فرزندان و نوهها زودتر از ساعت ۲۱ شب که محدودیت رفت و آمد شروع میشود، خانه پدر بزرگ و مادر بزرگ را ترک میکنند، آنها همچنان به هشدارهای بهداشتی که شهروندان را به دوری از همنشینیهای شبانه و دورهمی منع میکند، بیتوجه هستند و این اشتباه بزرگ پیامدهای جبرانناپذیری را برای آنها بدنبال خواهد داشت.
هر روز صفحات مجازی، تابلوهای شهری و در و دیوار مملو از اعلامیههایی است که خبر از کوچ پدر، مادر، پدربزرگ و مادر بزرگی میدهد، آرامستانها نیز با اینکه محدودیتهای بیشتری برای حضور شهروندان در آیین دفن در نظر گرفته شده، به دلیل افزایش تعداد جانباختگان کرونا همچنان شلوغ است.
بیمارستانها بویژه بخش مراقبتهای ویژه نیز مملو از بیمارانی است که بسیاری از آنها خود مقصر در گرفتار شدنشان به ویروس کرونا نیستند، سالمندانی که ویروس کرونا هدیه فرزندان و نوههایی است که بیتوجه به پروتکلهای بهداشتی ناقل ویروس به جمع بزرگان خانواده بودهاند.
آمارهای مبتلایان به ویروس کرونا در اردبیل همچنان روند صعودی دارد، کشتهها همچنان دو رقمی است، آخرین آمارها حکایت از بستری بودن ۴۸۹ فرد مبتلا به کووید.۱۹ در مراکز درمانی این استان دارد.
بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، آمار فوتی بیماران مبتلا به کرونا در این استان نیز از اول شیوع این ویروس تاکنون به ۹۷۷ نفر رسیده است.
تعداد افراد بدحال مبتلا به کووید.۱۹ بستری در بخش مراقبتهای ویژه مراکز درمانی استان اردبیل هم در ۲ هفته اخیر افزایش یافته و به ۸۰ نفر رسیده است.
بر اساس اعلام مقامهای استان بیشتر قربانیان کرونا نیز سالمندان هستند.
استاندار اردبیل روز چهارشنبه هشدار داد که تعداد افراد مسن بویژه زنان خانوار و بازنشستگان مبتلا به بیماری کوید ۱۹ در حال افزایش است و هماکنون ۷۰درصد بیمارن بستری در مراکز درمانی استان را این افراد تشکیل میدهند.
اکبر بهنامجو با اشاره به برگزاری جلسات خانوادگی و دورهمیها به عنوان مهمترین عامل ابتلا به بیماری کوید ۱۹ بر توجه بیشتر شهروندان به سلامت افراد سالمند و مسن تاکید کرده و میافزاید: با حفظ پروتکلهای بهداشتی موجب بروز حوادث ناگوار برای عزیزانمان نشویم .
به گفته وی ، زنانی که خانهدار بوده و بیشتر وقت خود را در خانه میگذرانند خود عامل ابتلا به ویروس کرونا نیستند و فرزندان و آشنایان این ویروس خطرناک را به آنها منتقل میکنند.
وی تاکید می کند که تنها با کاهش همنشینیها آمار کرونا در این استان کاهش خواهد یافت.
او بر مراقبت بیشتر از افراد سالمند و گروههای پرخطر و دارای بیماری زمینهای در برابر ویروس کرونا تاکید کرد و می گوید: شناسایی این افراد که بیشتر در سنین بالای ۶۰ قرار دارند و برقراری تماسهای تلفنی و حضوری میتواند در خودمراقبتی آنان در پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا موثر باشد.
به گفته بهنامجو، خانوادهها باید مراقب باشند این گروهها تا حد ممکن از منزل بیرون نروند و نیازمندیهای آنها در خصوص تهیه دارو و خرید مایحتاج توسط اعضای خانواده و نزدیکان انجام شود.
به گزارش ایرنا، استان اردبیل هماینک در زمینه شیوع کرونا در وضعیت قرمز قرار دارد و بر اساس گزارش رسمی، شهرستانهای اردبیل و مشگینشهر و پارسآباد در وضعیت قرمز، شهرستانهای خلخال، اصلاندوز، نیر و گرمی در وضعیت نارنجی و شهرستانهای بیلهسوار، سرعین، نمین و کوثر در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار دارند.
