استاندار مرکزی در این آئین گفت: واگن پارس اولین واحد واگن سازی کشور است اما، ظرفیت لوکوموتیوسازی آن استفاده درحد انتظار نشده بود.
سید«علی آقازاده» افزود: به همت کارکنان و برنامهریزی مدیریت این واحد مادرتخصصی ریلی، ظرفیت تولید لوکوموتیو در واگن پارس اراک متجلی شد و نیاز کشور به این خودروی ریلی که تاکنون برای تامین آن وابسته بود با راهبری توان داخل تامین شده است.
وی ادامه داد: لوکوموتیو پارس ۳۳ با قدرت سههزار اسب بخار تولید شده و تجهیرات فنی محرکه، شاسی و سایر قطعات برای ساخت لوکوموتیوهای دیگر نیز تامین شده است و امکان تولید انبوه این محصول وجود دارد.
استاندار مرکزی اظهار داشت: ساخت ۱۰ دستگاه لوکوموتیو پارس ۳۳ با شرکت البرز نیرو به ارزش قرارداد یکهزار میلیارد ریال در جریان است و با توجه به کیفیت بالای این محصول و جلب رضایت مشتریان بدون شک قراردادهای متعددی در برای این واحد مادرتخصصی ریلی در راه است.
آقازاده اضافه کرد: با ساخت لوکوموتیو پارس ۳۳ صنعت ریلی کشورمان تکمیل شد و دیگر وابستگی چندانی در این خصوص وجود ندارد.
وی تاکید کرد: واگذاری شرکت واگنپارس اراک به شرکت مپنا در یکسال و نیم اخیر کلید خورده اما، تاکنون بنابه دلایل مختلف اقدام چندانی در این امر صورت نگرفته و از وزیر راه و شهرسازی انتظار میرود با پیگیری و هماهنگی با هیات وزیران نسبت به واگذاری این واحد تولیدی به مپنا اقدام کند.
مدیرعامل شرکت واگنپارس اراک افزود: قرارداد ساخت ۱۰ دستگاه لوکوموتیو پارس ۳۳ اواخر سال گذشته با شرکت البرز نیرو منعقد و ساخت نخستین محصول از اوایل سال جاری آغاز شده و امروز شاهد تولد آن هستیم.
«محمدرضا مختاری» افزود: تا پایان سال جاری سه دستگاه لوکوموتیو دیگر نیز به شرکت بهرهبردار تحویل میشود و بقیه تعهدات حداکثر تا پایان نیمه نخست سال آینده محقق خواهد شد.
وی ادامه داد: لوکوموتیو پارس ۳۳ براساس آخرین استانداردهای بینالملی ساخته شده و سرعت طراحی شده آن ۱۵۰ و سرعت عملیاتی ۱۰۵ کیلومتر بر ساعت است.
مدیرعامل شرکت واگن پارس اراک اضافه کرد: ساخت این محصول در واگن پارس اراک بیش از ۵۰ درصد صرفهجویی ارزی به دنبال داشته و با توجه به توانمندیهای موجود در واگن پارس ساخت سالانه حداقل ۲۰ دستگاه لوکوموتیو پارس ۳۳ در این شرکت فراهم است.
مختاری با بیان اینکه ساخت لوکوموتیو در واگن پارس بعد از ۱۵ سال وقفه از سر گرفته شد، افزود: تمامی فلزات بهکار رفته در این لوکوموتیو و بیش از ۳۰ درصد دیگر تجهیرات جانبی در این محصول بومی است.
شرکت واگن پارس اراک واحد تولیدی مادر تخصصی در حوزه محصولات ریلی خاورمیانه است که در سال ۱۳۵۴ آغاز به کار کرد و در سال ۱۳۶۴ با سرمایهگذاری سازمان صنایع و نوسازی ایران به یکی از زیر مجموعههای این سازمان پیوست.
کارگاههای تولیدی شرکت واگن پارس در فضایی به وسعت ۳۳ هکتار جانمایی شده و بهعنوان بزرگترین سازنده انواع لوکوموتیو، واگنهای باری، مسافری و مترو در خاورمیانه، متولی اصلی تولیدات سیستم حمل و نقل ریلی ایران است.
تا کنون ۱۲ هزار انواع واگن باری (نیمی از واگنهای باری کشور)، ۴۰۰ دستگاه واگن مسافربری و ترنست و ۳۰۰ واگن مترو در شرکت واگن پارس اراک تولید شده است.
نظر شما