فرهاد سرخوش روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: تاکنون ۵۰ اثر به این دوره از مسابقه عکاسی ارسال و ۳۰ اثر مورد پذیرش واقع شده است.
وی افزود: آثار ارسالی از دریاچه ارومیه باید طی پنج سال اخیر تهیه شده باشد و ارسال تصاویر مربوط به چندین دهه گذشته مورد قبول نیست.
وی در رابطه با مبنای انتخاب اثرهای برتر، بیان کرد: مبنای انتخاب آثار برتر بر اساس بیشترین تعداد لایک در نمایشگاه مجازی عکس در صفحه اینستاگرامی ستاد احیای دریاچه ارومیه خواهد بود.
رییس دفتر استانهای ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه از سه نفر منتخب این دوره از مسابقات تجلیل خواهد شد، گفت: نفر اول ۱۵ میلیون ریال، نفر دوم ۱۰ میلیون ریال و نفر سوم نیز پنج میلیون ریال جایزه دریافت میکند.
وی هدف از اجرای این مسابقه را درگیر کردن شبکههای اجتماعی با موضوع احیای دریاچه ارومیه دانست و اظهار داشت: احیای این دریاچه مطالبه مردم منطقه است که دولت با هزینه کرد حدود ۱۵۰ هزار میلیارد ریال توجه ویژهای به این مطالبه داشته است.
نمودار تغییرات ۳۰ ساله دریاچه ارومیه بر پایه دادههای ماهوارهای نشان میدهد که این دریاچه هنوز با روزهای خوب خود فاصله زیادی دارد و افزایش بارشها و استفاده بهینه از منابع آبی بر اساس سیاستهای ستاد احیای دریاچه ارومیه میتواند ضمن ادامه روند افزایش تراز آب این دریاچه، به احیای کامل آن بیانجامد.
قبل از تشکیل ستاد احیای دریاچه ارومیه تراز این حوزه آبی بسته سالانه به طور متوسط ۴۰ سانتیمتر کاهش مییافت اما در سایه اقدامات دولت تدبیر و امید، روند خشک شدن آن متوقف شد.
هرچند تراز یکهزار و ۲۷۴ متر به عنوان ارتفاع اکولوژیک دریاچه ارومیه اعلام شده ولی این دریاچه در تراز یکهزار و ۲۷۲ متر هم شرایط مطلوب خواهد داشت و بیش از ۹۵ درصد کانونهای ریزگرد آن رفع خواهد شد.
دریاچه ارومیه در قالب طرحهای ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال /از ۱۳۹۴/ به تراز اکولوژیک خود برسد که حدود یکونیم تا ۲ سال از برنامه عقب است؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بینالمللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.
نظر شما