رییس دانشگاه علومپزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل هم با اشاره به روند افزایشی و نگران کننده شیوع بیماری کرونا در این استان در ادامه موج سوم همهگیری کووید.۱۹ گفت: ظرفیت مراکز درمانی استان اردبیل برای پذیرش بیماران کرونایی تکمیل شده است.
دکتر شهرام حبیبزاده اظهار کرد: افزایش تعداد بستری افراد بدحال مبتلا به کرونا در استان نگران کننده است.
وی بیان کرد: مردم برای کنترل بیماری کرونا به ویژه در فصل پاییز باید احتیاط بیشتری کرده و با جدیت بالا، مقررات اعلام شده از جمله استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و خودداری از دورهمی ها را رعایت کنند.
اجرای طرح محدودیت های کرونایی و تشدید مراقبت از سالمندان
مقامهای مسوول در استان اردبیل میگویند که با اجرای طرح محدودیت کرونایی در استان اردبیل و ممنوع شدن ترددها از ساعت ۲۱ شب و نیز تردد بین شهری تلاش شده تا زنجیره انتقال ویروس از طریق دید و بازدیدها و دورهمیهای خانوادگی کاهش یابد ضمن اینکه در طرح شهید سپهبد سلیمانی نیز بدنبال شناسایی و مراقبت بیشتر از سالمندان و افراد دارای بیماری زمینهای هستیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اردبیل در این زمینه گفت: با ارزیابیهای انجام شده ۸۵ درصد مردم در اجرای طرح محدودیتهای کرونایی همراه بودهاند و در هفته اخیر ترددها کاهش چشمگیری داشته است.
به گفته وی ، کاهش ترددها موجب کمتر شدن میزان دورهمیها و قطع زنجیره ویروس کرونا شده و در نتیجه از میزان ابتلا بویژه سالمندان در بیمارستانها کاسته میشود.
مسعود امامی یگانه ، فرماندار اردبیل نیز گفت: رعایت دستورالعملهای بهداشتی در روزهای اخیر توسط مردم در این شهرستان بالای ۹۰ درصد بوده است.
اکبر بهنامجو استاندار اردبیل نیز به اجرای طرح شهید سلیمانی با همکاری سپاه، بسیج، مرکز بهداشت شهرستان و سایر دستگاههای متولی در شهر اردبیل اشاره کرد و گفت: کنترل مراسم و دورهمیهای خانوادگی به صورت محلهای، آگاهسازی خانوادهها بویژه زنان خانهدار و بازنشستهها برای پرهیز از همنشینی و رعایت نکات بهداشتی ضروری است.
وی اظهارداشت: تیمهای نظارتی با مراجعه به درب منازل و ایجاد فضای رقابتی بین محلات یک منطقه میتوانند در راستای کاهش عوامل خطرزای کرونا و کاهش تعداد مبتلایان تاثیرگذار باشند.
استاندار اردبیل از غربالگری ۳۷۰ هزار نفر از اهالی استان در طرح سپهبد قاسم سلیمانی در یک هفته اخیر خبر داد و بیان کرد: این طرح با هدف شناسایی بیماران کرونایی در منازل، شناسایی افراد مشکوک به کرونا و افراد نیازمند کمک مومنانه اجرا میشود.
وی افزود: بیماریابی و خروج بیماران کرونایی از بین سایر اعضای خانواده میتواند در آینده نزدیک تعداد قابل توجهی از بیماران کرونایی را بکاهد.
به هر حال به گفته مقامهای استان اردبیل ، دورهمیها هماکنون مهمترین عامل شیوع بیماری کوید ۱۹ بوده و همه تلاش تیم نظارتی و عملیاتی جلوگیری از شکلگیری زنجیره انتقال ویروس کرونا است و مقابله با ازدحامهای خانوادگی مهمترین اقدام در این راستا میباشد.
موفقیت در این هدف تنها با اقدامات سلبی امکانپذیر نبوده بلکه اراده جمعی و توجه تک تک آحاد جامعه به آن راهکار موفقیت در کنترل شیوع ویروس کرونا و مقابله با مرگ و میر ناشی از آن است.
نظر شما