه کرده و ابهام و سوالات خود از نحوه نقد کتاب و همچنین نکات آموزشی لازم را از زبان یک نویسنده و منتقد حوزه کودک و نوجوان دریافت کنند.
وی در خصوص نقش والدین در علاقه مند ساختن کودکان به کتابخوانی نیز گفت: والدین نخستین عامل و یکی از مهمترین عوامل موثر در ترویج فرهنگ کتابخوانی و مطالعه فرزندان هستند و با این روش در تربیت فرزندان نیز موفقترند.
تقیزاده افزود:والدین کتابخوان در تربیت فرزندان با مشکلات کمتری روبه رو خواهند بود لذا هرگاه مطالعه در خانواده توسط والدین نهادینه شود فرزندان هم به تبعیت از پدر و مادر خود به کتاب میخوانند و به مطالعه و دانش راغبتر هستند.
عالمه میرشفیعی کارشناس ارشد آموزش زبان و ادبیات فارسی و کارشناس آفرینشهای ادبی کانون استان مازندران است که تیرماه امسال نیز به عنوان مدرس و کارشناس میهمان در نشست مجازی انجمن داستان آفرینش مرکز فرهنگی هنری بندرعباس شرکت داشت.
وی نویسنده، منتقد ادبیات داستانی، مدرس داستاننویسی و شاهنامهپژوهشی، تحلیلگر قصههای عامیانه و داور جشنواره کتاب کانون است.
درحال حاضر ۱۵ مرکز ثابت، ۲ مرکز پستی و ۲ مرکز سیار در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان فعال هستند.
بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران امسال از روزشنبه ۲۴ تا ۳۰ آبان جاری در سراسر کشور با شعار «دانایی؛ مانایی» درحال برگزاری است، در حالی که شیوع بیماری کرونا بستر اجرای این برنامهها را بهطور کامل به فضای مجازی منتقل کرد.
در سال ۱۳۷۲ خورشیدی ۲۴ آبان به عنوان روز کتاب و کتابخوانی تعیین شد. در سالهای گذشته هفته پایانی آبان ماه، هفته کتاب نامگذاری شده است.
نخستین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در روزهای چهارم تا دهم دی سال ۱۳۷۲ با پیام رهبر فرزانه انقلاب اسلامی برگزار شد.
نظر شما