۴ آذر ۱۳۹۹، ۱۰:۰۰
کد خبرنگار: 3049
کد خبر: 84120322
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

انتخاب روز اصفهان به نقد و بررسی بیشتر این شهر منجر شد

اصفهان- ایرنا- عضو شورای مرکزی انجمن دوستداران اصفهان و کنشگر میراث فرهنگی گفت: انتخاب روز اصفهان سبب شد تا رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی بیشتر به معضلات این شهر بپردازند و عملکرد نهادهای دولتی و خصوصی را نقد کنند.

شاهین سپنتا روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: انتخاب روز اصفهان در حقیقت سرآغاز یک جنبش اجتماعی فراگیر در شهر شد و نسلی از جوانان مطالبه گر را پرورش داد که اکنون به عنوان فعالان مدنی حتی فراتر از چارچوب های تعریف شده سازمان های مردم نهاد عملکرد نهادهای متولی را نقد و مطالبات خود را طرح می کنند.

زایچه اصفهان یکم ماه آذر است، روزی که باروی بزرگ اصفهان در زمان رکن‌الدوله دیلمی تکمیل شد، پیشتر انجمن‌های مردم نهاد اصفهان بدون همراهی مدیریت شهری به گرامیداشت و فرخندگی این روز را جشن می‌گرفتند و در این فرصت به بررسی مسائل و ارائه پیشنهادات برای حل معضلات و مشکلات میراث فرهنگی و طبیعی اصفهان می پرداختند، حالا سه سال است که شهرداری با تصویب شورای شهر، همپای اصفهان شناسان شده و این روز را گرامی می‌دارد.

سپنتا، اصفهان پژوه و پیشنهاد دهنده نامگذاری روز اصفهان اظهارداشت: از سال ۱۳۸۴ که شماری از اصفهان شناسان و کنشگران میراث فرهنگی یکم آذر را به عنوان روز نکوداشت اصفهان انتخاب و عموم مردم و سازمان‌های مردم نهاد، دانشگاه‌ها و چهره‌های شاخص علمی و فرهنگی با این انتخاب همراهی کردند.

وی یادآور شد: در آن سال‌ها طیفی از اعضای شورای شهر بودند که به دلایل غیر علمی با این انتخاب مخالفت و از رسمیت یافتن آن جلوگیری و حتی در مقابله با آن گزینه دیگری را مصوب کردند اما خوشبخانه در تمام این سال‌ها همه سازمان های مردم نهاد و رسانه‌های مردمی یکم آذر را گرامی داشتند.

به گفته سپنتا انجمن دوستداران اصفهان با هم اندیشی به ضرورت انتخاب این روز به عنوان روز اصفهان پاسخ داد.

 عضو شورای مرکزی انجمن دوستداران اصفهان ادامه داد: هدف از این انتخاب حرکت گروهی برای معرفی بیشتر و بهتر ارزش‌های تاریخی و فرهنگی اصفهان به مردم و مسؤولان بود چون بر این باور بوده و هستیم که بسیاری از مشکلات و آسیب‌هایی که در چند دهه اخیر گریبان شهر اصفهان را گرفت ریشه در ناآگاهی برخی از مسئولان و مردم دارد.

وی تصریح کرد: برای رسیدن به این هدف تاکنون ۱۰ همایش بزرگ به مناسبت روز اصفهان برگزار شد و در این گردهمایی های سالانه ضمن معرفی بیشتر ارزش های اصفهان، معضلات و مسائل میراث فرهنگی و طبیعی و محیط‌ زیست شهر با حضور مدیران مورد بررسی قرار گرفته است.

این کنشگر میراث فرهنگی یادآور شد: انتخاب روز اصفهان سبب شد که در این روز و در طول هفته اصفهان از یکم تا هفتم آذرماه، رسانه ها و شبکه های اجتماعی بیشتر به معضلات این کلانشهر بپردازند.  

عضو شورای مرکزی انجمن دوستداران اصفهان گفت: یکی از حرکت های خوبی که در این سال‌ها شکل گرفت، ارج نهادن به تلاش‌های کسانی بود که در عرصه‌های مختلف علمی، فرهنگی، هنری و زیست محیطی در اصفهان منشا آثار موثر و ارزشمندی بوده ‌اند.

وی بیان کرد: در این راستا همه ساله به شماری از سرآمدان سپاهان، تندیس نماد اصفهان تقدیم و از کارنامه علمی، هنری یا مدنی آنها تقدیر شده است تا انگیزه ای باشد برای حرکت پرشتاب تر نسل جوان اصفهان برای رشد و توسعه پایدار این شهر.

به گفته سپنتا انجمن دوستداران اصفهان در ۱۵ سال فعالیت از هر امکان و شیوه مدنی و قانونی همچون برگزاری همایش‌های علمی، گردهمایی‌های مردمی، پویش‌های اعتراضی، مکاتبه با نهادها و مدیران شهری، فعالیت های رسانه ای، برگزاری نمایشگاه و اردوهای علمی و فرهنگی و حمایت از انتشار کتب و نشریات اصفهان‌شناسی برای رسیدن به این اهداف استفاده کرد و از روش‌های تند و احساسی، غیرمدنی، غیر منطقی و غیر اخلاقی به شدت پرهیز کرده است.

وی گفت: شهر اصفهان با معضلات زیادی همچون خشکی زاینده رود، آلودگی هوا، تخریب منابع خاک و آب، آسیب به منابع گیاهی و جانوری، تخریب میراث فرهنگی و طبیعی به صورت گسترده روبرو است که بی گمان پرداختن به همه این مسائل خارج از توان یک سازمان مردم نهاد با اعضای مشخص و توان مالی و اجرایی محدود است و یکایک شهروندان و نهادهای مردمی و دولتی باید با مشارکت یکدیگر برای حل این مشکلات گام بردارند.

سپنتا افزود: با این حال هستند کسانی که انتظار دارند این انجمن به همه این مسائل ورود کند و یک تنه همه این معضلات را به چالش بکشد، کوشیده ایم تا با در نظر گرفتن اولویت ‌های شهر و به دور از تنش و جو زودگذر، به اصلاح شیوه‌های مدیریت شهری و توجه به مطالبات شهروندان تا رسیدن به یک هم افزایی بهتر بپردازیم.

سپنتا معتقد است هنوز روش های مدیریت شهری تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی دارد و خیلی از ظرفیت‌های بالقوه این شهر در کشاکش حرکت‌های جناحی هدر می رود و بالفعل نمی شود.

در اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۴ اصفهان‌ شناسان به رای اکثریت، روز یکم آذرماه هر سال را به عنوان روز نکوداشت اصفهان تصویب کردند و بر اساس پیشنهاد زنده‌یاد لطف الله هنرفر، نگاره تاریخی منقوش بر کاشی‌کاری‌های سر در بازار قیصریه اصفهان را که با اقتباس از صورت فلکی برج قوس (آذر ماه) و با محتوایی متعالی طراحی شد به عنوان نماد اصفهان برگزیدند.

 از آن سال تاکنون، هرساله سازمان‌های مردم نهاد اصفهان و سازمان‌های دانشجویی دانشگاه‌های اصفهان یکم آذر را به عنوان روز و هفته اصفهان را از یکم تا هفتم ماه آذر گرامی می دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha