شورای استانی پیاده‌سازی آمایش آموزش عالی تشکیل می‌شود

تهران- ایرنا- معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم ‌گفت: شورای مدیریت استانی برای پیاده‌سازی برنامه‌های آموزش عالی در استان‌ها با حضور روسای دانشگاه‌های معین تشکیل می‌شود.

به گزارش خبرنگار دانشگاه وآموزش ایرنا، غلامحسین رحیمی شعرباف روز دوشنبه در جلسه آنلاین با روسای دانشگاه های معین  در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: با توجه به این که ساختار سیاسی، اجرایی و اقتصادی ما عمدتا بر اساس استان‌ها است، آیین نامه مدیریت استانی در جلسه شورای معاونین بررسی و در آبان ماه امسال به تصویب وزیر علوم رسیده است.

وی یادآور شد: بر اساس این مصوبه شورای مدیریت استانی پیاده سازی آمایش آموزش عالی تشکیل می شود.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس آیین نامه پیاده سازی آمایش آموزش عالی کشور، این شورا به هیچ عنوان وارد اختیارات دانشگاه‌ها نمی‌شود و تصمیماتی که در مقیاس استانی گرفته می‌شود و نیاز به تصویب هیات امنا دارد حتما به تصویب  این هیات باید برسد.

معاون وزیر علوم ادامه داد:  این آیین نامه به نحوه اجرای وظایف و ساختار سازمانی داخلی  موسسات آموزش عالی اعم  از دولتی و غیر دولتی مداخله نمی‌کند.

رحیمی شعرباف یادآور شد: بنابراین ما بر اساس این آیین نامه در مسوولیت دانشگاه‌های علمی کاربردی، پیام نور، آزاد و فنی حرفه‌ای که سلسله مراتب فرماندهی دارند، دخالت نمی کنیم،

وی همچنین گفت: در هر استان یک دانشگاه معین معرفی شده است و دانشگاه های آزاد و فنی و حرفه ای با توجه به اینکه تشکیلات ملی دارند مدیر استانی خود را معرفی کنند، دانشگاه پیام نور و علمی کاربردی نیز باید مدیران استانی خود را معرفی کنند.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم یادآور شد: ما قصد ایجاد ساختار جدید را نداریم و تنها تلاش داریم تا یک دبیرخانه کوچک و چابک را ایجاد کنیم و در استان ها یک شبکه استانی تشکیل دهیم، این شورا یک ساختار معنوی  و با بهره گیری از ساختار ملی موجود فعالیت خواهد کرد.

رحیمی شعرباف ادامه داد: مهم ترین اهداف آیین نامه تمرکز زدایی، افزایش کارایی، واگذاری برخی تصمیم گیری‌ها به واحدهای مشخص در سطح استان‌ها، ماموریت گرایی، ارتقاء کیفی سطح تصمیم گیری و اثربخشی آموزش عالی است که ما در اجرای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی این آیین نامه را تدوین کرده‌ایم.
وی همچنین گفت: متناسب سازی رشته ها با نیازها یکی از ۸ طرح قابل اجرایی است که در آیین نامه آمایش آموزش عالی در سطح استانی به آن اشاره شده است، در این طرح یک مدیریت مرکزی خواهد داشت ۵ تا ۷ نفر از روسای دانشگاه‌های معین استان‌ها عضو خواهند بود،

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم خاطرنشان کرد: همچنین روسای دانشگاه‌های فنی حرفه‌ای جامع علمی کاربردی و پیام نور و آزاد نیز در این طرح عضو هستند، باتوجه به درخواست دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه علوم پزشکی در بررسی ها آینده از این دانشگاه ها نیز در پیاده سازی آیین نامه استفاده خواهد شد.

رحیمی شعرباف با یادآوری این که بالاترین مرجع هماهنگی برنامه‌ها و سیاست‌های آموزش عالی این شورا است و این اتفاق بزرگی است، افزود: برای اولین بار در آموزش عالی شاهد این امر و تشکیل شورای استانی و پیاده سازی در سطح استان هستیم، چرا که باید وزارتخانه به وظیفه اصلی خود که همان سیاست گذاری در حوزه علم و فناوری است بپردازند.

