سید مصطفی سید هاشمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار داشت: کارخانه تولید واکسن در ایران آماده شده تا این محصول فناورانه به محض گذراندن مراحل مختلف ساخت واکسن از جمله مرحله انسانی، وارد تولید انبوه شود.
وی اقدامات انجام شده در زمینه ساخت واکسن کرونا در این مجموعه را خوب توصیف کرد و افزود: تحقیقات روی ۶ نوع واکسن کرونا آغاز شده که سه نوع آن از سایرین جلوتر بوده و در سازمان بهداشت جهانی هم ثبت شده است.
معاون هماهنگی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام بیان داشت: این سه نوع واکسن با موفقیت مرحله حیوانی خود را طی کردند و اطلاعات آنها در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته است.
وی ادامه داد: منتظر هستیم وزارت بهداشت مجوز ورود به مرحله انسانی این واکسن را هم صادر کند تا بتوانیم تزریق انسانی را انجام دهیم.
سید هاشمی افزود: پیش بینی می شود در آینده نزدیک یک واکسن کرونا با استفاده از سلول کشته شده وارد مرحله انسانی شود. اگر واکسن این تست ها را هم با موفقیت پشت سر بگذارد، نسبت به تولید آن اقدام خواهد شد.
کیتهای ایرانی تشخیص سریع کرونا وارد بازار شد
معاون هماهنگی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام اعلام کرد: کیت های ایرانی تشخیص سریع کرونا مبتنی بر آنتی ژن با سعی و تلاش محققان این مجموعه تولید شده است که با این کار امکان افزایش تست کرونا و بیماریابی سریع تر در کشور فراهم می شود.
سید هاشمی، کاهش زمان پاسخگویی و کم شدن هزینه تست را از جمله ویژگی های این محصول فناورانه اعلام کرد و گفت: پاسخگویی به تست کرونا از حدود ۷۲ ساعت به ۲۰ دقیقه رسیده که رخداد مهمی است.
وی ادامه داد: موسسه دانش بنیان ستاد فرمان امام نسبت به تولید کیت تشخیصی کرونا اقدام کرده و چند میلیون کیت تحویل وزارت بهداشت داده است. محققان این مجموعه در مراحل بعدی موفق به ساخت کیت تکامل یافته و پیشرفته یا همان پاسخ سریع شدند.
نظر شما