آوات بازیار روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با همکاری نیروهای انتظامی مستقر در ایست بازرسی شهید رجایی واقع در مسیر جاده بوکان به سقز ۲ نفر قاچاقچی که قصد انتقال ۲ راس قوچ وحشی را داشتند، شناسایی شدند.
وی ادامه داد: این افراد قصد داشتند این ۲ راس قوچ را از شهرستان سقز در استان کردستان به طرف ماکو در شمال آذربایجانغربی انتقال دهند که با هوشیاری ماموران موفق به این اقدام نشدند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست بوکان با بیان اینکه قوچها از نظر جثه کوچک و کمتر از یک سال سن دارند، افزود: به احتمال زیاد این حیوانات با تور شکار شده و به دام شکارچیان غیرمجاز افتادهاند.
بازیار اضافه کرد: در این ارتباط یک دستگاه خودرو باری توقیف و پروندهای برای سیر مراحل قانونی به مقامات قضایی ارسال شده است.
وی با بیان اینکه پدیده شوم قاچاق حیوانات وحشی از جمله بزرگترین تخلفات زیست محیطی در کشور و دنیا به شمار میرود، ادامه داد: قوچ و میش از نظر اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی جزو گونههای در رده آسیبپذیر قرار دارند.
بازیار گفت: نیروهای یگان حفاظت محیط زیست بوکان به طور شبانهروز تمامی تلاش خود را در جهت حفظ و حراست از تنوع زیستی و زیستگاههای حیات وحش انجام داده و در صورت مشاهده هر گونه تخلف احتمالی برابر قوانین و مقررات با متخلفان برخورد خواهند کرد.
خالصترین نژاد گونه قوچ و میش ارمنی در کشور متعلق به زیستگاههای آذربایجان غربی به ویژه منطقه حفاظت شده "مراکان" خوی است.
گوسفند وحشی (قوچومیش) ارمنی (نام علمی: Ovis ammon gmelini) گروهی از زیرگونههای گونهٔ گوسفند وحشی است. گوسفند وحشی به دو گروه زیرگونهای تقسیم میشود که گروه شرقی آن گوسفند وحشی اوریال (در زبان لاتین به معنی شرقی) و گروه غربی گوسفند وحشی ارمنی نامیده میشوند و گوسفندهای وحشی البرز مرکزی تلفیقی از قوچ و میشهای ارمنی و اوریال هستند، جنس نر این گوسفندها رو قوچ و جنس ماده آنرا هم میش نامیده میشود.
نظر شما