۱ آذر ۱۳۹۹، ۲:۱۹
کد خبرنگار: 2447
کد خبر: 84117304
T T
۴ نفر

برچسب‌ها

فعالان حقوق بشری خواستار تحریم نشست گروه ۲۰ ریاض شدند

تهران – ایرنا – شماری از فعالان حقوق بشری و خانواده زندانیان سیاسی عربستانی روز جمعه با به راه انداختن کارزاری خواستار تحریم نشست گروه ۲۰ به میزبانی ریاض شدند.

به گزارش ایرنا به نقل از القدس العربی، این کارزار توسط سازمان عربی حقوق بشر در انگلیس و شماری از خانواده زندانیان سیاسی در عربستان برای تحریم نشست گروه ۲۰ در ریاض به راه افتاده است.

در بیانیه ای که با عنوان «نشست شرم در ریاض- کارزار تحریم نشست گروه ۲۰» در رابطه با این کارزار منتشر شده، آمده است: این کارزار با هدف پرداختن به موارد نقض شدید حقوق بشر از سوی مقام های سعودی در آستانه نشست گروه ۲۰ «G۲۰» که شنبه و یکشنبه برگزار می‌شود، به راه افتاده است.  

امضاکنندگان این بیانیه تأکید کردند که برگزاری این نشست هیچ معنایی ندارد؛ زیرا نظام سعودی به دستگیری اندیشمندان و فعالان مدنی عربستانی ادامه می دهد.

این بیانیه افزوده است: در حالی که عربستان سعودی میزبان نشست G۲۰ است، ریاض جنگ را در یمن که منجر به کشته شدن هزاران انسان بی گناه شده است و بازداشت روشنفکران و فعالان و محروم کردن آن ها از حقوق اساسیشان همچنان ادامه می دهد و با گذشت ماه ها از بازداشت آن ها هیچ انعطافی در خصوص آزادی آن ها از سوی ریاض دیده نشده است.

در همین ارتباط آریج السدحان، خواهر عبدالرحمن السدحان ، فعال حقوق بشر که از مارس ۲۰۱۸ بازداشت شده است ،به خبرگزاری فرانسه  گفت: "همه بستگان ما در معرض خطر هستند. آنها با همان خطراتی روبرو هستند که جمال خاشقچی با آن مواجه بود."

جمال خاشقچی روزنامه نگار مخالف ولیعهد سعودی مهر ماه سال ۹۷ زمانی که برای انجام یک کار اداری به کنسولگری عربستان در استانبول ترکیه مراجعه کرد ربوده شد و به قتل رسید اما جسد او هیچگاه پیدا نشد.

السدحان خطاب به شرکت کنندگان در اجلاس گروه ۲۰ گفت که صدای خود را بالا می بریم تا زندگی ما حفظ شود.

وی گفت ؛ از زمانی که در مورد شرایط برادرم با رسانه ها صحبت کرده ام از طریق یک منبع ناشناس تهدید می شوم . 

به گفته خواهر عبدالرحمن السدحان در یکی از تهدیدها منبع ناشناس به او گفته است که به فاضلاب انداخته می شود.

لینا الهذلول خواهر لجین الهذلول که به دلیل مطالبه حق رانندگی برای زنان از سال ۲۰۱۸ زندانی شده است و اکنون دست به اعتصاب غذا زده است هم می گوید: ما نباید قدرت صدای خود را دست کم بگیریم.

او افزود: حتی یک کلمه پرسیدن در مورد زندانیان سیاسی و عقیدتی ، گفتن نام آنها و اطمینان از فراموش نشدن آنها در حقیقت چیزی است که می تواند منجر به نجات آنها شود. 

پیشتر اتحادیه اروپا نیز در بیانیه ای اعلام کرده بود که مسائل حقوق بشری در عربستان سعودی مورد توجه این اتحادیه قرار دارد.

نشست سران گروه ۲۰ قرار است در تاریخ ۲۱ و ۲۲ نوامبر (۱الی ۲ آذر) بصورت ویدئو کنفرانس به میزبانی عربستان سعودی برگزار شود و این کشور اولین کشور عربی است که این اجلاس را میزبانی می‌کند.  

چهره عربستان و «محمد بن سلمان» ولیعهد این کشور پس از تجاوز به یمن و قتل فجیع «جمال خاشقچی» روزنامه نگار منتقد به دست ماموران دولتی عربستان لکه دار شده و مقامات عربستان سعی می‌کنند با استفاده از میزبانی از رویدادهای بین المللی از جمله اجلاس گروه ۲۰، چهره منفور این کشور را در سطح جهان و افکار عمومی تا حدودی صیقل دهند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha