به گزارش ایرنا ، محسن مصطفایی روز سهشنبه مجموع خسارت وارده به محصولات کشاورزی استان در سال گذشته را ۱۰ میلیارد و ۵۰ میلیون ریال ذکر کرد و افزود: محصولات زراعی نظیر گندم ، جو و حبوبات در مناطق شمالی استان از خشکسالی و مناطق سردسیر استان یعنی مناطق مرکزی و جنوبی که دارای باغات میوه هستند در بیشترین معرض خطر سرمازدگی و خسارت قرار دارند.
وی اظهارداشت: استان اردبیل رتبه اول کشوری را در پرداخت خسارات ناشی از خشکسالی به خود اختصاص داده ، طوری که در سال گذشته ۲۵ درصد کل غرامت پرداخت شده کشور را بخود اختصاص داد.
او با اشاره به اینکه کشاورزی در اقتصاد استان اهمیت زیادی دارد، افزود: حوادث طبیعی بویژه در فصول سرد سال افزایش مییابد و ضروری است تا کشاورزان با اقدام بموقع برای بیمه کردن محصولات خود از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی اقدام نکرده و در صورت خسارت وارده ناشی از قهر طبیعت از حمایتهای آن بهرهمند شوند.
مصطفایی آخرین فرصت ثبتنام در طرح صندوق بیمه محصولات کشاورزی را آخر آذرماه ذکر کرد و گفت: بیمه دام و طیور اجباری بوده و در تمام طول سال صورت میپذیرد و بیمه زراعت با پرداخت تنها ۳۰ درصد مبلغ قابل انجام میباشد و دولت کشاورزی و صندوق بیمه ۷۰ درصد بیمه خسارات محصولات کشاورزی را تحت پوشش قرار میدهد.
استان اردبیل دارای ۲۲۵ هزار هکتار اراضی آبی، ۵۱۵ هزار هکتار اراضی دیم و ۴۱ هزار هکتار اراضی باغی است که سالانه بیش از ۴.۵ میلیون تن انواع محصولات زراعی، باغی و دامی را تولید میکند.
بارش نابهنگام برف در استان اردبیل و خسارت باغات در سالهای گذشته نیز اتفاق افتاده و کارشناسان، بیمه کردن باغها و کاشت درختان سازگار با شرایط دمایی منطقه را منطقیترین راه کاهش خسارت به باغداران و کشاورزان منطقه میدانند.
از میان ۴۱ هزار هکتار سطح باغهای میوه در استان اردبیل، تنها ۱۲ هزار و ۵۰ هکتار بیمه شده است.
نظر شما