مناقشه قره‌باغ محور گفت وگوی وزرای خارجه فرانسه و ارمنستان

تهران - ایرنا - وزرای خارجه ارمنستان و فرانسه در تماسی تلفنی در مورد همکاری‌های دوجانبه و «مناقشه قره باغ» رایزنی کردند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از تارنمای رادیو عمومی ارمنستان، «آرا آیوازیان» وزیر خارجه جدید این کشور و «ژان ایو لودریان» همتای فرانسوی وی دیروز در مورد مهمترین مسائل فیمابین تبادل نظر کردند.

در این تماس تلفنی، لودریان به همتای ارمنی خود برای شروع فعالیت در این سمت تبریک گفت و آیوازیان نیز بر آمادگی کشورش برای توسعه روابط و گسترش همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف با پاریس تاکید کرد.

وزرای خارجه ارمنستان و فرانسه همچنین در این تماس تلفنی به بیان دیدگاهایشان درباره تازه‌ترین تحولات مربوط به مناقشه قره باغ به دنبال حصول توافق اخیر میان ایروان - مسکو - باکو پرداختند.

وزیر خارجه ارمنستان در این راستا بر اهمیت مشارکت جامعه جهانی در فعالیتها برای تضمین شرایط احیای زندگی عادی برای ارمنی‌ها در قره باغ تاکید کرد.

دو طرف همچنین به اهمیت همکاری کشورهای عضو ریاست مشترک «گروه مینسک» با هدف تامین حقوق و منافع ارمنی‌ها در قره باغ اشاره کردند.

رایزنی وزرای خارجه فرانسه و ارمنستان در حالی انجام شد که درگیری‌ها در قره باغ متوقف شده و همزمان با تداوم رایزنی‌ها برای تضمین ثبات پایدار در این منطقه به نظر می‌رسد زمان اجرای یک طرح جامع بین‌المللی با هدف پایان هرگونه تنش‌ میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان و ایجاد ثبات پایدار در قره باغ فرارسیده است.

این در حالی است که «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه و لودریان وزیر همتای فرانسوی وی نیز چند روز پیش در گفت و گویی تلفنی درخصوص حل و فصل مساله قره باغ و نیز درباره بحران اوکراین تبادل نظر کردند.

لاوروف و  لودریان در مکالمه تلفنی وضعیت پیرامون حل مناقشه قره باغ پس از تلاش‌های میانجی‌گرانه روسیه برای توقف جنگ و مناقشه مسلحانه در این منطقه را بررسی کردند.

دو طرف بر اهمیت تامین شرایط اجرای بیانیه سه جانبه صلح قره باغ تاکید و خاطرنشان کردند که برای این منظور، همکاری با کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، کمیساریای عالی امور پناهندگان، یونسکو و برنامه توسعه سازمان ملل اهمیت خاصی می‌یابد.

روسیه هفته گذشته در چارچوب توافق با ارمنستان و جمهوری آذربایجان، واحدهای صلحبان به قره باغ اعزام کرد و قرار است در مجموع یکهزار و ۶۰۰ نیروی نظامی روس در این منطقه مستقر شوند. به ابتکار روسیه، روز دهم نوامبر (۲۰ آبان) سندی برای تحقق آتش‌بس کامل و رفع تمام خصومت‌ها در منطقه درگیری قره‌باغ به امضای «علی‌اف»، «پاشینیان» و «پوتین» رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha