سید هاشم آبافت روز جمعه دراین باره افزود: مسیر احداث روستا به ۱۳ کیلومتر شن ریزی نیاز دارد، مساله برق تا حدودی حل شده و مشکل آب نیاز به حل شدن دارد.
وی اضافه می کند: اگر ادارههای دولتی و سایر ارگانها دارای وسایل نقلیه هستند و می توانند امکانات لجستیکی در اختیار قرار دهند که این در انجام سریع کار تاثیر مثبی دارد و از محل صرفه جویی در اینجا میتوان در روستای دیگری هزینه کرد.
۱۳ کیلومتری از مسیر زاج و داربست خاکی است
مدیرکل راهداری وحمل و نقل جادهای هرمزگان هم بیان داشت: درحال حاضر ۱۲ کیلومتر از مسیر محل مورد نظر برای احداث روستای جدید زاج و داربست آسفالته است و ۱۳ کیلومتر مسیر هم خاکی بوده و مسیر بازگشایی شده است.
یوسف عابدینی اضافه میکند: در صورت وقوع بارندگی و آب بردگی مسیر این آمادگی وجود دارد که مجدد ان را بازگشایی کنیم.
وی در پاسخ به سوال حجت الاسلام و المسلمین عبادی زاده درخصوص امکان احداث راه جدید از این روستا تا سیریک، پاسخ داد: این نیاز به انجام پژوهش دارد و به کمیته برنامه ریزی شهرستان سیریک برای آسفالته کردن مسافت باقی مانده پیشنهاد میدهیم موضوع را بررسی کنند.
اواخر دیماه سال گذشته با بارش بارندگی شدید که منجر به وقوع سیلاب در شرق هرمزگان شد و خسارت های سنگینی به بار آورد روستای زاج و داربست نیز در آن سیلاب تخریب شده و اهالی ناگزیر از تخلیه روستای خود شدند.
اکنون حدود ۲ ماه به سالگرد آن سیلاب ویرانگر باقی مانده و اهالی در اسکان موقت هستند و مسوولان در ماههای گذشته مشغول کارهای کارشناسی برای تعیین محل اسکان و واگذاری زمین بودند.
استاندار هرمزگان در ۳۰ دی ماه اعلام کرد نظر دستگاههای متولی با اهالی متفاوت است و اهالی خواهان استقرار در مکان کنونی اسکان موقت خود بوده و ارگانهای متولی نگران احتمال وقوع سیلاب در این مکان هستند و به گفته فریدون همتی، «اهالی این اصرار دارند که در مکان اسکان موقت فعلی، حضور دائمی داشته باشند اما نظر دستگاههای تخصصی اینست که این منطقه سیلاب دشت محسوب میشود و در آینده با خطر سیل مواجه است.»
فریدن همتی ادامه میدهد: اهالی روستاهای زاچ و داربست نیز به نظر کارشناسی احترام گذاشته و باتوجه به مطالعات صورت گرفته، همکاری لازم از سوی اهالی صورت گیرد تا هرچه سریعتر عملیات اسکان آنها در روستای جدید انجام شود.
روستای زاج و داربست هم اکنون از نظر تقسیمات کشوری اکنون جزو شهرستان سیریک قرار گرفته است اما بدلیل دوری راه و سخت گذر بودن راه دسترسی بخشی از خدماتش را از جاسک و سیریک میگیرد، مردم این منطقه پس از سیل اخیر در دیماه ۹۸ در منطقهای به نام (بیرکلمی) که یک دشت باز است به صورت موقت در چادر اسکان داده شدهاند.
۲ روستای «زاچ و داربست» در غربی ترین نقطه بشاگرد با فاصله بیش از ۲۷۰ کیلومتر با مرکز این شهرستان قرار دارد؛ این روستاها را که میتوان دورترین روستاهای بشاگرد، از بعد مسافتی نامید که با مرکز شهرستان سیریک تنها ۶۰ کیلومتر فاصله دارد.
در این روزها که به سالگرد وقوع سیلاب نزدیک میشویم نماینده ولی فقیه در هرمزگان خود پای کارآمده تا مشکل ۸۶ خانوار روستای زاج و داربست را با کمک خیران و ادارههای دولتی حل کند.
نظر شما