۳ آذر ۱۳۹۹، ۲:۰۴
کد خبرنگار: 2448
کد خبر: 84120155
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

سخنان پمپئو درباره حقوق بشر در عربستان، شوخی یا حق السکوت

تهران- ایرنا- وزیر امور خارجه آمریکا در حالی ساعتی پیش در ورود به عربستان از حقوق بشر در این کشور سخن گفت که دولت ترامپ در مدت چهارسال ریاست جمهوری خود از پرداختن به این موضوع پرهیز کرده است.

به گزارش ایرنا، مایک پمپئو با ورود به عربستان در ادامه سفر منطقه ای خود به کشورهای خلیج فارس در پیام توییتری به یکی از اهداف این سفر از جمله ارتقا احترام به حقوق بشر در عربستان را مطرح کرد.

این در حالی است که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا که در حال سپری کردن روزهای آخر ریاست جمهوری است، روابط مستحکمی با رهبران سعودی داشته و در طول چهارسال دوران ریاست جمهوری از پرداختن به مساله حقوق بشر در این کشور پرهیز کرد.

عربستان به دلیل قتل و سرکوب مخالفان خود از جمله جمال خاشقجی، روزنامه نگار و منتقد سعودی و بازداشت فعالان حقوق بشری از جمله لجین الهذلول، فعال زن سعودی و مجازات ناعادلانه آنها با انتقاد گسترده جهانی روبروست.

ترامپ پیشتر در مصاحبه ای در پاسخ به سوالی درباره ارتباط محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان با قتل خاشقجی در کنسولگری این کشور در استانبول گفت: او را نجات دادم.

طی ۴ سال گذشته، روابط نزدیک پرزیدنت ترامپ با محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان به این معنا بود که ولیعهد هر کاری بخواهد می‌تواند انجام دهد و سرزنشی هم از کاخ سفید نصیب او نخواهد شد. بمب‌های سعودی غیر نظامیان یمنی را کشت، کنشگران سعودی روانه زندان شدند و عوامل سعودی به‌راحتی مخالف این کشور یعنی جمال خاشقچی را در استانبول قطعه‌قطعه کردند. هیچ یک از این موارد نتوانست تعهد ترامپ به این پادشاهی را به مثابه شریکی قابل‌ اعتماد در برابر ایران و خریدار مهم تسلیحات آمریکایی دچار اما و اگر سازد یا خدشه‌ای به آن وارد آورد.

عربستان پرونده سیاهی در مقوله حقوق بشر دارد و در طول سالهای گذشته گزارش های متعددی از اعدام های فراقانونی، شکنجه، بازداشت های خودسرانه، ناپدید شدن قهری، بازداشت فعالان سیاسی و حقوق بشری و سرکوب خواسته های مشروع اقلیت های دینی در داخل عربستان به بیرون درز کرده است. برخی از شاهدان و قربانیان نقض حقوق بشر در زندان های سعودی نیز از گوشه ای از این وضعیت ناگوار پرده برداشته اند که توسط نهادهای حقوق بشری بین المللی مستند سازی شده است.

با تعیین محمد بن سلمان به عنوان ولیعهد عربستان در سال ۲۰۱۷ میلادی، حکومت سعودی تلاش کرد تا تصویر مثبتی از بن سلمان به جهان ارائه کند و او را آغازگر دوره ای جدید در تاریخ سیاسی و حقوق بشری عربستان و فردی معرفی کند که به دنبال متحول کردن عربستان و اصلاحات اجتماعی و حقوق بشری است.

اما دیری نپایید که محمد بن سلمان نیز ماهیت واقعی خود را نشان داد و با اقداماتش ثابت کرد که هدف او بیشتر از آن که اجرای اصلاحات واقعی باشد، حذف مخالفان و رقبا از طریق اصلاحات ظاهری و نیز به بهانه های مبارزه با فساد است. از همین رو است که محدودیت و سرکوبگری در سطح داخلی بویژه علیه فعالان زن تشدید شده است.

سرکوب فعالان سیاسی و مدنی و مخالفان حکومت سعودی به داخل این کشور محدود نشد و دامنه آن مخالفان خارج نشین را نیز در برگرفت که بارزترین آنها، جمال خاشقچی روزنامه نگار منتقد حکومت سعودی بود که در کنسولگری عربستان به قتل رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha