ناصر اکبری روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بخش اصلی آب آشامیدنی در استان اصفهان از محل سد زاینده رود و از خروجی تصفیه خانه باباشیخعلی در غرب استان تامین میشود اما کاهش ذخیره سد در سالهای اخیر موجب جایگزینی منابع آب زیرزمینی برای جبران بخشی از کمبودها شده است.
وی ادامه داد: در ماههای پر مصرف مقدار استفاده آب در این خطه افزون بر ۳۵ درصد افزایش پیدا میکند و چنانچه منابع آبی دیگر مانند چاهها جایگزین نشود با جیره بندی آب روبه رو میشویم.
معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب اصفهان اضافه کرد: این اقدام بطور معمول از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور هر سال صورت میپذیرد و در دیگر ماههای سال آب چاه در شبکه آبرسانی به منازل قرار نمیگیرد.
اکبری با اشاره به اینکه سلامت و بهداشت آب به عنوان یک اصل همواره توجه قرار میگیرد تصریح کرد: همه روزه آزمونهای مختلف بهوسیله آزمایشگاه و مرکز بهداشت از تمام منابع آبی آشامیدنی انجام میشود تا آب توزیع شده بدون هرگونه میکروب و یا آلودگی باشد.
وی به لزوم تکمیل سامانه دوم آبرسانی اصفهان بزرگ اشاره و خاطرنشان کرد: این طرح قرار بود از سال ۸۶ در مدار تامین آب استان قرار بگیرد که تاکنون محقق نشده است و بیشک به دلیل افزایش جمعیت و مصرف آب در منطقه در سالهای پیش رو بطور قطع با مشکلات عدیدهای برای تامین آب مواجه خواهیم شد.
معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب اصفهان اظهارداشت: تامین و توزیع آب آشامیدنی سالم و پایدار استان تنها با یک سامانه ریسک بالایی دارد لذا بهره برداری از سامانه دوم ضروری و مهم است.
اکنون آب آشامیدنی اصفهان از سامانه تصفیه خانه باباشیخعلی در غرب استان و از طریق تونل ۱۸ کیلومتری تامین میشود که ظرفیت انتقال آن بالغ بر ۱۰.۵ مترمکعب آب بر ثانیه است.
نکته مهم این که مطابق گزارشهای شرکت آب و فاضلاب استان، نیاز کنونی استان ۱۵ مترمکعب بر ثانیه است، بنابراین کمبود قابل توجه آب آشامیدنی در این دیار در بسیاری از روزها وضعیت را به حالت هشدار در میآورد.
سامانه مورد اشاره آب ۵۶ شهر و ۳۰۰ روستا در استان اصفهان تامین میکند، اما رشد جمعیت و افزایش استفاده شهروندان، احتمال نقص در این تصفیهخانه و وقوع هرگونه اتفاق ناگوار و توقف فعالیت آن، سبب خواهد شد که تامین آب آشامیدنی مردم این خطه با مشکل و حتی بحران رو به رو شود.
زایندهرود به طول افزون بر ۴۰۰ کیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوههای زاگرس مرکزی بویژه زردکوه بختیاری سرچشمه میگیرد و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش میرود و در نهایت به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان میریزد.
این رودخانه که علاوه بر جاذبه تفریحی و فرهنگی، همواره نقشی مؤثر در پایداری محیط زیست، تامین آب آشامیدنی، رونق کشاورزی و اقتصاد منطقه مرکزی و هستی تالاب گاوخونی داشته است در دهههای اخیر به علت برداشتهای غیرقانونی، انتقال آب از این حوضه به دیگر حوضهها و استانها، تراکم جمعیت و تا حدودی کاهش نسبی بارندگیها، به یک رودخانه فصلی تبدیل و در پایین دست در فصول گرم بویژه تابستان با خشکی مواجه شده است.
نظر شما