احمد حاجی حسینی مسگر روز شنبه درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: با افزایش بارندگیها در ایام پیش رو، میزان ذخیره آب در سدکوچری نیز تقویت خواهد شد اما این به معنای نادیده گرفتن اهمیت صرفه جویی نیست و مردم قم باید در استفاده بهینه از منابع آبی پیشگام باشند چرا که آب مورد نیاز استان به سختی و با صرف هزینههای زیاد تامین میشود.
وی با اشاره به این که به دنبال پایداری هرچه بیشتر منابع اصلی تامین آب مورد نیاز قم هستیم، بیان کرد: دو سد کوچری و ۱۵ خرداد مهمترین سدهای تامین آب مورد نیاز استان دربخشهای مختلف است و به همین دلیل وضعیت مناسب ذخیره آب در آنها نقش مهمی در تقویت جایگاه فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی قم دارد.
وی تاکید کرد: هم اکنون حجم آب ذخیره شده در مخزن سد ۱۵ خرداد نیز بیش از ۹۶ میلیون متر مکعب است که در مجموع باید گفت ۲۴۰ میلیون متر مکعب آب در دو سد کوچری و ۱۵ خرداد برای تامین آب مورد نیاز قم و شهرهای همجوار ذخیره شده است.
حاجی حسینی مسگر گفت: با توجه به لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی در ایام شیوع ویروس کرونا و بالا رفتن مصرف آب برای شستشو و نظافت، از مردم درخواست میکنیم همچنان در مصرف آب صرفه جویی و تا حد امکان از مصارف بی مورد دوری کنند.
وی بیان کرد: از متولیان و بهره برداران بخش کشاورزی و صنعت استان نیز میخواهیم با به کار گیری روشهای جدید و فناوریهای روز، مصرف آب در بخشهای مرتبط با حیطه فعالیت خود را کاهش دهند تا روند تامین آب مورد نیاز قم به خوبی دنبال شود.
سد کوچری در هشت کیلومتری جنوب غرب شهرستان گلپایگان شهریورماه ۱۳۹۵ باهدف تامین آب شرب درازمدت شهرهای دلیجان، ساوه ، قم، خوانسار، خمین، گلپایگان، محلات، نیمور، سلفچگان وشهرک پردیسان قم به طور رسمی به بهرهبرداری رسید.
برای تنظیم آب انتقالیافته از حوضه دز، در پاییندست سد گلپایگان، سد کوچری با ارتفاع ۷۳ متر از کف و ۹۶.۵ متر از پی، با حجم بدنه ۵.۲ میلیون مترمکعب و با حجم مخزن ۲۰۷ میلیون مترمکعب ساخته شد. آب ذخیرهشده در سد کوچری توسط خط لوله ای به طول ۱۰۸ کیلومتر به تصفیهخانه «دودهک» و ازآنجا توسط خط لولهای به طول ۷۲ کیلومتر به شهر قم میرسد.
سد ۱۵ خرداد در شمال شرقی شهرستان دلیجان و در فاصله ۵ کیلومتری آن قرار دارد، این سد با حداکثر ارتفاع از کف رودخانه ۳۰.۵۴ متر و ارتفاع از روی پی ۹۶ متر، طول تاج ۳۲۰ متر و عرض آن در تاج ۱۰ متر است.
حجم آب مفید آن ۱۶۵ میلیون مترمکعب است. این سد بهوسیله آبهای جاری الیگودرز لرستان تحت عنوان رودخانه قمرود تغذیه میشود.
نظر شما