صدور حکم روسای دانشگاه های معین از سوی وزیر علوم

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: رییس دانشگاه معین، رییس این شورا خواهد بود، بنابراین باید در جلسات این شورا خود روسا حضور یابند.
معاون‌ وزیر علوم ادامه داد: دانشگاه های آزاد و فنی حرفه‌ای با توجه به این که تشکیلات ملی دارند، مدیر استانی خود را معرفی کرده اند.

رحیمی شعرباف یادآور شد: دو دانشگاه دیگر علمی کاربردی و پیام نور نیز روسای خود را معرفی کنند تا مشخص شود رییس کدام واحد قرار است عضو این شورا شود، تمام روسای منتخب باید در جلسات حضور داشته باشند به نوعی اگر دانشگاه آزاد اگر احساس کرد که موسسات به طور جدی فعالیت نمی‌کنند به وزارتخانه گزارش دهد تا ما پیگیری کنیم.

وی افزود: ما انتظار داریم تمام افراد کمک کننده به رییس دانشگاه معین باشند، وظایف اصلی به تدریج اعلام خواهد شد، در کل دو دسته وظایف دیده شده، یکی درمقیاس تصمیم سازی و مشاوره ودیگری اجرا سازی وظایف است.

وی بیان کرد: در تهران دانشگاه‌های بزرگ وجود دارد، اما حکم رییس دانشگاه تهران خورده شده است به عنوان دانشگاه معین استان تهران، در سایر استان‌ها پیشاپیش مشخص بود که کدام دانشگاه به عنوان معین انتخاب شده است تنها دانشگاه اصفهان به دلیل این که دو دانشگاه بزرگ دارد در وزارتخانه تصمیم گیری شد که به صورت هر دو سال یک بار رییس هر دانشگاه به عنوان رییس دانشگاه معین انتخاب شود.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با بیان این که تامین هزینه‌ها به عهده دانشگاه معین و قطعا اعتبار بالایی نخواهد بود؛ اظهارداشت: دانشگاه معین یک دبیرخانه مرکزی خواهد داشت، اما وزارتخانه در جزییات تشکیل آن دخالت نخواهد کرد، اعضای دبیرخانه ازمیان اعضای  هیات علمی مجرب باشد و تاکید می‌شود به هیچ عنوان وظیفه اجرایی دیگری نداشته باشند.

رحیمی شعرباف افزود: دانشگاه‌هایی معین استان‌ها اعلام شده اند آنچه که در پیش رو داریم تشکیل دبیرخانه‌ها هستند پس از آن اگر اصلاحاتی نیاز بود آن را انجام دهید تا با واقعیت‌های استانی ناسازگاری نداشته باشد، وزارت علوم آماده اصلاح آیین نامه شورای مدیریت  استانی  در آیین نامه آمایش آموزش عالی کشور در دانشگاه های معین است.

جلوگیری از توسعه آموزش عالی بدون توجیه در استان ها 

وی گفت: آمایش آموزش عالی اول باید در مقیاس استانی باشد بنابراین گزارش آن باید ارائه شود و یکی از مهم‌ترین وظایف این شورا ایجاد برنامه آمایش آموزش عالی در استان‌ها است، این شورا نماینده وزارت علوم در استان‌ها خواهد بود و این وظایف را به اجرا خواهد رساند.

معاون وزیر علوم تصریح کرد: وزارت علوم  باید به جایگاه خود که سیاستگذاری در حوزه آموزش است برگردد و باید نقش خود در سیاست کشور ایفا کند، و این امر مستلزم برگشت  برخی از اختیارات به استان ها است.

رحیمی شعرباف با بیان این که در ۳۰ سال گذشته به فکر توسعه آموزش عالی بوده ایم،  یادآور شد: برای اولین بار وزارت علوم پای کار آمده  که نه تنها  توسعه  و گسترش در سطح آموزش ندهیم بلکه  جلوی گسترش را بگیریم.

وی گفت: شاهد هستیم در برخی مناطق فرهنگ آموزش عالی وجود ندارد اما شاهد استقرار مراکز آموزش عالی هستیم و بالعکس، بنابراین با تشکیل این شورا و اجرای این آیین نامه ساماندهی در خیلی از موارد که وزارت علوم به دنبال آن بوده انجام می شود.

وی یکی از مهم ترین کارها در شرایط  فعلی را تضمین کیفیت آموزش عالی در استان ها دانست که با تشکیل این شورا صورت خواهد گرفت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha