به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و آموزش، مدیر گروه آموزش دانشگاه علوم پزشکی تهران روز شنبه در حاشیه مراسم رونمایی از پروژه آموزش پرستار دیابت در ایران که به صورت مجازی برگزار شد، گفت: شکلگیری این دوره براساس یک تقاضا و درخواست رخ داد که این تقاضا و درخواست به یک کمیته تخصصی در وزارت بهداشت ارجاع داده شد و در آنجا با حضور اعضای هیات علمی دانشگاههای مختلف بررسی شد و تدوین دوره آموزشی پرستار دیابت در دستور کار قرار گرفت.
شهرزاد غیاثوندیان اظهار داشت: جلسات متعددی با حضور اساتید این حوزه برگزار شد و برنامهای نوشته شد که براساس آن ضرورت و اهمیت برگزاری این دوره و جزییات مربوط به آن مشخص شد. قرار است در این دوره آموزشی به ویژه روی ارتقای مهارتهای پرستاران دیابت کار شود و بخشی هم برای مسائل تئوری لحاظ شده است.
غیاثوندیان ادامه داد: در تهیه برنامه آموزشی پرستار دیابت اساتید پزشک و پرستار با هم مشارکت داشتهاند و در واقع این برنامه، کار مشترک بین پزشکان و پرستاران محسوب میشود که امروز نیز از آن رونمایی شد.
وی خاطرنشان کرد: قرار است این دوره به صورت ۲.۵ ماهه و با احتساب برگزاری دوره در تمام روزهای هفته برگزار شود. البته با توجه به اینکه نمیتوان پرستاران را بطورکامل از محیط کاریشان منفک کرد و احتمالا این دوره در روزهای آخر هفته برگزار خواهد شد، طول دوره نیز به همین نسبت افزایش خواهد یافت.
مدیر گروه آموزش دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: همچنین در فاز نخست آموزش ۳۰ پرستار دیابت برنامهریزی شده و قرار است روی ارتقای مهارتهای آنها هم به صورت تئوری و هم به صورت عملی در بیمارستانها و کلینیکها کار شود.
هم اکنون حدود ۴۱۵ میلیون نفر در دنیا به دیابت مبتلا هستند. ۸.۸ درصد جمعبت بزرگسال دنیا دچار این بیماری هستند و پیشبینی می شود تا سال ۱۴۱۹ تعداد مبتلایان به این بیماری به ۶۴۲ میلیون نفر برسد. بیماری دیابت در ایران نیز به سرعت در حال رشد است و تا سال ۱۴۱۹ بیش از ۹ میلیون ایرانی به این بیماری مبتلا خواهند بود.
نظر شما