ماهیت علم اساساً فرامرزی، فرازمانی و فرافرهنگی است و در دنیا نیز همیشه شاهد بودیم زمانی که پژوهش یا اکتشافی در کشوری صورت میگیرد، در اختیار تمام مردم جهان قرار گرفته میشود.
علم تمام مرزها و فرهنگها را درمی نوردد. گاهی ممکن است برخی جریانهای سیاسی، عواملی مثل تعصبات مذهبی یا قومی قبیلهای بخواهند علم را محدود کنند یا در خدمت خود گیرند؛ ولی در دراز مدت چندان نتیجهای نخواهد داشت و دانش و دانایی مسیر خود را میرود.
همچنین علم ماهیت صلح آمیز دارد و تحریم علم و محورهای وابسته به آن کاری نابخشودنی و غیرانسانی است.
محمدرضا ابن الدین روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آمورش ایرنا در خصوص تأثیر تحریمها بر فعالیتهای علمی و پژوهشی اظهار داشت: علم در دنیا مرز ندارد و ما نیز برای آن هیچ مرزی قائل نیستیم اما هدف آمریکا با اعمال تحریمها و جلوگیری از برخی ارتباطات علمی ما با سایر کشورها این است که مانع رشد و توسعه ایران شود.
وی با بیان اینکه آمریکا دشمن ایران است، ادامه داد: ما از دشمنان خود توقعی نداریم زیرا وظیفه دشمن دشمنی کردن است و ما نیز باید در این مسیر مقاومت و دفاع کنیم.
قائم مقام سازمان بسیج اساتید کشور با بیان اینکه تحریمها بیش از آنکه اثر بگذارد یک رویکرد سیاسی است، تصریح کرد: علم مرز ندارد و در شرایطی که ما امکان ارتباط با تمام اساتید فرحیخته و دانشگاههای دنیا را داریم تحریم معنایی ندارد.
ابن الدین در ادامه اظهار داشت: ترامپ تصور میکرد میتواند با افزایش فشار و تحریم ایران را زمین بزند اما شاهد بودیم که خود او از میدان کنار رفت و توسط مردم انتخاب نشد البته رئیس جمهور بعدی نیز برای کشور ما تفاوتی ندارد و ما مسیر خود را ادامه میدهیم و به این تغییرات توجهی نداریم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا روی کار آمدن بایدن تأثیری در دیپلماسی علمی و ارتباطات ایران میگذارد، تصریح کرد: تکلیف کشور ایران روشن است و تا زمانی که ما با موضع ظالمانه و یکجانبه گرایانه آمریکا رو به روییم، حرفی با آنها نداریم و نیاز است که آمریکا تحریمهای ظالمانه خود را نسبت به کشورها به پایان برساند.
قائم مقام سازمان بسیج اساتید کشور با بیان اینکه ایران با مردم و دانشگاههای آمریکا مشکلی ندارد و ارتباطات علمی خوبی با دانشگاههای این کشور دارد، تصریح کرد: ایران با تمام کشورهای دنیا به جز رژیم صهیونیستی ارتباطات علمی، پژوهشی و تحقیقاتی دارد.
نظر شما