طرح ها و برنامه های مختلف به صورت سازمانی و دولتی و در موارد متعددی به صورت خودجوش و مردمی یکی پس از دیگری در کشور به اجرا درمیآیند با این امید که بتوان تا حدودی بار آسیب های ناشی از این همه گیری در حوزه بهداشت و درمان کشور و آلام و مشکلات مردمی را کاهش داد.
اما تا زمانی که مردم البته به غیر از بخشی که از ابتدای اعلام رسمی شیوع این بیماری همیشه همراه و همگام با برنامه ها پیش رفتند، پروتکل ها را اجرا نکرده و شرایط قرنطینه را رعایت نکنند، برنامه ها با شکست مواجه می شوند.
جلیل کوهپایه زاده رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز همین نظر را دارد. وی معتقد است که تعطیلی ۲ هفتهای فرصت طلایی برای کنترل بیماری کرونا و کم شدن حجم تعداد مراجعات به بیمارستانها است مشروط بر اینکه مردم در این طرح مشارکت و همراهی لازم را داشته باشند.
وی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا در این خصوص تاکید کرد: این محدودیت و هر نوع برنامه دیگری در کنترل بیماری کرونا در صورت مشارکت مردم و برنامه ریزی دقیق مسئولان موثر خواهد بود.
کوهپایه زاده ادامه داد: به نظر می رسد این محدودیت با توجه به اینکه بسیاری از جوانب را در نظر گرفته است، می تواند موثرتر از محدودیت های قبلی باشد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران به مردم توصیه کرد همراهی مناسبی با این طرح داشته باشند تا اهداف این محدودیت ها محقق شود.
کوهپایه زاده از مسئولان نیز درخواست کرد با مراقبت، نظارت و حمایت های مناسب از مردم به خصوص اقشار کم درآمد زمینه بهتر این کار را فراهم آورند.
وی درباره طرح شهید قاسم سلیمانی برای غربالگری بیماری کرونا در استان تهران از اول آذر، گفت: ردیابی بیماران، شناسایی افراد در تماس با آنان، غربالگری و قرنطینه از جمله اهداف این طرح است.
کوهپایه زاده ادامه داد: این اهداف به شرطی محقق می شود که هم مردم مشارکت و همراهی کنند و هم مسئولان برنامه ریزی جامع داشته باشند.
ضرورت ایجاد زیرساختهای مناسب بهداشتی در استان تهران
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران بر لزوم ایجاد زیرساخت های مناسب بهداشتی در استان تهران تاکید کرد و افزود: این استان از زیرساخت مناسب بهداشتی برخوردار نیست و به عبارتی شاخص بیمارستانی نسبت به جمعیت تهران در وضعیت ضعیف است.
وی خاطرنشان کرد: شهرستان هایی مانند ملارد و شهرقدس تخت بیمارستانی ندارند و بیش از ۲۷۰ پروژه بهداشتی کمتر از ۲۰ درصد پیشرفت داشته که این موضوع نشان می دهد به حوزه درمان و بهداشت استان تهران توجه کمی شده کم توجهی ها به حوزه بهداشت در استان تهران، اکنون و در شرایط بحران کرونا نمایان شده است.
کوهپایه زاده ادامه داد: بودجه های جاری ما به اندازه حجم کار ما نیست و باید بودجه مناسب در اختیار این حوزه قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، طرح شهید سلیمانی از شنبه اول آذر ۹۹ با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی ایران، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آغاز شد.
این طرح به منظور مدیریت و کنترل اپیدمی کووید ۱۹ به شیوه محله و خانواده محور، مبتنی بر شعار «هر خانه، یک پایگاه سلامت» عملیاتی میشود.
نظر شما